голф 3 1.9 тди проблем с компресора на климатика
голф 3 1.9 тди проблем с компресора на климатика
Здравейте колеги. Проблема с компресора е следния. Включвам си климатика ,копресора също се включва ,но след 10-15 секунди изсключва сам. Когато съм в движение (в обороти) няма проблем, но спра ли се някъде за 10 сек. Копресора изсключва......O_O Реших ,че ми е свършил фреона и отидох да си го заредя,но проблема си остана. Сега незнам какво да правя, това означава ли ,че компресора е за смяна или има някакво обяснение или оправия. Моля за съвети. Благодаря предвърително.:)
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: проблем с компресора на климатика голф 3 1.9 тди
аз защо ли си мисля че вентилатора на радиатора не се включва или няма сила да охлажда и за това климатика спира като е на място имах скоро такъв случаи
Значи.... Компресора включва,заедно със двете перки, започва да охлажда за около 10 сек и след това всичко се изсключва, това е когато колата седи на едно място, когато съм в движение поне на 1700-1800 оборота всичко си работи ,духа си студено без да се изсключва компресора.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
да не би фреона да е в повече или блок модула да е зле има вариянт и датчика за налягане да е проблемен и да решава че вдига 20 атмосфери в системата и да изключва компресора
Така ми правеше преди да заредя фреона и преди 30 мин излязох от сервиза зареден. Казаха ми ,че в системата е имало фреон,просто са допълнили и сега пак е така . Не съм много в час със блогове,датчици и т.н. Карам си голфчето вече 5 години не съм имал никакви проблеми, сега се появява това и се обръщам към по компетентни като вас , аз не разбирам. Ако го вкарам в сервиз ще ми кажат да сменям 1000 работи само и само да ми вземат парите,но според мен проблема е малак.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз не съм наясно мн с климатици , но колегата http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=109721 е твоя човек за питането 

Върни се в “Дизелови агрегати”