Осрана тема или още един набутан?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Темата е осрана
13
39%
Поредният набутан с по-висока цена
20
61%

Общо гласове: 33
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 17 юни 2013 5:42

Попаднах на тема, в която се продава масло:
crime_evil написа:Здравейте :) Взех за един приятел 11 литра от въпросното масло( Castrol Magnatec 5W40 ) обаче се оказа че не е за него и вече е късно да се връща! Така че го продавам и понеже няма овехтяване и амортизация за цената за която съм го взел :)Имам 2 туби по 4 литра и 3 туби по 1 литър(общо 11 литра) - Дават се и поотделно...

ЦЕНА - 17лв за 1 Литър

За контакти - ЛС и 0886 хххххх

Намира се в София, Дружба 1 или в Парк Заимов(ако се разберем предварително) :)

Важи само за София

Понеже преди няколко дни разглеждах цени на масло за моята кола и конкретно на Кастрол, ми се стори, че цената е по-висока от това, което съм гледал. Разбирам желанието на автора на темата да продаде това, което е купил на същата цена без да се набута с пари. Също така си спомних началото на форума с обяви - ако някой не си спомня какво пише там, нека прочете. За мен е редно потребителите в този форум най-малкото да са информирани, че това, което се продава тук, може да се намери по-изгодно, отколкото се продава тук. Когато се набуташ, без значение каква е причината, не е толкова страшно да си признаеш. Да се опиташ да набуташ някой друг, заради собствената си неинформираност ... някак не ме кефи. Затова и написах това:

crime_evil написа:Мерси за инфото но го продадох - закъсня с о*ирането на тази тема :c020 :th_up

Ако допуснем, че маслото наистина е продадено на обявената цена, възниква въпросът:

Осрана ли е темата или има още един набутан с цената?

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: Осрана тема или още един набутан?

Мнениеот toshara » Пон 17 юни 2013 7:13

Като цяло продавача може да го пусне на 100лв/л.,въпроса е кой ще го купи.Негова си работа е цената.А дали се е набутал купувача - само той си знае,не вярвам да не е хвърлил едно око на други места каква е цената на маслото

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пон 17 юни 2013 9:18

Аз пък масло последно от еди кой си от форум ще си купя...че той може да си е сипал Кастрол-а в колата и на мене да ми продава тубите пълни с Кауфландско масло (примерно щото беше актуална тема) :drunk

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 17 юни 2013 9:30

Няма гаранция кое е истинския Кастрол. При цена от 14.50 до 17лв. е ясно, че някое от всички Кастроли е менте. Аз съм по-склонен да мисля, че тва за 14.50 е mada in Turkey, a тва за 17, къде го е продал въпросния набутан си е оригинален Кастрол.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 17 юни 2013 12:06

Аз пък съм по-склонен да мисля, че всички са с едно и също качество. Каква по-точно може да е причината някои магазини да внасят абсолютно еднакво на вид, но по-скъпо масло? Или просто разчитат на точно тази психология за да си докарват по-голяма печалба.
По-темата-според мен нито темата е осрана (просто си информирал бъдещите купувачи), нито някой се е набутал (щом го е купил значи цената е била ОК. за него или е бил от хората, които не искат да си купят евтино масло, защото е менте) С две думи всички са доволни

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Пон 17 юни 2013 12:11

Аз пък не мога да разбера тебе какво те бърка, продавача на каква цена е решил да го продава. В раздел продава е пълно с такива обяви, някои продават с нормална цена, други на по ниска, трети на по висока-на всички ли им пишеш по обявите? Това за мене си е чист спам и колегата с право ти е написал, че в случая си закъснял. За жалост в много други теми не закъсняваш и ние сме длъжни да ти четем простотиите. С тая тема тотално се излагаш. Личното ми мнение е, че отдавна трябваше над аватара ти да има надпис: "Предупреждение за вечен БАН". Спри се бе човек, осъзнай, че не си длъжен да се навираш навсякъде, досаждаш и дразниш. Това, че се ползваш с някакви протекции тук, не те прави повече от другите. Наскоро четох твой пост как обясняваше, че като видиш някъде нещо, което на теб не ти изнася си бил имал право на мнение. Имай си, но не е нужно все да драскаш във форума, почти няма тема където не си се записал. И накрая ще напиша нещо, което съм виждал един друг уважаван от мен колега да пише на такива като теб: Има и живот извън този форум :death

П.П. Освен автора на темата, друг не искам да коментира написаното от мен, защото си е лично мое мнение. :th_up

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 17 юни 2013 12:12

А на тази тема каква и е целта?

