Велосипед - какъв да бъде.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Велосипед - какъв да бъде.

Мнениеот dlug » Вто 17 юли 2012 8:38

Така на външен вид велосипедът е хубав. Описанието е малко постно обаче. Дерайльор шимано. Декланшр шимано. Ама какъв модел точно...**ли му мамата :)
Честито и безаварийно каране!

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Вто 17 юли 2012 9:07

Мерси. Като за мойте нужди идеален :lol: Вече направих първите 50 километра :lol:

Последна промяна от PabloEscobar на Сря 26 юни 2013 14:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Malinov
Автомобил: Vento
Двигател: AHU 1996
Контакти:

Мнениеот Malinov » Чет 30 май 2013 16:41

Колеги,решил съм да взимам "ДРАГ zx3 pro 2013" ,дайте някакво мнение за него,ако има хора с такъв Драг.
Ще го карам и по пътя и по горите,но не екстремно. :love.vwclub

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Чет 30 май 2013 17:01

Не съм с такъв драг, само чета описанието. Зависи колко си претенциозен. Съобразно цената компонентите респективно са по-нисък клас. Вилката така както я гледам е без реглаж. Ако нямаш някакви по-специфични изисквания мисля че ще си го караш спокойно (все пак зависи какво точно имаш предвид в горите). Това е малко ни рак, ни риба. И за пътя не е много добре и за горите не е много добре-но за толкова пари-толкова. Все пак ако не си се огледай и по другите марки да видиш какво се предлага. Иначе от наблюденията които имам над драг-ОК са, няма да имаш някакви грижи ако си го купиш.

Потребителски аватар
Malinov
Автомобил: Vento
Двигател: AHU 1996
Контакти:

Мнениеот Malinov » Чет 30 май 2013 19:07

Колега кажи какво друго да гледам?
Вивело гледах-не го хвалят много,Крос и Спринт съм малко скиптично настроен.
Дай някакви примери за велосипеди,в тоя ценови диапазон (до 500лв).

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 30 май 2013 20:49

Скептичното ти настроение към Крос е неправилно. Старите им неща може да са били пръчки, но новите са доста читави. При Крос за парите получаваш повече от колкото при Драг.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 30 май 2013 21:15

brum написа:Скептичното ти настроение към Крос е неправилно. Старите им неща може да са били пръчки, но новите са доста читави. При Крос за парите получаваш повече от колкото при Драг.

И аз бях малко така,но след дъъълго гледане,четене из Нета......спрях се на това!Лекичко,хидравлични спирачки,на вид допадайки ми......за тези пари е идеално за ходене на работа и по алеите :smile Лошо,че сега хваща прах заради моторетката,която взех наскоро......но нищо,идва му момента от време на време,даже скоро прекантарих по гръб :rolleyes :icon_lol

CROSS GRX 7.jpg

П.С. Наистина не са лоши колелата,нови поколения са все пак....... :th_up Много ми е странно,като караме със щерката и като им прибирам колелото (малко,тя е на 4 год. почти) нейното тежи почти като моето......китайско желязо,бате :wink

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Чет 30 май 2013 21:40

Аз пък много съм доволен от марката Giant, преди време карах байк Giant, сега отново шосейно пак Giant само положителни мнения за тая марка колелета.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Чет 30 май 2013 22:06

brum написа:Скептичното ти настроение към Крос е неправилно. Старите им неща може да са били пръчки, но новите са доста читави. При Крос за парите получаваш повече от колкото при Драг.

Колегата принципно е прав. Остави скептичното ти мнение за старите модели. Новите наистина нямат нищо общо. Аз след дълго гледане също си взех крос. Този месец стана на една година за която му навъртях точно 2600 км. Нямам никаква забележка към колелото, поздравявам се за избора. Аз обаче си взех колело за градско каране. За съжаление колегата brum не е много прав за цените. Крос (очевидно заради търсенето) почти изравниха цените с драг. Сега поразгледах какво се предлага до 500лв. и общо взето моят избор се очертава между избраният от колегата драг zx3 pro
http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/8198-velosiped-drag-zx3-pro-2012.html
cross gravito
http://bikescenter.bg/#/product/?menuId=-1&categoryId=-1&subCategoryId=-1&productId=466&page=1
sprint apolon
http://bikesport.bg/bg/products/178-sprint-apolon-26_quot_-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8_
При кроса за почти същата цена получаваш поне вилка с 80мм ход и реглаж на твърдостта (при драга вилката е 63мм ход и без реглаж). При спринта вилката освен реглаж вече има и механично заключване. Освен това при спринта задният дерайльор е малко по-висок клас. Като общо мненията за спринта са доста положителни.
Отиди до някои магазин (или обиколи няколко магазина) разгледай ги на живо и прецени кой точно велосипед ти допада най-много. Все пак ти ще седиш на него и е важно да ти хареса (като геометрията на рамката хич не е маловажна и е хубаво поне да седнеш за да видиш как ти пасва)
Малко по-различно е, но можеш да погледнеш и този крос
http://www.escadra.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D0%BE-Cross-Grip-921/i1982.htm
Гумите тук вече са 29' Като гледам новите модели фирмите масово се насочват към 29' колела Не знам дали ще ти допадне, казват че има някои предимства, особено при планинско каране. Вилката вече е със 100мм. ход
Можеш да погледнеш също и това
http://yanvelosport.com/listing/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4-parallax-2vb-26-%D0%BE%D1%82-cross/
Освен всичко друго като се ориентиарш към модел разгледай различните магазини, има някои доста интересни разлики в цените

