golf 4 1.9 tdi PD - багажникът не се отключва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dawrite
Автомобил:
Двигател:

golf 4 1.9 tdi PD - багажникът не се отключва

Мнениеот dawrite » Чет 13 юни 2013 10:42

Здравейте, колеги проблемът е, че багажникът не се отключва с централното, а само с ключа като го завъртя на малко повече от 1/4 оборот надясно, задържа в това положение и тогава дърпам дръжката. Другото, което забелязах е, че като го затворя пак се заключва сам. От къде може да идва този проблем.
Също, за да не отварям нова тема ще попитам в тази за пръскалката на задното стъкло не пръска, а чувам шум от моторчето.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Re: golf 4 1.9 tdi PD - багажникът не се отключва

Мнениеот feniksgod » Чет 13 юни 2013 12:01

Горе в дясно има един гумен маншон. Виж да не се е прекъснал някой кабел.
Недей пръска, защото цялата вода влиза в багажника или отгоре на тавана.

dawrite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dawrite » Чет 13 юни 2013 12:16

Този маншон предполагам лесно се сваля. А как може да се отсрани проблема с прускалката.

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Чет 13 юни 2013 18:40

Ами предполагам м/у само, че това е проблема. Трябва да потърсиш някъде преди време бях пускал тема. И един колега ми обясни много подробно как се маха кората и се стига до маркучето дето се къса. Бърка се в тавана от лявата страна. Само това помня, надявам се някой колега, ако може с повече опит да каже. Мина доста време от както го правихме заедно с баща ми и нямам идея, как се откачеше тавана от горе.
Ако помня правилно махаш от ляво кората на която лежи колана и откачаш отгоре тавана. Трябва да знаеш ТОЧНО КЪДЕ, обаче да ползваш сила, за да НЕ счупиш някоя щипка. След като се отвори дупката :icon_lol . Бъркаш и само НЕРВИ за тровене :icon_lol .
Смисъл аз лично наставих с маркуче от медицинска система, ама тъй като явно така добре го бях направил не стана и баща ми го донаставя :icon_lol , 2 години по-късно никакъв проблем.
P.S То 2 години аз не ползвам пръскалката ама все пак проблем няма. :mhihi :mhihi :mhihi

maxxo
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: AHL

Мнениеот maxxo » Чет 13 юни 2013 22:10

Аз имам същия проблем, ако някой може да подскаже, как да се реши проблема с вратата на багажника. При мен се отваря само с ключ и то много трудно.

dawrite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dawrite » Пет 14 юни 2013 10:02

Тя тая пръскалка не е мн важна, ама тъпото е, че цапа тавана ако без да искаш пръснеш. А за багажника е мн гадно така, не стига, че не се отключва от централното, а и секи път като го затворя се заключва дори и да не заключвам колата :twisted

anelka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anelka79 » Пет 14 юни 2013 11:31

И при мен е същият проблем с багажника.Не се отключва с централното,а само с ключа и то много трудно.До колкото знам 70-80лв струва нова машинка.

dawrite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dawrite » Пет 14 юни 2013 11:59

По моргите би трябвало да е доста по-евтина. Но до колкото разбрах може и да е нещо дребно и да се ремонтира.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Пет 14 юни 2013 22:24

Само, че преди да похарчите пари, свалете маншона и проверете за скъсани кабели. Много често срещан проблем. Говоря за маншона където минават кабелите от купето към задния капак. Аз лично, така си реших този проблем преди 4 години, като я купих мойта бангийка :)

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Пет 14 юни 2013 23:49

niki1_j написа:Само, че преди да похарчите пари, свалете маншона и проверете за скъсани кабели. Много често срещан проблем. Говоря за маншона където минават кабелите от купето към задния капак. Аз лично, така си реших този проблем преди 4 години, като я купих мойта бангийка :)

Дам и аз го написах горе, ама не знам. :mhihi
Между другото да допълня, ако се скъсал кабела, аз лично прекарах един през кожуха и го запоих от двете скъсани страни. Така си направиш кабела по-дълъг и се застраховах от това да не се търка повече, за да не се скъса.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”