Колата е Golf 4 TDI 1.9 110 h.p. 1998г.
Софтуера който ползвах е VCDS_LITE_1.0
ТОВА са резултатите който извадих от AutoScan на VCDS_LITE_1.0
Цялото това упражнения го правя, за да видя кой датчик не ми работи и не ми показва температурата на водата - Снимка
До сега не съм работил с програмата и ще ми трябва помощ, за да разбера резултатите който извадих.
Резултат от компютърна диагностика на Golf 4
Резултат от компютърна диагностика на Golf 4
Последна промяна от B_A_D на Пон 17 юни 2013 1:48, променено общо 1 път.
Re: Резултат от компютърна диагностика на Golf 4
До колкото разбирам програмата ми дава 10 кода за грешки. Проверих ги в AutoData и си ги преведох по този начин:
00575 - Intake Manifold Pressure
00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)
01312 - Powertrain Data Bus – Грешки в ABS-a (това не го разбрах) / Грешки в окабеляването
01206 - Signal for Duration of Ignition; OFF
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
00944 - Heated Exterior Mirror; Passenger Side (Z5)и
00934 - Electric Window Motor; Rear Left (V26)
00930 - Locking Module for Central Locking; Rear Left (F222)
00935 - Electric Window Motor; Rear Right (V27) -
00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223)
Възможно ли е заради някоя от тези грешки да не ми работи стрелката за температурата ?
01312 - Powertrain Data Bus – Грешки в ABS-a (това не го разбрах) / Грешки в окабеляването
01206 - Signal for Duration of Ignition; OFF
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
00944 - Heated Exterior Mirror; Passenger Side (Z5)и
00934 - Electric Window Motor; Rear Left (V26)
00930 - Locking Module for Central Locking; Rear Left (F222)
00935 - Electric Window Motor; Rear Right (V27) -
00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223)
Възможно ли е заради някоя от тези грешки да не ми работи стрелката за температурата ?
Последна промяна от B_A_D на Пон 17 юни 2013 1:10, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тази 01312 няма нищо общо с ABS-a. Никоя от грешките няма връзка с това, че не ти работи стрелката.Влез в контролера на таблото и виж там какво става.
Бихте ли ми казали как се казва менюто от програмата, наистина все още сън нов и не съм наясно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Влизаш на първото в дясно - 'Select Control Module' и после на 'Instruments'. Това е за таблото иначе за датчиците на 'Engine'.
Това са менютата в VCDS_LITE_1.0
Предполагам, че вие говорите за Controle Module Finder
Днес като правих диагностиката го пуснах но след 15тата минута го спрях, утре пак ще го пусна, ако е това е таблото за което говорите.
Това са менютата в Select Control Module, предполагам, че за този 'Engine' говорите.
п.п. Прав бяхте за грешка 01312 AutoData я превежда - "Stored in other system, wiring" Което асоцирам с 'Грешки в окабеляването'
Предполагам, че вие говорите за Controle Module Finder
Днес като правих диагностиката го пуснах но след 15тата минута го спрях, утре пак ще го пусна, ако е това е таблото за което говорите.
Това са менютата в Select Control Module, предполагам, че за този 'Engine' говорите.
п.п. Прав бяхте за грешка 01312 AutoData я превежда - "Stored in other system, wiring" Което асоцирам с 'Грешки в окабеляването'
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще трябва някой да ти покаже нагледно няма да стане. Иначе относно грешката 01312: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01312
Благодаря за линка. Днес ще направя един тест 'Controle Module Finder' да видим какво ще излезе. Не мисля, че ми трябва чак обучение на програмата, колкото практика. Благодаря ви още веднъж :)
-
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: 1.6
къде мога да направя комп диагностика на ГОЛФ 4 в София и на каква цена
stoian_mirchev написа:къде мога да направя комп диагностика на ГОЛФ 4 в София и на каква цена
На много места,но важното е задкомпютърното устройство!Пример-сервиз "Никси" в Герман!
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
B_A_D написа:.....
.....
Това се появява като сваляш акумулатора. Изчисти грешката и повече няма да се появи.
Възможно ли е първите две грешки да ги дава, заради клапан N75, който управлява променливата геометрия на турбото ?
Колата забива и невърви след 120km/h
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
За тези грешки които споменаваш мисля че има резон да са от пренадуване на турбината.
За стрелката на температурата е или прекъснал датчик или кабел. Датчикът е с две вериги, едната към стрелката, другата към ЕКУ-то. Няма връзка м/у тях.Обикновенно ако проблема е в датчика се записва грешка от сорта " coolant temperature sensor". Не виждам такава при теб. Провери буксата и кабелите на първо време.
За стрелката на температурата е или прекъснал датчик или кабел. Датчикът е с две вериги, едната към стрелката, другата към ЕКУ-то. Няма връзка м/у тях.Обикновенно ако проблема е в датчика се записва грешка от сорта " coolant temperature sensor". Не виждам такава при теб. Провери буксата и кабелите на първо време.
За стрелката оказа се че е температурния датчик зад двигателя. Смених го с нов - 15лв и вече всичко е наред.

Сега остава да локализирам проблема с турбото...

Сега остава да локализирам проблема с турбото...
-
- Автомобил:
- Двигател:
За проблема с турбото трябва да направиш логове. Влизаш на "Select Control Module", "Engine" после долу в ляво "Meas. Blocks", правиш на "11" и даваш "Go". След това долу в дясно на "Log" и пускаш да записва на 3та от 1700-1800 об./мин. до 4000-4200 об.мин. педала до долу. После качи лог-а тук.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”