Потребителски аватар
Talibana3800
Автомобил: MK3
Двигател: ABF

Мнениеот Talibana3800 » Пет 31 май 2013 8:06

От миналата година насам, най-добро качество (монтаж) за най-ниска цена има Крос.
Така че, който иска лятото да си кара колелце, да прегледа много внимателно моделите на крос, преди да разглежда другите марки.
Става въпрос за градски и леко клонящи към планински велосипеди на цени до към 1000-1200 лева, нагоре си има други марки, с други качества и друга насоченост :smile

Успех и скоро може сбирки и с другите возила да имаме :Mr Green Fun

П.С. Колеги, абе имам проблем с моя велосипед, харчи ми 5 литра бира за 10 километра градско... :beer
При вас как е? :drunk

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 31 май 2013 9:27

Talibana3800 написа:П.С. Колеги, абе имам проблем с моя велосипед, харчи ми 5 литра бира за 10 километра градско... :beer
При вас как е? :drunk

Аз на моя съм му бацнал една ННО клетка и за сега съм доволен. На бира карам само вечер в задръстванията :)

Иначе за КРОС, освен че от година-две насам велосипедите са им много прилични, всеки месец правят и екстра намаление на определени модели. В този ценови клас разликата м/у отделните марки е само в лепенката/надписа на рамката. Всичко друго е едно и също, така че се купува това с най-добрите компоненти. И за сега като че ли КРОС имат най-добрите предложения.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 18 юни 2013 21:49

Хайде да повдигнем малко темата.
Става въпрос за :arrow DHX.3 2013

Изображение

Интересувам се дали в нашия форум някой вече има опит с тази рамка? Не искам да пускам тема в "мтб" форума, защото колелото ще се купува чисто ново, а там ще ми бъде обяснено как за тези пари мога да взема втора ръка по-добро. Пак повтарям не искам втора употреба! :icon_lol

Бих приел предложение за друг нов DH модел с лимит на цената 3500-3600 лв. за цяло колело.
Идеята е да се кара екстремен фрирайд, а не толкова DH. Ще кажете - вземи си FR модел. Не искам. Искам рамката да има "резерв". Ако не се претрепам на първата година ще се търсят и по-екстремни трасета в последствие, а да продавам фрирайда, за да го сменям с DH ...

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Вто 18 юни 2013 21:56

Иво това тежи доста за ФР. А до колкото мисля ти не тежиш особено много за да натовариш рамката и компонентите изобщо, че да се притесняваш :smile

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 18 юни 2013 22:05

Ники, в момента съм станал страхотно прасе - 94 кг при 184 см височина.
Имам компания, която ходи редовно на Боровец за DH. Идеята е да се ползва там колелото като може би беше правилно да напиша, че като начало ще бъде "плах" DH.
Знам, че е тежко. Знам, че "педалирането" е силно изразено. Знам, че не е удобно за вело-преходи. В София ще се използва само евентуално от нас до офиса ми (3.5 км) и то по маршрут, който няма изкачвания.
Та да се върна на въпроса ми - има ли алтернатива на тази оферта от RAM? :mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 18 юни 2013 22:53

Плах ДХ, екстремен ФР :) големината на хода не е всичко, важното е геометрията как го оползотворява. Най-добре си питай в мтб за конкретно мнение за рамката, макар че и там ще има голяма доза лично предпочитание, все пак има доста хора които карат активно и могат да я сравнят с други марки и модели. За компонентите е ясно, те са почти едни и същи в този клас. Огледай и миналогодишни модели на други по-сериозни производители. Познавам хора, на които са им по-удобни старите модификации, да не говорим, че промените в някои случаи са толкова минимални, че дори не се забелязват с просто око, а ценовите разлики определено се виждат :) ако държиш да е модел 2013 за тези пари може би само рам ти е варианта :rolleyes

Върни се в “ОФФ-Топик - други”