Здравейте, днес ми се случи следното нещо, както си карам минах през една сравнително голяма локва и 10 минути по късно започна да ми мига лампа за маслото и да изписва грешка "check oil level" Проверих маслото беше на минимума, така и така беше за смяна отидох и го смених, очаквах грешката да изчезне след смяната но уви все още ме дразни, дали трябва да я закача някъде на компютър или по друг начин може да се изчисти грешката? Момчето което ми смени маслото каза, че може да е датчика на маслото при картера но го провери и си беше наред.
Само да уточня, че лампата която ми свети е жълта, както ми мига, когато вляза в резерва.
Предварително благодаря,

Голф 5 2.0 ТДИ лампа за маслото
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 5 2.0 ТДИ лампа за маслото
Как точно ти провери датчика "момчето" ???
Все пак тази кола е бъкана с електроника,на око не става!Ако нямаш пари за диагностика,аз ще ти я закача на моя стар ваг-ком безплатно,въпреки че караш ГОЛФ5-ца !!
Все пак тази кола е бъкана с електроника,на око не става!Ако нямаш пари за диагностика,аз ще ти я закача на моя стар ваг-ком безплатно,въпреки че караш ГОЛФ5-ца !!

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Откачи минуса на акумулатора и пак го включи,мисля,че няма връзка м/у локвата и надписа, нали мотора е затворен отдолу с пластмасови кори,просто нивото на маслото е паднало,би трябвало при вдигането на капака да изчезне надписа,но ако микроключето в ключалката на капака е развалено само номера с акумулатора минава.Успех.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=366946&p=3702989#p3702989
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=366946&p=3702989#p3702989
Последна промяна от FELIPE на Съб 15 юни 2013 21:19, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Като за начало откачи клеймата на акумулатора за 5мин и ако продължава да свети вече ДИАГНОСТИКА.Ха колегата ме е изпреварил-успех.
-
- Автомобил: VW Golf 5 2005 2.0 TDI DSG
- Двигател:
разкачвах го вече акумулатора но не само минуса ами целия и двете клеми за не повече от 2 минути, след малко ще ида да разкача само минуса и да почакам повече, ако нищо не се случи утре на диагностика.
- FELIPE
Диагностика в смисъл да ти прочетат енджин модула за грешки?Мисля,че няма да има записана грешка,няма логика,дори и да е развален датчика той просто си показва ниско ниво на масло,което не е грешка за модула.Ако не помогне разкачането на акумулатора,нов датчик.
-
- Двигател:
Лоши новини, ходих и разкачих минуса на акумулатора за около 10мин но лампата си свети...
-
- Двигател:
За кой датчик става въпрос по-точно и как да разбера дали наистина е от него? Приблизителна цена на датчика може ли да ми каже някой?
- FELIPE
Датчика при Голф 4/Бора,при БМВ също
е в най-ниската част на картера на двигателя,сменя се отвън,но трябва да се източи маслото,представлява ето това

аз го взех 40 лв. втора употреба.За Голф 5 трябва да е нещо подобно.
Как да разбереш дали е от него,не знам,пак казвам на ваг ком повреден датчик няма да се обади,просто ще дава ,че нивото е ниско,ако някой знае какво трябва да е съпротивлението м/у крачетата му може да пише,предполагам чрез измерване с мултицет ще се разбере добре ли е датчика или не,иначе най-лесно ще разбереш дали е от него като го смениш и изгасне лампата.Съветвам те,ако вземаш друг датчик да е или втора употреба от друг Голф 5 или от представителството на Фолксваген(трицифрена цена задължително),от друг производител не вземай,аз така си изпатих с един датчик за положението на коляновия вал.

аз го взех 40 лв. втора употреба.За Голф 5 трябва да е нещо подобно.
Как да разбереш дали е от него,не знам,пак казвам на ваг ком повреден датчик няма да се обади,просто ще дава ,че нивото е ниско,ако някой знае какво трябва да е съпротивлението м/у крачетата му може да пише,предполагам чрез измерване с мултицет ще се разбере добре ли е датчика или не,иначе най-лесно ще разбереш дали е от него като го смениш и изгасне лампата.Съветвам те,ако вземаш друг датчик да е или втора употреба от друг Голф 5 или от представителството на Фолксваген(трицифрена цена задължително),от друг производител не вземай,аз така си изпатих с един датчик за положението на коляновия вал.
-
- Двигател:
Дали може проблема да е защото, когато смених маслото не ми занулиха компютъра и сега все още колата да си мисли, че не е сменено? Не знам дали лампата, че е дошло време за смяна е същата просто предполагам.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Щом ти изписва да провериш нивото , значи си поне с "фулл фис" табло и няма начин да е защото не ти е занулен километража и алармата за масло и километри.. 

-
- Двигател:
лампата изгасна днес, явно му е трябвало време, питах един колега с голф 5 каза че при него е същото