Вирус който не позволява ползването на USB
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вирус който не позволява ползването на USB
Направете лайв цд,бутнете го на компа и ръцете ви са отвързани.Можете да копирате инфото и тогава да форматирате флашката.Никого не карам да сменя ос.Ако не сте разбрали нещо-пишете на лс.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Колега...
1. Сканирай си целия компютър за вируси (по възможност от LiveCD по твой избор, за да може да се трият/коригират по-свободно файловете, но и без него пак би трябвало да се махат тези специално).
2. Спри Autorun-а на Windows (ползвай Google).
3. Форматирай флашката през LiveCD или през изчистен компютър (вкарай "чиста" флашка и виж какво ще стане с нея, за да разбререш дали антивирусната си е свършила работата).
4. Оправи си и телефона като изтриеш гадните файлчета от него...
За да видиш файловете може би ще се наложи да използваш или Linux LiveCD или някоя програма за restore. Единственият път, когато ми се наложи горната операция, нямаше нищо важно на флашката и не съм целял да възстановявам информация... Така че не мога да ти кажа дали ще действа, но не виждам пречка.
1. Сканирай си целия компютър за вируси (по възможност от LiveCD по твой избор, за да може да се трият/коригират по-свободно файловете, но и без него пак би трябвало да се махат тези специално).
2. Спри Autorun-а на Windows (ползвай Google).
3. Форматирай флашката през LiveCD или през изчистен компютър (вкарай "чиста" флашка и виж какво ще стане с нея, за да разбререш дали антивирусната си е свършила работата).
4. Оправи си и телефона като изтриеш гадните файлчета от него...
За да видиш файловете може би ще се наложи да използваш или Linux LiveCD или някоя програма за restore. Единственият път, когато ми се наложи горната операция, нямаше нищо важно на флашката и не съм целял да възстановявам информация... Така че не мога да ти кажа дали ще действа, но не виждам пречка.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Ще ръчкам тая вечер пак, да видим какво ще стане.... Ще пиша ...
Иначе гепих вируса от пералнята на 59 вход В , отпред имат и принтери и т.н. .... И те се оплакаха от проблема ....
Иначе гепих вируса от пералнята на 59 вход В , отпред имат и принтери и т.н. .... И те се оплакаха от проблема ....

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
http://antirun.net/ това е програмата .Слагай и дерзай.
После и това http://research.pandasecurity.com/panda-usb-and-autorun-vaccine/
После и това http://research.pandasecurity.com/panda-usb-and-autorun-vaccine/
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
VWGT написа:А дали вируса не е и на самото ПЦ вече?
Не дали, а си е баш там вече

Никакви сканирания, и никакви антивирусни няма да помогнат, тва е rootkit. Яки вирусчета вариращи от такива на програмно ниво през ОС ниво, до фърмуеър и БИОС ниво, мен лично много ме кефят

Ta за тази ситуация специално:
Тегли се live дистрибуция на Линукс. Тази е идеална за такива цели, пробвана много пъти - http://www.slax.org/en/download.php. Не знам дали се подразбира, но тези операции се правят на незаразен компир. Сваленото ISO се записва на диск. Заразения компир се пуска с вече записаното СD и се буутва в live Линукса. Ако флашката не е закачена се закача на заразения компир. От Линукса се намира флашката и се форматира в ext2, 3 или 4, там каквото има налично. По същия начин се процедира и със самия харддиск(ове) на заразения компир. След приключване на операциите се маха Линукс CD-то, слага се уиндоуско такова и се инсталира нов Уиндоус. Общо време необходимо за операциите - час, най-много два.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Понеже съм махал такова вирусче с елементарно сканиране през работещ Windows доста успешно...
Иначе със затриване на всичко всеки знае. Даже това горното с форматиране на дяловете с друга файлова система може да не подейства в някои hard случаи...
Но пък dd if=/dev/null of=/dev/<у-во> си е перфектно.
И все пак стига сме си ги мерили... методите. Нека видим какво ще направи човекът :)
Иначе със затриване на всичко всеки знае. Даже това горното с форматиране на дяловете с друга файлова система може да не подейства в някои hard случаи...
Но пък dd if=/dev/null of=/dev/<у-во> си е перфектно.
И все пак стига сме си ги мерили... методите. Нека видим какво ще направи човекът :)
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
freestyler911 написа:Ще ръчкам тая вечер пак, да видим какво ще стане.... Ще пиша ...
Ако си в Пловдив мога да я погледна флашката ти под Линукс и да помогна с каквото мога. В повечето случаи се оправя работата.
- xploda
- Двигател:
slimmer написа:Понеже съм махал такова вирусче с елементарно сканиране през работещ Windows доста успешно...
Нормален вирус можеш да махнеш със скан, rootkit - не. Ако си махал rootkit с обикновен скан съвсем сериозно ти препоръчвам да пишеш/се обадиш на Symantec, McAfee или кой да е голям производител на AV софтуер.
slimmer написа:Иначе със затриване на всичко всеки знае.
В неговия случай, демек ако наистина е rootkit тва му е меко казано единствения вариант.
- freestyler911
Лека полека и нещата си отиват към формат. Въпроса е къде да си кача инфото? На съседния хард безопасно ли е? Разделил съм си харда.
На външен е ясно че не е ....
xploda написа:VWGT написа:А дали вируса не е и на самото ПЦ вече?
Не дали, а си е баш там вече![]()
Никакви сканирания, и никакви антивирусни няма да помогнат, тва е rootkit. Яки вирусчета вариращи от такива на програмно ниво през ОС ниво, до фърмуеър и БИОС ниво, мен лично много ме кефят![]()

Преди време и аз борих такава гадина и наистина само със скан под уин нищо не става, но пък и в нета си има подроби туториали, само скана да му хване името, ползвай онлайн скановете на симантек и касперски, после търсиш в гугле как се маха ръчно и го почваш. После чистш и флашката, телефона и всичко което си закачал, по начина, който ти казаха и така.
Ако си решил да форматираш, ок, но като преместиш инфото мини го и него с един скан, ако местиш само документи и снимки би трябвало да няма проблем, ама знам ли.
- xploda
- Двигател:
freestyler911 написа:На съседния хард безопасно ли е?
Нъцки

- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
mytko731 написа:Лечението е линукс.Може и инфото да си възстановите.Пробвано няколко пъти
Точно пък Suse-то ми смазва флашки,и се оправят с формат под Windows :)

-
- Контакти:
freestyler911 написа:Лека полека и нещата си отиват към формат. Въпроса е къде да си кача инфото? На съседния хард безопасно ли е? Разделил съм си харда.
Boot oт livecd hiren, избираш лайв линукса и после копираш колкото искаш. Формат на флашката и после си връщаш инфото на нея :)
- freestyler911
Малко с налучкване го изтрих от аpp data и се оправи, но в ТРИЕНЕТО съм изтрил и NTLDR-a и следва така или иначе сваляне на инфото на външния хард и формат.... само да го буутна през линукс да си копирам инфото на външния хард ... Или направо ще дам да възстанови win XP с флашката или диска и после пак на външния и прясна инсталация
Оправих всичко. От тука нататък флашките само read only в копирните центрове .....
Оправих всичко. От тука нататък флашките само read only в копирните центрове .....
-
- Контакти:
read only ама с хардуерно заключване, другото е пунта мара :)
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”