Относно забраната за ксенона
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Re: Относно забраната за ксенона
Като чета колегите какви крайни мнения изписват за афтърмаркет ксенонан, се чудя как пета година карам два автомобила с рефлекторни фарове и оребрено стъкло и досега никой дори не ми е присветнал?
- YordanGergov
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEE
Аз не им присвятквам защото няма смисъл. Повечето ги виждам, че са на къси. За какво да му светкам, да пусне дълги да ми покаже колко съм се объркал и да ми стане още по-хубаво на мен.
Това не пречи да има изключения на правилото за заслепяващия ксенон и ти да си едно от тях
Но е факт , че масово хората се оплакват.
Това не пречи да има изключения на правилото за заслепяващия ксенон и ти да си едно от тях

- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Колкото и да ги хвалите ксеноните на рефлекторен фар, светлината се разпръсква и не е приятно. Не знам къде ги виждате тези които не заслепяват, аз такива не съм срещал за жалост, въпреки, че на последък виждам все по малко коли, които са със ксенон без лупа 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде четох, че ксеноновите лампите са рефлекторни фарове са с по-друга конструкция, но се намират по-трудно. А иначе ксенони монтирани на рефлекторни фарове със стандартните лампи заслепяват много яко. Както писа и колегата по-горе и на мен вече ми писна и спрях да святкам, щото като ми пусне дългите насреща става още по-зле. Има едни дето светят много бяло, чак отиват към синьо. Направо човек може да ослепее от тях. Ама то кое ли е в ред у нас та да се хващаме за ксеноните. Сложил Ганьо на 20-годишна кола супер бели ксенони и си мисли, че кара С-класа. Да ама не.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Някой беше писал, че има ксенонови крушки с бариери, които са за слагане в рефлекторни фарове?
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Днеска говорих с един катаджия. Каза че нямало член по който да се пиши акт за автърмаркет ксенона...
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
А трябва да има ограничение при рефлекторните фарове! Има достатъчно добри халогенни крушки и да може и да са на цената на 1 ксенон вече и не с толкова дълъг живот, но поне могат да се регулират като хората и да светят в пътя не някъде в облаците. Като някой хора нямат....гузното чувство че заслепяват да им праскат яки глоби и да се оправят 

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Леле това е поражение от ксенон значе аз на джипа карам с луксима
ксенон нямам грижи ! Не бях чувал за такива поражения сега ме оплаши !
ксенон нямам грижи ! Не бях чувал за такива поражения сега ме оплаши !
Искам да ви попитам как стои въпроса със ксенон на рефлекторен фар с оребрение на стъклото и крушки H1R, т.е. за рефлекторен фар. Понеже искам да сложа ксенон на колата, защото е като със свещички, а имам релета и проблема е самия фар. Знам колко е гадно да те заслепяват, та затова исках да се допитам до вас.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Рециклирай си фаровете или си вземи други с читав рефлектор вместо да се занимаваш с китайски ксенони... 

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Полиране на рефлекторите, полиране на самите стъкла/пластмаси + Osram Night Breaker Plus и реглаж = идеално и легално осветление за под 90лв
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”