Доста от вас знаят, че имах малко куче, ротвайлер, който почина от парвовироза на 7.5 месеца.
Бяха направени всички ваксини и това не е тема на питането ми.
Понеже искам да "почистя" апартамента си - пода е третиран с хлорен препарат (белина) и с ДЕКОНЕКС 50 FF.
От вчера имам и бактерицидна лампа на Филипс 15W.
Днес тази лампа свети в празния ни апартамент в продължение на 2 часа. Тъй като стаята е голяма (около 40 кв.м.) утре ще я преместя в средата на стаята и пак я пускам. Лошото е че имам още две стаи за обработка и коридор.
Та въпросът ми е по-скоро към лекари или някой, който работи в някакво производство в хранителната промишленост, където също се използват такива лампи.
Има ли ефект от такова третиране при положение, че в един ден е в едната стая, друг ден в другата и т.н. като в промеждутъка се движим из апартамента?
Или да купувам още 3 лампи и да атакувам едновременно всички стаи?
Бактерицидна лампа и нейното приложение?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Бактерицидна лампа и нейното приложение?
Слагаш я между помещенията и преместваш -няма проблем.Не гледай към нея да няма хора докато свети.Проветрявай след ползването и - отделя озон и мирише странно.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Бактерицидна лампа и нейното приложение?
Новото, което успях да науча днес е че реално антибактерицидното действие се постига не само от директната UV светлина, а от озониращия ефект на тази лампа. Когато в помещението се образува много Озон под въздействието на ултравиолетовата светлина именно той има свойството така да се каже да убива бактериите.
Бактерията е много по резистентна от вируса, значи би трябвало лампата да ми свърши работа в борбата ми с този вирус.
Ако някой има още полезна информация нека да сподели.
Бактерията е много по резистентна от вируса, значи би трябвало лампата да ми свърши работа в борбата ми с този вирус.
Ако някой има още полезна информация нека да сподели.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”