Събирам инфо за т. нар. виртуални дебитни карти

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Събирам инфо за т. нар. виртуални дебитни карти

Мнениеот mucho » Вто 11 юни 2013 10:33

Има ли случайно някой от вас опит с т. нар. виртуални дебитни карти? Интересуват ме следните неща:

1. Има онлайн магазини в Америка, Англия, Япония и т.н., които не приемат дебитни/кредитни карти от България - виртуалната карта ще реши ли този проблем?
2. Можете ли да препоръчате конкретна чуждестранна компания/сайт, предлагащ такава общовалидна международна виртуална карта, която би се водила английски/американска, не българска.

10х

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Re: Събирам инфо за т. нар. виртуални дебитни карти

Мнениеот theraven » Вто 11 юни 2013 10:43

Аз използвам виртуална КРЕДИТНА карта на ДСК (Virtual VISA) от няколко години. Доволен съм. От сайта за онлайн банкиране захранваш картата със съответната сума и правиш покупката. Ако, недай Боже, стане някакъв проблем, гориш само и единствено със сумата, по тази карта, а сметката ти остава непокътната (което е и целта на тази карта, де). Имаш и пластика без магнитна лента. Пазарувал съм от Англия и УСА, както за дребни, така и за сравнително сериозни суми, проблем не е имало. Единствено миналата година ми звъннаха от ДСК, че един от сайтовете, от който съм пазарувал преди време е бил хакнат и ми блокираха картата от съображения за сигурност. След седмица ми изпратиха нова напълно безплатно, и то до Англия по DHL, защото бях там по това време. Та - доволен съм! Ако те интересува нещо конкретно - питай ;)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 11 юни 2013 10:51

не знаех, че се нарича вритуална, но аз също имам такава издадена от бг банка и си я ползвам без проблем вече 5 години. До сега никъде не са ми я отказали. Какви са тия магазини, които ти отказват издадени от бг кредитни карти ?!

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 11 юни 2013 11:09

VWGT написа:не знаех, че се нарича вритуална, но аз също имам такава издадена от бг банка и си я ползвам без проблем вече 5 години. До сега никъде не са ми я отказали. Какви са тия магазини, които ти отказват издадени от бг кредитни карти ?!

Ами например https://www.hm.com/gb/ и http://www.clarks.co.uk/

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 11 юни 2013 11:15

Според мен проблемът е в адреса за доставка. H&M например предлагат доставка само до УК, докато Clarkes позволяват доставка в Европа, но само пред европейския им сайт - http://www.clarks.eu

това забелязах на първо четене. Освен това, някои сайтове не позволяват адреса на картата да е в друга държава от адреса за доставка на стоката. Това ако се опитваш да платиш от БГ, а да доставят до УК адрес

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 11 юни 2013 11:17

http://www.clarks.co.uk/HelpandInfo/HelpandInfo_BuyingShoesOnline

най-долу има логата на PayPal, VISA Electron и тн ...
издаваш си една виза електрон от коя да е бг банка, регваш я в пейпал или директно с нея почваш да пазаруваш без проблем. Пълниш, зареждаш през банкиране когато поискаш.

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Вто 11 юни 2013 11:21

theraven написа:Според мен проблемът е в адреса за доставка. H&M например предлагат доставка само до УК, докато Clarkes позволяват доставка в Европа, но само пред европейския им сайт - http://www.clarks.eu

това забелязах на първо четене. Освен това, някои сайтове не позволяват адреса на картата да е в друга държава от адреса за доставка на стоката. Това ако се опитваш да платиш от БГ, а да доставят до УК адрес

Именно и поради тази причина има английски, американски и прочее онлайн платформи, които ти предлагат виртуални карти Виза/Мастъркард, които се легитимират като американски/английски, не български.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 11 юни 2013 11:37

от clarks.co.uk посмъртно не можеш да си купиш с бг карта, дебитна, кредитна, с еднорози и горски феи - без значение. Също не можеш да си купиш и през пейпал ако акаунта ти е вързан към бг карта. Единствено не съм пробвал от баланса в пейпал да плащам, но съм 99% сигурен, че и това няма да стане. Мога да ти кажа кои посредници ползвам аз за поръчки от clarks.co.uk и esprit.co.uk, пиши на ЛС ако те интересува. Бързо докато тече намалението сега:-)

Иначе погледни пионерите:
http://www.payoneer.com/VirtualCard.aspx

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 11 юни 2013 12:55

е как път ще ти отрежат пайпал-а, като си с бг карта ? те реално нямат достъп до картата ти, единствено могат да се заядат заради бг адреса, ако не правят доставка до тук, но пък това се бори с фирмите за доставка, които имат локал адреси в УК, ДЕ и тн, а после ти носят нещата до бг на 2.40 килото.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 11 юни 2013 15:50

VWGT написа:е как път ще ти отрежат пайпал-а, като си с бг карта ? те реално нямат достъп до картата ти, единствено могат да се заядат заради бг адреса, ако не правят доставка до тук, но пък това се бори с фирмите за доставка, които имат локал адреси в УК, ДЕ и тн, а после ти носят нещата до бг на 2.40 килото.

Уви не става, пробвал съм много пъти с всякакви адреси - и в UK и в континентална Европа и в БГ.
Говорим за clarks.co.uk щото има и clarks.eu ама там цените са с 50% над тия от английския сайт.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 11 юни 2013 17:46

theraven написа:Аз използвам виртуална КРЕДИТНА карта на ДСК (Virtual VISA) от няколко години. Доволен съм. От сайта за онлайн банкиране захранваш картата със съответната сума и правиш покупката. Ако, недай Боже, стане някакъв проблем, гориш само и единствено със сумата, по тази карта, а сметката ти остава непокътната (което е и целта на тази карта, де). Имаш и пластика без магнитна лента. Пазарувал съм от Англия и УСА, както за дребни, така и за сравнително сериозни суми, проблем не е имало. Единствено миналата година ми звъннаха от ДСК, че един от сайтовете, от който съм пазарувал преди време е бил хакнат и ми блокираха картата от съображения за сигурност. След седмица ми изпратиха нова напълно безплатно, и то до Англия по DHL, защото бях там по това време. Та - доволен съм! Ако те интересува нещо конкретно - питай ;)

Същата работа е и при мен. Ползвам виртуална карта на пощенска банка. Захранвам я само със сума близка до конкретната покупка и така свеждам рисковете до минимум. Ползвал съм я на различни места и не е имало проблем. Мастър кард се води.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 13 юни 2013 21:34

Ъпдейт за payoneer MC картата - води се издадена от Choice Bank, Belize.

Иначе специално clarks изискват или карти, издадени в UK или пък ако си през пейпал трябва билинг адреса да ти е в UK

Върни се в “ОФФ-Топик - други”