Ремъци -> Contitech, Dayco, Gates. Което и от 3-те да си избереш все е качествено.
Ролки -> Ina, SKF, Ruville.

1.9 TDI скъсване на ангренажен ремък?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- dishata
- Автомобил: SEAT IBIZA
- Двигател: AHU
Re: Скъсване на ангренажен ремък на 1.9 TDI?
комбинацията ролки ИНА и ремъци ГЕИТС за мен е доста добра 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
То май по-добро от това няма .... ?
здравейте колеги. преди малко скъсах ангренаж на пасат б5 TDI и понеже съм прост мислех че той варти само хидравличната помша както и водната и реших да го запаля и да се прибера до нас на километър може би и точно пред нас почна да домули страхотно и го оставих така. някакви прогнози? благодаря за съдействието!
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
frozen666 написа:здравейте колеги. преди малко скъсах ангренаж на пасат б5 TDI и понеже съм прост мислех че той варти само хидравличната помша както и водната и реших да го запаля и да се прибера до нас на километър може би и точно пред нас почна да домули страхотно и го оставих така. някакви прогнози? благодаря за съдействието!

milmar написа:filipov75 написа:niki_tsvetkov написа:Ремъкът е на 5000 км и е GOODYEAR, до дни ще разбера какво е станало.
Тоя ремък се къса със зъби абсолютно менте.Даже много е изкарал.
Абе като напишете така , човек ще си помисли , че аха-а-а и ще кажете кои са най-истинските ама-а-а ... не .
.
Аз скъсах навремето с Голфето ремък Гейтс - сигурно и те се късат със зъби ?
И какво без ремъци ли да караме ?
на времето Гейтс- са били много некачествена фирма , вече не така... :) сега топ-марките са Cintitech и Geates
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
ipn88 написа:... сега топ-марките са Cintitech и Geates

- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Cintitech и Geates е те тея марки не съм ги чувал даже :)
@samo_pechka: Някъде по-рано в тая тема някой се изцепи, че TDI нямали шпонки на коляновия вал
. Я им обясни на новобранците кои точно TDI-та имат шпонки, аз се сещам само за 1Z, ама май не е само той. Пък новобранците публично ще се
:)
@samo_pechka: Някъде по-рано в тая тема някой се изцепи, че TDI нямали шпонки на коляновия вал

- toshko160
- Автомобил: mk3
- Двигател: 1.6 AFT
Sashko_Trg написа:Мале мале 2 бона яко в гъзъ :) затова слагай само изпитани марки и сменяй 5 10 хил. по рано!!!
как ги смятащ тези 2 бона може ако е карал полека или с малко обороти дои да му няма нищо иначе най верятно ше има няколко клапана за смяна и е готов аз сам късал 2 пъти единия пчт карах леко и не стана нищо а жтория пат изкриви 4 клапана.Колега извинявай за спама ама не издаржах.
-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
toshko160 написа:Sashko_Trg написа:Мале мале 2 бона яко в гъзъ :) затова слагай само изпитани марки и сменяй 5 10 хил. по рано!!!
как ги смятащ тези 2 бона може ако е карал полека или с малко обороти дои да му няма нищо иначе най верятно ше има няколко клапана за смяна и е готов аз сам късал 2 пъти единия пчт карах леко и не стана нищо а жтория пат изкриви 4 клапана.Колега извинявай за спама ама не издаржах.
Колега 2 бона за удар бутала в клапани и на мене ми се виждат множко.Явно и други нещица са сменили майсторите за тези пари.В случая ясно става въпрос че не е от ремъка или ролката,значи някой е направил грешка в даден момент при затягането на оптяжната ролка т.е. е пренатегнал гайката за фиксиране.За първи път чувам да се скъса тази шпилка при ФВ, но всичко се случва.Преди близо месец видях пак за първи път изгнил блок че чак тече охлаждащата течност.По темата поражения ще има по газоразпределителния механизъм някой клапан може да излезе направо с водача.Успех и дано не ти се случват повече такива нелепи сакатлъци.
- vencislav1328
- Автомобил: vw pasSat B5
- Двигател: 1998 AFN
- Контакти:
Нещо ептем се наплаших от темата което си е самата истина де,вече две години съм собственик на автомобила 1.9 TD отивам към 20 000км и още не съм сменял ангренажен ремък,когато я купих човка ми каза ремъка е сменен ,обаче нито имаше писано с маркер на капака км нито на лепенка,то си беше редно като нов собственик да си го сменя макар и наистина да е бил сменен,нещо сериозно се замислям към събиране на малко пара за един ремък.

rokera671 написа:Ами на 50 000 го сменям винаги и е като нов!!Не виждам причина за по ранна смяна!!!!И не карам с някакви маркови ,а италиански ментаци за по 18 -20 лв.
Аз моя го смених на 86 ооо км. Заедно с водна помпа, антифриз, пистовия и също имаше за смяна семиринг на разпределителния вал за смяна.
В книгата на фолксваген е препоръчано смяна на 90 000км. Помпата беше здрава, но се сменя за профилактично. Понеже не беше сменяна сигурно 200 000км.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
90 000км за оригинален ремък (който се прави от гейтс, но има разлика в качеството с другите които не са маркирани с логото на фв) подкарай 90к с дайко от евро07 и виж до къде ще я докараш
Контитек и другите читави ремъци не трябва да се карат над 70-75к, така гледах че пишеха континентал, когато слагах такива на предишната ми кола

Контитек и другите читави ремъци не трябва да се карат над 70-75к, така гледах че пишеха континентал, когато слагах такива на предишната ми кола
Върни се в “Дизелови агрегати”