Моят Golf II Green Pearl + 16V KR NEW !

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR

Re: Моят Golf II

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Пон 27 май 2013 8:16

toshara написа:Има KRски гърнета,на 3 места търсих,на едното е 75лв,на другото 80 и на третото 70лв,че и с безплатна доставка :smile съответно си поръчах едно :smile Който търси намира,а тези които ти казват,че няма просто не са търсили достатъчно :smile :-) Има,при това на съвсем нормални цени.
A за окачването - не прави грешката да вземаш само отзад твърдо окачване,ще ти изяде външно гумите ако е много по-твърдо от колкото отпред.Лично съм карал така и за няколко месеца от гуми с пъпките станаха почти гладки.Обяснението е там,че при завой колата отпред кляка,а отзад се наклонява на тази страна,на която е завоя следователно ръба на гумата обира цялото напрежение и резултата е изтрита външно гума.

Колега ще съм ти благодарен ако на ЛС споделиш за тия КР гърнета, а относно за окачване съм замислил и отпред едни спортни пружини които минимално свалят колата 3.5 см :th_up

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Сря 29 май 2013 10:17

Колеги да ви попитам , едно приятелче ми подари волан от Голф 3-ка , и мисля да го сменя понеже моя е счупен и лепен с тиксо , дали ще стане този волан на голф 2-ка ? :th_up
Прикачени файлове
120120102072.jpg

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 29 май 2013 10:22

Ще стане, ама е много грозен :screwy Нещо, което не ми харесва, дори и подарък да ми е, няма да го сложа на колата си никога. Лично мнение де. :gruebel

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Сря 29 май 2013 10:38

stefan4o написа:Ще стане, ама е много грозен :screwy Нещо, което не ми харесва, дори и подарък да ми е, няма да го сложа на колата си никога. Лично мнение де. :gruebel

Е все пак е по добре от стария ми волан които е лепен с разно тиксо и дрънчи , сега временно с тоя ще е една идея по добре

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 29 май 2013 11:13

Golf2GTISLIVEN написа:
stefan4o написа:Ще стане, ама е много грозен :screwy Нещо, което не ми харесва, дори и подарък да ми е, няма да го сложа на колата си никога. Лично мнение де. :gruebel

Е все пак е по добре от стария ми волан които е лепен с разно тиксо и дрънчи , сега временно с тоя ще е една идея по добре

Май ти си с по - тесния шлиц и няма да ти стане тоя волан :a045

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Сря 29 май 2013 11:54

iliankocov написа:
Golf2GTISLIVEN написа:

В момента съм мисля че като с твоя волан , които е на твоя голф :th_up

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Сря 29 май 2013 12:04

Golf2GTISLIVEN написа:
iliankocov написа:
Golf2GTISLIVEN написа:

В момента съм мисля че като с твоя волан , които е на твоя голф :th_up

ако е като моя (ако си качил снимки извинявай - просто не помня какво става напред в темата) значи ще стане. Тоя другия модел, с кривите лъчи, мисля че имаше и 2 - та варианта - с тесен и широк шлиц...

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Пет 07 юни 2013 20:35

Да разбутаме малко темата , днеска вече си и взех задните спортни пружини , утре най-вероятно и предните ще взема , задните на пръв поглед така като ги натискам с ръка ми се струват меки , но ги взех от сигурен човек който ми каза че са спортни , като марка не ги знам , на тях пишеше нещо от сорта Golf 2 и нататък беше се изтрило :th_up
Прикачени файлове
6196442s.jpg

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пет 07 юни 2013 23:10

Golf2GTISLIVEN написа:Да разбутаме малко темата , днеска вече си и взех задните спортни пружини , утре най-вероятно и предните ще взема , задните на пръв поглед така като ги натискам с ръка ми се струват меки , но ги взех от сигурен човек който ми каза че са спортни , като марка не ги знам , на тях пишеше нещо от сорта Golf 2 и нататък беше се изтрило :th_up

