Проблем със заден мост Golf 3 1.8 75кс
Проблем със заден мост Golf 3 1.8 75кс
Здравеи те колеги напоследък имам едно неприятно чукане желязо в желязо казаха ми че моста ми е за смяна и се е разбил и причината за това са били някви тампони които държали моста за купето.Интересувам се ако го купя втора употруба тези тампони ималиги на него или трябва и тях отделно да ги взема.Закасах в Гърция и искам само да го закрепя колкото да се прибера.
-
- Автомобил: BORA 2.0 115 hp
- Двигател: APK
Re: Проблем със заден мост Golf 3 1.8 75кс
Колега, не знам дали ще намериш 2-ра употреба читави, пак и да намериш,самата им подмяна не е много лесна, моето мнение,че по лесно да смениш целият мост, по лесно е някак си, разбира се зависи дали имаш условия за такава интервенция(смяна на самите тампони). Иначе моста пада, значително по лесно, в рамките на ден можеш да го подмениш.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
прибери се бавничко до тук и си го оправи на спокойствие - ако проблема е в тампоните сменяш само тях защо да сменяш цял мост?
Като цяло ми казаха че моста е разбит или поне от това което можах да разбера след далги обяснения и вдигане на колата на подемник ми показаха какво трябва да се смени моста или както тук маи му викат АКСОНА се е разбил благодарение на едни тампони коита са хвана ти някаде горе долу под задните седалки и от там идвало това неприятно чукане желязо в желязо.Моста съм го нямерил за 100 евро днес трябва да утида да го видя но като незнам дали трябва да ги има тези тампони на него или не смисъл незнам какво да гледам не че има какво да се види то ще си проличи след като го мотират ама всепак това са византиици и като видят чуш номер гледат да ти отрежат главата или казано по нашенски да ти пре....бат.Благодаря за съветите на всичси колеги от сърце.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Мост не ти трябва - трябват ти само тампоните
И не, те не седят на моста. На купето са.
1 такъв тампон в България е 5-8лв. Трябват ти 4 тампона, голям чук, няколко лоста (големи) и дълъг репертоар, в които е включена думичката 'мамата'.
Пали Гоуфу и си идвай - това, че чука не е проблем, просто карай бавно и дръж волана, защото ще си адски нестабилен в завоите.
И не, те не седят на моста. На купето са.
1 такъв тампон в България е 5-8лв. Трябват ти 4 тампона, голям чук, няколко лоста (големи) и дълъг репертоар, в които е включена думичката 'мамата'.
Пали Гоуфу и си идвай - това, че чука не е проблем, просто карай бавно и дръж волана, защото ще си адски нестабилен в завоите.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
радоТом - колегата май има на предвид тампоните на задния мост ,а не на амортисьорите :)
въпреки това 2 тампона на БГ земя са 30лв - смяната от 60 до 100 зависи
прибирай се бавничко и внимателно на спирачката и по завойте
пп. къде в Гърция?
въпреки това 2 тампона на БГ земя са 30лв - смяната от 60 до 100 зависи
прибирай се бавничко и внимателно на спирачката и по завойте
пп. къде в Гърция?
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да не ти опира генерацията в моста ?
Чукането има ли го на място ?
Чукането има ли го на място ?
- radotom
- Модератор
parno написа:радоТом - колегата май има на предвид тампоните на задния мост ,а не на амортисьорите :)
Именно, де!

Ако ставаше дума за тампони на амортисьори - нито чук, нито майки щяха да му трябват. Само хамалогията по рзвиване на бурмички в купето е много.
Докато тези на моста винаги са се заварили от ръжда и се вадят с мнооого бой!

А за цената може и да бъркам - не споря ;)
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
никой не спори :)
но си написал ,че ще му трябват 4 - колегата не е уточнил дали е комби или хечбек защото и това е от значение за бройката
.....всеееееее пак да си кара до тука и да не храни гърците - и без това достатъчно им даваме като член на ЕС
но си написал ,че ще му трябват 4 - колегата не е уточнил дали е комби или хечбек защото и това е от значение за бройката
.....всеееееее пак да си кара до тука и да не храни гърците - и без това достатъчно им даваме като член на ЕС

- radotom
- Модератор
Е, пааа... 4, де!
Тампоните на задния мост са 2 комплекта по 2 тампона...

Тампоните на задния мост са 2 комплекта по 2 тампона...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така е - на комби
хечбек-а е с 2 тампона

хечбек-а е с 2 тампона
- radotom
- Модератор
Хъ! Прав си! 

Здравеи те Колеги видях го тоя прословут заден мос че тои беше позле от моя сега в момента маи ще паля гумите утре сутринта така както си чука и ще им еб. номерата на тия византиици алчни.A а колкото до голфа води се хечбег,че те тук с моста и работата в сервиза ми излиза 300 евро тея маи прекаляват с узото че тя колата не струва толкова.Благодаря ви за съветите колеги,ще си го правя на наша земя и ще си пия биричка пак тия да го духат.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”