Има ли случайно някой от вас опит с т. нар. виртуални дебитни карти? Интересуват ме следните неща:
1. Има онлайн магазини в Америка, Англия, Япония и т.н., които не приемат дебитни/кредитни карти от България - виртуалната карта ще реши ли този проблем?
2. Можете ли да препоръчате конкретна чуждестранна компания/сайт, предлагащ такава общовалидна международна виртуална карта, която би се водила английски/американска, не българска.
10х
Събирам инфо за т. нар. виртуални дебитни карти
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: Събирам инфо за т. нар. виртуални дебитни карти
Аз използвам виртуална КРЕДИТНА карта на ДСК (Virtual VISA) от няколко години. Доволен съм. От сайта за онлайн банкиране захранваш картата със съответната сума и правиш покупката. Ако, недай Боже, стане някакъв проблем, гориш само и единствено със сумата, по тази карта, а сметката ти остава непокътната (което е и целта на тази карта, де). Имаш и пластика без магнитна лента. Пазарувал съм от Англия и УСА, както за дребни, така и за сравнително сериозни суми, проблем не е имало. Единствено миналата година ми звъннаха от ДСК, че един от сайтовете, от който съм пазарувал преди време е бил хакнат и ми блокираха картата от съображения за сигурност. След седмица ми изпратиха нова напълно безплатно, и то до Англия по DHL, защото бях там по това време. Та - доволен съм! Ако те интересува нещо конкретно - питай ;)
не знаех, че се нарича вритуална, но аз също имам такава издадена от бг банка и си я ползвам без проблем вече 5 години. До сега никъде не са ми я отказали. Какви са тия магазини, които ти отказват издадени от бг кредитни карти ?!
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:не знаех, че се нарича вритуална, но аз също имам такава издадена от бг банка и си я ползвам без проблем вече 5 години. До сега никъде не са ми я отказали. Какви са тия магазини, които ти отказват издадени от бг кредитни карти ?!
Ами например https://www.hm.com/gb/ и http://www.clarks.co.uk/
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Според мен проблемът е в адреса за доставка. H&M например предлагат доставка само до УК, докато Clarkes позволяват доставка в Европа, но само пред европейския им сайт - http://www.clarks.eu
това забелязах на първо четене. Освен това, някои сайтове не позволяват адреса на картата да е в друга държава от адреса за доставка на стоката. Това ако се опитваш да платиш от БГ, а да доставят до УК адрес
това забелязах на първо четене. Освен това, някои сайтове не позволяват адреса на картата да е в друга държава от адреса за доставка на стоката. Това ако се опитваш да платиш от БГ, а да доставят до УК адрес
http://www.clarks.co.uk/HelpandInfo/HelpandInfo_BuyingShoesOnline
най-долу има логата на PayPal, VISA Electron и тн ...
издаваш си една виза електрон от коя да е бг банка, регваш я в пейпал или директно с нея почваш да пазаруваш без проблем. Пълниш, зареждаш през банкиране когато поискаш.
най-долу има логата на PayPal, VISA Electron и тн ...
издаваш си една виза електрон от коя да е бг банка, регваш я в пейпал или директно с нея почваш да пазаруваш без проблем. Пълниш, зареждаш през банкиране когато поискаш.
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
theraven написа:Според мен проблемът е в адреса за доставка. H&M например предлагат доставка само до УК, докато Clarkes позволяват доставка в Европа, но само пред европейския им сайт - http://www.clarks.eu
Именно и поради тази причина има английски, американски и прочее онлайн платформи, които ти предлагат виртуални карти Виза/Мастъркард, които се легитимират като американски/английски, не български.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
от clarks.co.uk посмъртно не можеш да си купиш с бг карта, дебитна, кредитна, с еднорози и горски феи - без значение. Също не можеш да си купиш и през пейпал ако акаунта ти е вързан към бг карта. Единствено не съм пробвал от баланса в пейпал да плащам, но съм 99% сигурен, че и това няма да стане. Мога да ти кажа кои посредници ползвам аз за поръчки от clarks.co.uk и esprit.co.uk, пиши на ЛС ако те интересува. Бързо докато тече намалението сега:-)
Иначе погледни пионерите:
http://www.payoneer.com/VirtualCard.aspx
Иначе погледни пионерите:
http://www.payoneer.com/VirtualCard.aspx
е как път ще ти отрежат пайпал-а, като си с бг карта ? те реално нямат достъп до картата ти, единствено могат да се заядат заради бг адреса, ако не правят доставка до тук, но пък това се бори с фирмите за доставка, които имат локал адреси в УК, ДЕ и тн, а после ти носят нещата до бг на 2.40 килото.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:е как път ще ти отрежат пайпал-а, като си с бг карта ? те реално нямат достъп до картата ти, единствено могат да се заядат заради бг адреса, ако не правят доставка до тук, но пък това се бори с фирмите за доставка, които имат локал адреси в УК, ДЕ и тн, а после ти носят нещата до бг на 2.40 килото.
Уви не става, пробвал съм много пъти с всякакви адреси - и в UK и в континентална Европа и в БГ.
Говорим за clarks.co.uk щото има и clarks.eu ама там цените са с 50% над тия от английския сайт.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
theraven написа:Аз използвам виртуална КРЕДИТНА карта на ДСК (Virtual VISA) от няколко години. Доволен съм. От сайта за онлайн банкиране захранваш картата със съответната сума и правиш покупката. Ако, недай Боже, стане някакъв проблем, гориш само и единствено със сумата, по тази карта, а сметката ти остава непокътната (което е и целта на тази карта, де). Имаш и пластика без магнитна лента. Пазарувал съм от Англия и УСА, както за дребни, така и за сравнително сериозни суми, проблем не е имало. Единствено миналата година ми звъннаха от ДСК, че един от сайтовете, от който съм пазарувал преди време е бил хакнат и ми блокираха картата от съображения за сигурност. След седмица ми изпратиха нова напълно безплатно, и то до Англия по DHL, защото бях там по това време. Та - доволен съм! Ако те интересува нещо конкретно - питай ;)
Същата работа е и при мен. Ползвам виртуална карта на пощенска банка. Захранвам я само със сума близка до конкретната покупка и така свеждам рисковете до минимум. Ползвал съм я на различни места и не е имало проблем. Мастър кард се води.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Ъпдейт за payoneer MC картата - води се издадена от Choice Bank, Belize.
Иначе специално clarks изискват или карти, издадени в UK или пък ако си през пейпал трябва билинг адреса да ти е в UK
Иначе специално clarks изискват или карти, издадени в UK или пък ако си през пейпал трябва билинг адреса да ти е в UK
Върни се в “ОФФ-Топик - други”