Голф 3 1.8 75 к.с. проблем с охлаждането на антифриза

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
fena_01
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.8 75 к.с. проблем с охлаждането на антифриза

Мнениеот fena_01 » Чет 13 юни 2013 14:27

Здравейте колеги.Първо се извинявам ако съм допуснал грешка с пускането на нова тема. Днес голфа ми загря 90 и отгоре но перката не се включи досега не го е правил този номер та някой може ли да ми каже каде какво да гледам. 93-та 1.8 м.и. 75 коня. много ме притеснява и искам да разчовъркам тук таме. Бушона е здрав на буксата на перката има 3 кабела и само на средния има + помогнете че не я карам само аз и ме притеснява да не я прегреят и после по големи ядове.Външно кабелите са здрави(не са прекъснати).Моля ви помогнете.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: проблем с охлаждането на антифриза

Мнениеот vanesto » Чет 13 юни 2013 14:58

Датчика, който включва перката може да е сдал багажа. Намира се на радиатора. Трябва обаче да си сигурен, че термостата ти е наред, т.е. дали отваря, защото ако стои затворен няма как да ти се включи перката. И двата маркуча, които влизат в радиатора ли парят като загрее, или само единия?

fena_01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_01 » Чет 13 юни 2013 15:02

може ли да се провери по някакав начин и евентуално какво трябва да показва мултицета, а и на бъксата на перката си има 1 + два ли трябва да са

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Чет 13 юни 2013 21:20

Както е писал колегата проверяваш термостата отваря ли ,кога отваря.
Мериш реална температура,сравняваш на табло,термостата може да отваря и късно и когато си иска.
Вадиш буксата на перката от датчика на радиатора окъсяваш с кабелче и си проверяваш перката 1ва 2 ра ск.(това на не работеща кола ).
...самият датчик и т.н. след тия неща.
Пък както решиш като искаш си играй първо с него.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Чет 13 юни 2013 23:46

mariovasi написа:Вадиш буксата на перката от датчика на радиатора окъсяваш с кабелче и си проверяваш перката 1ва 2 ра ск.(това на не работеща кола ).

Колега защо не Не работеща кола? Питам за инфо.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Голф 3 1.8 75 к.с. проблем с охлаждането на антифриза

Мнениеот mariovasi » Пет 14 юни 2013 5:44

По желание на не работеща.
По желание на работеща.Ако желае да ми бучи.Що не.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 14 юни 2013 13:58

fena_01 написа:Здравейте колеги.Първо се извинявам ако съм допуснал грешка с пускането на нова тема. Днес голфа ми загря 90 и отгоре но перката не се включи досега не го е правил този номер та някой може ли да ми каже каде какво да гледам. 93-та 1.8 м.и. 75 коня. много ме притеснява и искам да разчовъркам тук таме. Бушона е здрав на буксата на перката има 3 кабела и само на средния има + помогнете че не я карам само аз и ме притеснява да не я прегреят и после по големи ядове.Външно кабелите са здрави(не са прекъснати).Моля ви помогнете.

"90 и отгоре"???....Бъди точен ...отгоре са до 130 гр!До 2-3 мм след 90 си е нормално-нарочно не използвам градуси!....
Остави на място да работи и виж кога ще се включи перката ...и на коя степен.Спокойно.... няма да прегрее.
И си измери точно с термометър температурата на течността...просто го потопи в казанчето и наблюдвай кога се включва перката.Не вярвай безрезервно на датчика на таблото!

fena_01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_01 » Съб 15 юни 2013 0:13

joker написа:
fena_01 написа:Здравейте колеги.Първо се извинявам ако съм допуснал грешка с пускането на нова тема. Днес голфа ми загря 90 и отгоре но перката не се включи досега не го е правил този номер та някой може ли да ми каже каде какво да гледам. 93-та 1.8 м.и. 75 коня. много ме притеснява и искам да разчовъркам тук таме. Бушона е здрав на буксата на перката има 3 кабела и само на средния има + помогнете че не я карам само аз и ме притеснява да не я прегреят и после по големи ядове.Външно кабелите са здрави(не са прекъснати).Моля ви помогнете.

"90 и отгоре"???....Бъди точен ...отгоре са до 130 гр!До 2-3 мм след 90 си е нормално-нарочно не използвам градуси!....
Остави на място да работи и виж кога ще се включи перката ...и на коя степен.Спокойно.... няма да прегрее.
И си измери точно с термометър температурата на течността...просто го потопи в казанчето и наблюдвай кога се включва перката.Не вярвай безрезервно на датчика на таблото!

Стрелката беше на 100 градуса

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 15 юни 2013 7:30

Ами мери с термометъра....и пиши...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”