с тези навивки отдолу няма как да не са "спортни" :a045

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Вто 11 юни 2013 18:26

След задните спортни пружини днеска си получих и цялото предно спортно окачване , марката е FK , честно казано не знам пружините колко свалят , ако някой колега има подобни или има инфо за тия нека ми сподели колко ММ свалят , така като ги натискам на ръка доста твърди ми се сториха но това е добре , утре е ред вече монтиране на колата :th_up
Прикачени файлове
6211151w.jpg
6211156W.jpg
6211171J.jpg

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Вто 11 юни 2013 18:33

Честито за новите неща.До следващата сбирка вече трябва да си ги монтирал :th_up .Само трябва да решим кога и къде ще направим сбиката.

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Вто 11 юни 2013 20:31

Мерси , а каква следваща сбирка още утре съм го сложил , това за събирането е най-лесно да го решим :th_up

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 11 юни 2013 20:39

Golf2GTISLIVEN написа:честно казано не знам пружините колко свалят , ако някой колега има подобни или има инфо за тия нека ми сподели колко ММ свалят

Привет колега, според този документ FKS 41 VA серията сваля до 40 мм естествено ако не съм си забравил немския напълно де :Mr Green Fun , по едно време имах FK 41 VA (май те са до 60 мм, VA е обозначение за предна ос, HA респективно за задна) и ми се струваха по-ниски от тези, които в момента са ми на колата (до 40 мм). :yahoo_09
Поздрави и качвай снимки вече по-близо до земята :th_up .

http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=363366

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Вто 11 юни 2013 20:42

nokiangage написа:
Golf2GTISLIVEN написа:честно казано не знам пружините колко свалят , ако някой колега има подобни или има инфо за тия нека ми сподели колко ММ свалят

Привет колега, според този документ FKS 41 VA серията сваля до 40 мм естествено ако не съм си забравил немския напълно де :Mr Green Fun , по едно време имах FK 41 VA (май те са до 60 мм, VA е обозначение за предна ос, HA респективно за задна) и ми се струваха по-ниски от тези, които в момента са ми на колата (до 40 мм). :yahoo_09
Поздрави и качвай снимки вече по-близо до земята :th_up .

http://www.motor-talk.de/forum/aktion/Attachment.html?attachmentId=363366

Да колега аз намерих информацията и твоите думи се потвърждават с тия които открих в нета , искам да ти благодаря за това разяснение което ми направи , и още утре съм го сложел :th_up

Потребителски аватар
Golf2GTISLIVEN

Мнениеот Golf2GTISLIVEN » Нед 16 юни 2013 19:40

След купуването на цяло предно окачване и отзад спортни пружини , дойде време за слагане , вчера привечер ги монтирах , всичко заспа колата стана ниска на 11 см от земята мерих от ножа до земята , всичко добре , сложих отзад отново 15-ките джанти , направих един тест отново опират , прибрах се цяла вечер така се чудех защо така , и ми светна че когато сменях задните пружини аморт. ми се видяха много меки на ръка ги вдигах и свалях без проблем , та се ядосах днеска станах отидох до един магазин които беше единствено само той отворен , и купих два чисто нови задни амортисьора SACHS момчето ми каза Германски даже изчаках 1 час да пристигнах и разните защити от прах и от по рязко удряне на амортисьора , върнах се отново на вилата пак свалих задните пружини и амортисьори , сложих новите и колата заспа , даже направихме малък тест с багаж 3-ма човека на борд + 1 куче и нямах проблем 15-ките джанти не упираха , и най-сетне вече реших и този проблем !
Равносметката е , сменено абсолютно цяло окачване , отпред с FK пружини и амортисьори , отзад пружини не знам точна марка нещо от сорта на тях пишеше Golf 2 и амортисьори SACHS , колата стана изключително по ниска стана , и като цяло съм доволен :th_up
Прикачени файлове
6229398D.jpg
Преди смяната на амортисьори и пружините
6229410x.jpg
След смяната
6229403k.jpg
6229406j.jpg
6229408p.jpg

Върни се в “Моят Volkswagen”