температура проблем голф3 1.8
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Re: температура проблем голф3 1.8
Как се мери този датчик? Съпротивлението между пиновете ли се променя?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ми днес пипах маркучите около тройника бая си загрели и са еднакво горещи , така че няма начин да не минава водата през датчика,а показва до средата на белите чертити!
странна работа
странна работа

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
megatone написа:Как се мери този датчик? Съпротивлението между пиновете ли се променя?
Да,мериш съпротивлението и то отговаря на дадени градуси.Когато си отговарят стойностите,значи проблема е в таблото.Когато обаче показва,че е по-студено отколкото е,значи той е проблема.
Наскоро засякох моята перка да се включва на 85 градуса по табло.Замерих датчика и беше в норма/примерно между 50 и 150 ома/.Обаче виждаш,че диапазона е голям та си взех нов датчик и чудо,показва 92гр.Не съм го замервал новия,но явно е в началото на скалата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:megatone написа:Как се мери този датчик? Съпротивлението между пиновете ли се променя?
Да,мериш съпротивлението и то отговаря на дадени градуси.Когато си отговарят стойностите,значи проблема е в таблото.Когато обаче показва,че е по-студено отколкото е,значи той е проблема.
Наскоро засякох моята перка да се включва на 85 градуса по табло.Замерих датчика и беше в норма/примерно между 50 и 150 ома/.Обаче виждаш,че диапазона е голям та си взех нов датчик и чудо,показва 92гр.Не съм го замервал новия,но явно е в началото на скалата.
каква марка е новия датчик и от къде го взе защото аз смених три бр.и все показва ниска температура
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз датчика не съм го сменял! сменял съм само термостат водна помпа и радиатор парно ! 

- Iezekil
Е,при теб може да е от таблото,за това се мерят показанията на датчика.На практика можеш да отидеш с мултицета в магазина и да ги замериш всичките.
А за датчика-бях видял в една тема снимка на такъв made in Luxembоurg.Та се обадих на един приятел дето се занимава с части и го попитах.Бях гледал по сайтовете,че вече дават с черен пръстен като универсален вместо жълт и син.Той ми предложи същото,настоях за жълтия Люксембург,той звънна тук там/щото не беше и го чувал/и взе,че намери.16лв струваше и съм доволен.
А за датчика-бях видял в една тема снимка на такъв made in Luxembоurg.Та се обадих на един приятел дето се занимава с части и го попитах.Бях гледал по сайтовете,че вече дават с черен пръстен като универсален вместо жълт и син.Той ми предложи същото,настоях за жълтия Люксембург,той звънна тук там/щото не беше и го чувал/и взе,че намери.16лв струваше и съм доволен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
е ,и точно след смяната ли се повреди таблото?
питах в магазина казаха ми че , има датчици от 20лв. и 46 лв. за марка не питах кой ли да взема ? и ако пак не работят какъв е смисъла?

- Iezekil
Абе на какъв език да ти напиша,че датчика се замерва?
Последна промяна от Iezekil на Чет 13 юни 2013 8:34, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок, после ще мина да го замерят ! иначе нали казват че ако е датчика играят оборотите! при мен са нормални! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
въпроса решен .намерих термометър електронен и измерих тем. 93гр а показанието на термометъра е40гр. отидох до магазина и си взех нов датчик 22лв с жълт пръстен!марка SMPE! изчаках малко да изтине и го смених ! резултата- термометъра проработи и отчита точната температура!перката включи на 93гр . замерих отново температурата беше точно 93гр.
вече съм забравил колко беше нормалната тепература н а работа
на мотора!

- Iezekil
Честито!Все пак само за 3 дни се реши и пребори сам проблема!
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси, дано съм бил полезен и друг колега да си помогне сам 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”