Още една тема за смяна на калник - нов, или втора употреба?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
superkosta
Автомобил:
Двигател:

Още една тема за смяна на калник - нов, или втора употреба?

Мнениеот superkosta » Чет 06 юни 2013 20:23

Здравейте колеги! Като се поразрових из темите във форума, касаещи смяна и пребоядисване на калник(или друг детайл),видях че повечето от вас препоръчват да се вземе оригинален/втора употреба/, вместо чисто нов (имам предвид масово продаваните турски, тайвански, или китайски ментета).Та тук веднага ми изникнаха 2 въпроса: 1.Как мога да разбера дали калника който ще взема(втора употреба),действително е оригинален,или не е също турски(китайски...)? 2.Дали по същия този калник който ще взема от моргата не е вече тръгнала корозия от вътре и все още не е избила на повърхноста?

superkosta
Автомобил:
Двигател:

Re: Още една тема за смяна на калник - нов, или втора употре

Мнениеот superkosta » Съб 15 юни 2013 23:36

Колеги никой ли няма мнение по въпроса? Да разбирам ли че всичко си е чисто и просто късмет?

luxeo0n
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: 1.8 ABS 12.1991 2.0 ABF 04.1994

Мнениеот luxeo0n » Нед 16 юни 2013 0:10

общо взето на късмет... но е по-добрия вариант да вземеш втора употреба аз дори намерих същия цвят 2 калника + подкалниците ми стъпиха на 50лв. общо което според мен е добра цифра :th_up

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Мнениеот Daniel Kuntov » Нед 16 юни 2013 0:16

Колега като препатил с чисто нов калник мога да изкажа моето менение.Взех си Турски калник чисто нов,боядисах го всичко както си му е реда.Започнах с монтажа и от там почнаха проблемите,при отваряне на вратата калника от вътрешната страна опираше в нея,това доведе до бутане на лака от ръба на вратата.Както и да е тва го преживях.Наложи се да изкарам калника малко на вън да за не опира във вратата при отваряне и сега нещата са наред.Отделно че калника не съвпадна плътно с предния капак и се получи някакво разминаване с линиите,което не стои много красиво.Сега мисля да си търся оригинален читав калник които да си боядисам и да нямам тези шибани проблеми :banghead.Иначе вече 2 години съм с тва менте и за сега няма грам ръжда,и аз не знам как така :mrgreen .Може и калника да е бил някакъв дефектен не знам :scare3

superkosta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superkosta » Нед 16 юни 2013 1:32

Daniel Kuntov написа:Колега като препатил с чисто нов калник мога да изкажа моето менение.Взех си Турски калник чисто нов,боядисах го всичко както си му е реда.Започнах с монтажа и от там почнаха проблемите,при отваряне на вратата калника от вътрешната страна опираше в нея,това доведе до бутане на лака от ръба на вратата.Както и да е тва го преживях.Наложи се да изкарам калника малко на вън да за не опира във вратата при отваряне и сега нещата са наред.Отделно че калника не съвпадна плътно с предния капак и се получи някакво разминаване с линиите,което не стои много красиво.Сега мисля да си търся оригинален читав калник които да си боядисам и да нямам тези шибани проблеми :banghead.Иначе вече 2 години съм с тва менте и за сега няма грам ръжда,и аз не знам как така :mrgreen .Може и калника да е бил някакъв дефектен не знам :scare3
Хах...може наистина да е бил дефектен и по погрешка да са го подцинковали.Но сега се сещам, че преди време имах Голф 2-ка и също му смених калника с чисто нов (менте за 60 лв).След това още 4 години го карах тоя Голф и го дадох на сестра ми.И тя го кара още година-година и половина, но калника не мръдна, ръжда никаква не се появи.

superkosta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superkosta » Нед 16 юни 2013 1:36

luxeo0n написа:общо взето на късмет... но е по-добрия вариант да вземеш втора употреба аз дори намерих същия цвят 2 калника + подкалниците ми стъпиха на 50лв. общо което според мен е добра цифра :th_up

Наисина доста добра цена. От къде ги взе?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 16 юни 2013 2:21

Ако се взима само 1 калник по-добре втора употреба.При тея новите винаги има леко разминаване.Но ако правиш пакет челен удар(калници,капаци,брони,фарове) по-добре нови.Те са толкова криви,че като ги сглобиш всичките детайли си пасват :D На 2 коли е пробвано вече...ако вземеш втора ръка фарове с предница от китайски/турски тенекии стоят като подарени.Шибваш 2 фара Депо и всичко заспива :D

luxeo0n
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: 1.8 ABS 12.1991 2.0 ABF 04.1994

Мнениеот luxeo0n » Нед 16 юни 2013 12:52

superkosta написа:
luxeo0n написа:общо взето на късмет... но е по-добрия вариант да вземеш втора употреба аз дори намерих същия цвят 2 калника + подкалниците ми стъпиха на 50лв. общо което според мен е добра цифра :th_up

Наисина доста добра цена. От къде ги взе?

намерих обява в Карс.бг за блъснат голф 3 във Варна същия цвят като моя и се спазарих с момчето и това беше преди 2 години :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”