Здравейте колеги от доста време не съм посещавал форума.
Бях чел някъде че вземали компютъра на Seat 1.9 ARL (160 hp) и го слагали на Golf 1.9 ARL (150 hp) та започвам леко силово проектче дали има смисъл да сменя компютрите и тогава да слагам чипа или направо чипа
Ако някой знае някой Seat от които мога да взема горепосочения компютър нека се свърже с мен
Благодаря

Относно Seat Leon,Ibiza i Golf ARL
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Re: Относно Seat Leon,Ibiza i Golf ARL
ARL си е ARL, няма едно ARL 150, друго ARL 160 коня по спецификации. И едното и другото са си 150.
С две думи няма смисъл от смяна на ECU-тата. Най-евтиния вариант за засилване е чип. Ако не ти стига, като мощност и имаш пари по-големи разпръсквачи, по-голяма турбина, кулери, мулери, генерации, електроники и т.н. докъдето ти стигнат парите
С две думи няма смисъл от смяна на ECU-тата. Най-евтиния вариант за засилване е чип. Ако не ти стига, като мощност и имаш пари по-големи разпръсквачи, по-голяма турбина, кулери, мулери, генерации, електроники и т.н. докъдето ти стигнат парите

- xploda
- Двигател:

- golfvr66
- Автомобил: Golf 3 - 4
- Двигател: ABU 1Y ABS ARL
На доста места съм чел и всички пишат ARL не съм се интересувал чак толкова че да съм експерт.
Е в крайна сметка ще има ли полза от смяна на "ECU-тата както ти го каза" или не
Е в крайна сметка ще има ли полза от смяна на "ECU-тата както ти го каза" или не
- xploda
- Двигател:
Ти па ако си мислиш, че съм даже нещо близко до експерт по ВАГ дизели жестоко се лъжеш
Та ако ще сменяш ECU-то от сеатско ARL на фолксвагенско или ауди ARL няма разлика. Ако обаче вземеш BPX/BUK-ко ECU и го забодеш на фолксвагенски, сеатски или ауди ARL най-вероятно няма да запалиш изобщо
Ще запалиш, но ще трябва външна намеса. Да кажем, че дюзи, сензори и прочие паснат и запалиш. Компира ще ти е за 160 коня, реално 10 повече от ARL. Разликата изобщо няма да я усетиш даже. Ако искаш още коне пак ще трябва някой да ремапва компира и хептен се губи смисъла от този ECU swap...ма парите са си твои, така че дерзай 

Та ако ще сменяш ECU-то от сеатско ARL на фолксвагенско или ауди ARL няма разлика. Ако обаче вземеш BPX/BUK-ко ECU и го забодеш на фолксвагенски, сеатски или ауди ARL най-вероятно няма да запалиш изобщо

- golfvr66
- Автомобил: Golf 3 - 4
- Двигател: ABU 1Y ABS ARL
Така вече се изяснихме.
Моя замисъл беше BPX/BUK-ко ECU + ремап но това вече отпада от замисъла.
Моя замисъл беше BPX/BUK-ко ECU + ремап но това вече отпада от замисъла.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Ако ще чипваш колата няма смисъл да сменяш ECU, защото така или иначе ще се променят карти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”