Здравейте колеги,
Много се извинявам за тази тема и глупавия въпрос, но колкото и тъпо да ми е от факта, не мога да разбера какъв е двигателя на голфа, който вчера си купих.
Колата е Голф 2ка, 90та год. по стъкла и талон, с 4 скорости е. Момчето, от което я купих смятам че нищо не чатка от коли, а твърди че колата е 75 кс, 1.4 двигател. Доколкото аз съм информиран, на голф 2ка не са слагали 1.4. За нещастие колата е със стар талон (от сгъваемите книжни талони) и там нищо не пише за кубатура и мощност и сега съм малко объркан.
Това, което ми е известно е:
- Номер на двигател: NZ269943
- VIN: WVWZZZ1GZMW226753
- с 4 скорости
- има дебитомер и дюза за всеки цилиндър
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Поздрави!

Какъв е двигателят на този голф 2-ка?
-
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABF +++
Re: Какъв е двигателят на този голф 2-ка?
сажалявам колега че те подведох 

Последна промяна от Dimitur92 на Пон 10 юни 2013 13:04, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Грешиш. Двигателят е с код NZ и е 55к.с.,а не 75 

-
- Автомобил:
- Двигател:
NZ е наистина 1.3/55кс многоточков инжекцион - аз карах такъв около дев години и бях много доволен от всичко, освен от това колко върви. Карал съм го около 2000км на 4-та с около 120км/ч от Франкфурт до Стара Загора след като го купихме. Купих го с потракващи повдигачи и така и го продадох като сменях само консумативи.
Здравейте колеги,
Много благодаря на всички за отговорите! Днес си прехвърлих колата в КАТ и ми издадоха от новите талони. На максимална мощност пише 44 KW, което прави към 59 к.с. по разни изчисления, но важното е че разбрах все пак какъв е мотора.
Поздрави!
Много благодаря на всички за отговорите! Днес си прехвърлих колата в КАТ и ми издадоха от новите талони. На максимална мощност пише 44 KW, което прави към 59 к.с. по разни изчисления, но важното е че разбрах все пак какъв е мотора.
Поздрави!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моят си беше 40кВт, а и в Аутодата си е толкова ... твоят явно е по-фешън ... или просто тия в КАТ са ... без коментар. Аз преди време имах Пасат Б3 с двигател RG, ходих да питам кво правим, щото такъв мотор не съществува според ФВ, ама шефчето в КАТ каза "Щом така пише, значи е така".
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”