Потребителски аватар
Pokerstars

Мнениеот Pokerstars » Пон 17 юни 2013 12:14

Виж по горе какво съм написал и ще си отговориш сам.
п.п. Само да допълня, че от тази тема няма никакъв смисъл и ако автора и беше друг досега да има 123 катинара. :mhihi

Потребителски аватар
YordanGergov
Автомобил: Golf III
Двигател: AEE

Мнениеот YordanGergov » Пон 17 юни 2013 12:46

А ти колега май не се интересуваш много много от темата, а автора й :mhihi Като си написал мнение пък не искаш никой да го коментира... ми има бутон за ЛС и готово. Така малко става "аз си говоря ма вие не ми отговаряйте." . Ама кат да е все тая

Та въпросният автор според мен иска да подсети за тази точка от правилата:

16. Целта на обявите не е електронна търговия, а взаимопомощ.

Всеки си оценява своето за безценно. Има и колеги с много нормални цени и народни цени на нещата.

Аз лично се подразних преди време търсих една пластмаса на пистов ремък. Взех я от колега от София за 5 лева. На лични идваха предложения стигащи до 25лв. Не им отговарях даже. Но няма какво да се направи, всеки сам си определя цената. В случая дори според мен се получава дори търговия на дребно с маслото. Щом 17лв е туба литър, колегата-продавач е избил пари(което не е забранено, но не е много колегиално) .

Темата не е осрана.

Потребителски аватар
Pokerstars

Мнениеот Pokerstars » Пон 17 юни 2013 12:57

Тази точка 16 която си цитирал е... добре написана и до там. На всеки е ясно, че голяма част от пускащите обяви целят именно печалба. Не е нужно да коментираш моето мнение, защото виждам и без това не го взимаш в предвид! Както колега по нагоре беше писал, каква е целта на тази тема??? Автора да си докаже сам на себе си, че не е най-големия спамър във форума ли? Е сега ще си пусна голфа (мк3) за продажба, за 10000 лв. някой може ли да ми каже нещо? Аз съм собственика, аз решавам. Никой не задължавам да го купи нали. Та и колегата, който е продавал маслото с право е констатирал опита за осир@не.

Тази тема е безсмислена. :lock

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 17 юни 2013 13:27

Преди време същото масло го продаваха от Евроинс за 25лв.4 литрова туба :Mr Green Fun .Съответно,ако сключиш ГО при тях!Та по темата,наистина има големи дразнители във форума.Някой път и аз не се сдържам да кажа истината или поне вярното решение!Темата не е осрана.Всеки който се навие да пише в обществен форум,трябва да знае,че може да получи отговор.myrshavija си е в правото да отговори!Тя истината се ражда там някъде...

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 17 юни 2013 13:33

А защо не напише ,че и Мотул се намира на много по ниски цени от тези предлагани във форума :mhihi

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 17 юни 2013 13:37

IRRITATING написа:А защо не напише ,че и Мотул се намира на много по ниски цени от тези предлагани във форума :mhihi

Ти нали имаш нет и клавиатура?
ПП Защото не лесно да бъдеш коректив на каквото и да е било!Затова ти не си го написал!

Потребителски аватар
Pokerstars

Мнениеот Pokerstars » Пон 17 юни 2013 13:52

H2O написа:Преди време същото масло го продаваха от Евроинс за 25лв.4 литрова туба :Mr Green Fun .Съответно,ако сключиш ГО при тях!Та по темата,наистина има големи дразнители във форума.Някой път и аз не се сдържам да кажа истината или поне вярното решение!Темата не е осрана.Всеки който се навие да пише в обществен форум,трябва да знае,че може да получи отговор.myrshavija си е в правото да отговори!Тя истината се ражда там някъде...

Не съм съгласен само с писането в обществен форум...обявата е от частно лице и никъде в нея не е зададен въпрос, за да се получават отговори. На какво точно отговаря?!? Сам си написал, че всеки има компютър и следователно може да провери и сравни цените. Ако ти пуснеш обява за нещо с цена по твой избор, смяташ ли за нужно някой да ти пише в обявата и да поства линкове към същото нещо с различни цени от твоята? Собственика (бившия)на маслото не задължава никой да го купува насила нали? Тук идва въпроса защо някой се чувства длъжен да пише в темата на друг колега и да му прави сечено.
Извода е, че ако автора на тази тема не си вреше носа навсякъде, сега нямаше да задава този толкова проблемен за него въпрос. И ние сме длъжни да му четем глупостите.

Потребителски аватар
YordanGergov
Автомобил: Golf III
Двигател: AEE

Мнениеот YordanGergov » Пон 17 юни 2013 14:00

Е това е форум не е сайт за интернет пазаруване. Там си харесваш нещо натискаш "купи" и толкова. Ако е така както казваш да направят частта с обяви без възможност за коментар по темата. Ама няма смисъл от това, защото е форум и не е забранено да изкажеш мнение.

Pokerstars написа:И ние сме длъжни да му четем глупостите.

Това няма смисъл то коментар...

Последна промяна от YordanGergov на Пон 17 юни 2013 14:30, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”