Как се променя стила ви на шофиране с годините?
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Re: Как се променя стила ви на шофиране с годините?
С различни коли , стил и маниер на управляване се различават . С годините аз ги уеднаквих 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ivand911 написа:Нали ви е ясно ,че тия дето ги вадят на парчета от колите и те до тоя момент са карали бързо и внимателно?....
Може би тая икона е най-подходящата, която описва емоциите ми след като изчетох поста -

По темата - не зная в каква посока се е променил стилът ми на шофиране. Преди години, когато бях млад и зелен шофьор бях значително по-внимателен. Сега вече караме и действаме по навик/интуиция, което предполагам се среща у всеки, който трупа опит с годините и километрите. Апелирам да сме по-толерантни на пътя към останалите, за да има по-малко ПТП-та.

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Спокоен щофьор съм от самото начало, виждал съм доста катастрофи и може би това донякъде ми е повлияло и тъй като почти винаги извън града като пътувам съм с приятелката предпочитам да не се правя на какъвто не съм и се съобразявам с отговорността, която поемам когато някой се качи при мен и се сдобих в последствие със златен талон. 90, макс 100 км/ч по надолнище
, без прибързани изпреварвания като цяло и най-много се "кефя" като ме мине някой комплексар в града показвайки колко му върви колата от 100+ коня превишавайки доста ограниченията и пак винаги сме заедно на следващите светофари
. Рано или късно си показва кой прав, кой крив - много познати със самочувстие очукаха по няколко коли тоталки и карат с по 5 точки примерно, но ако ги питаш - те са най-добрите щофьори и те това не мога да го проумея

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Вече имам 8 години шофьорски стаж с постоянно каране, не карам бързо из града, не се правя на интересен по-улиците, но проблема ми е че карам без колан, без фарове и чат пат не спирам на стопове, някой път забелязвам че направо карам поинерция мисля за нещо друго и карам.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Ами промени се стила ми, ама не толкова с годините (девет на брой) колкото когато ми се роди син и оттогава карам по ... внимателно да го кажем.
Иначе и аз първата година като взех голфа и направих разликата колко повече върви от пасата (пак 90 конски сили) се позасилвах ама вече няма накъде. Сега пак си карам малко над ограничението стига да позволява пътя и особено ако ми е познат маршрута. На магистралата реално в по-голямата си част си карам все едно съм извънградско (110-120) само дето не се оглеждам за камери :D
Иначе и аз първата година като взех голфа и направих разликата колко повече върви от пасата (пак 90 конски сили) се позасилвах ама вече няма накъде. Сега пак си карам малко над ограничението стига да позволява пътя и особено ако ми е познат маршрута. На магистралата реално в по-голямата си част си карам все едно съм извънградско (110-120) само дето не се оглеждам за камери :D
- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
Интересна тема.
След катастрофата ми определено карам по-внимателно, защото малоумниците по пътищата се пъплят като хлебарки.
Със сигурност преди не съм си позволявала да натискам педала, но това се случва много рядко и сега.
С две думи при мен стила на шофиране с годините се променя.
След катастрофата ми определено карам по-внимателно, защото малоумниците по пътищата се пъплят като хлебарки.
Със сигурност преди не съм си позволявала да натискам педала, но това се случва много рядко и сега.
С две думи при мен стила на шофиране с годините се променя.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”