За TURBO манияците

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

За TURBO манияците

Мнениеот teddymc » Вто 05 дек 2006 14:36

Току що си говорих с един клиент и той ми остави визитка на която имаше адрес, който пустото любопитство не ме остави докато не проверих. Предполагам, че все на някой ще е полезен линка http://www.madcowtuning.bg/ .
модераторите да го преместят където сметнат за нужно

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 05 дек 2006 19:02

Ми аз го разгледах и ми се струва бая евтино това с монтаж с всичко 1ви вариант 2720лв 2ри вариант 2130лв. 3ти вариант 1830лв. :dontknow: Е вярно че 0.4-0,5бара не е кой знае какво ама си е доста сегиозно начало а и без да се разрежда да държи на 0.5 бара :roll:

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Вто 05 дек 2006 20:26

Нещо не разбрах в тази интересна оферта , имат ли някаква гаранция частите и монтажа ако да каква за да знам дали да им ставам клиент.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Вто 05 дек 2006 20:54

Мога само да кажа, че performance тунинг и евтино са две напълно несъвместими понятия............,но всеки има право на мнение

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 05 дек 2006 21:15

Не се занимавайте с тези луди крави.
Той китайски турбини, кулери и т.н са доста ефтини, но това не означава, че стават да се направи нещо читаво.

Ако за 2-3хил лв. можеше атосферна кола да стане с принудително пълнене като хората, атмосферни коли няма да останат.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 06 дек 2006 0:13

Смятам, че за 3000лв. може да се направи турбо конверсия, ПРИ ТОВА ЧИТАВА! вЪЗМОЖНО Е И ПО-НАДОЛУ ДА СЕ СЛЕЗЕ, НО АКО ТИ СЕ ЗАНИМАВАШ С ТЪРСЕНЕ НА ЧАСТИ, майстори и т.н. Все пак, смятам че 0,5 не е налягането, за което си заслужава да дадеш 2800лв. Виж за 1бар........ :wink: Питайте Пацо. :P

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 06 дек 2006 2:22

Аз само не разбрах на какви коли го правят това? Ако отговора е "на всякакви" и при това за една и съща цена ми се струва доста не сериозно. Някой от турбините които рекламират са за Волво ама не пише нищо за какви марки и модели става ...
На повечето модерни автомобили им трябва сериозни промени в програмата на ЕКУто за да заработи правилно с турбина. Също така всеки автомобил е доста индивидуален и цените варират понякога с над 200%. Едно е да променяш кола която вече е заводски направена за турбо а съвсем друго е да модифицираш атмосферен двигател.

Абе изобщо малко съмнително ми изглежда с този уеб сайт хем за тунинг хем за ибей далавери.

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Сря 06 дек 2006 14:55

Ако всичко е както трябва наистина излиза доста евтино и поражда малко съмнения :roll:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 06 дек 2006 15:00

Е да отида и аз с карбуратора да искам да ми сложат mhihi

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 06 дек 2006 15:55

niikoo_1 написа:Не се занимавайте с тези луди крави.
Той китайски турбини, кулери и т.н са доста ефтини, но това не означава, че стават да се направи нещо читаво.

Ако за 2-3хил лв. можеше атосферна кола да стане с принудително пълнене като хората, атмосферни коли няма да останат.

Според мен не са много хората, които имат 2000-3000 лева, които да дадат просто ей така за тунинг ;) повечето си карат колите и не им дреме :)

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 06 дек 2006 17:48

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:10, променено общо 1 път.

MadCowTuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MadCowTuning » Сря 06 дек 2006 21:49

20vTurbo написа:Аз само не разбрах на какви коли го правят това? Ако отговора е "на всякакви" и при това за една и съща цена ми се струва доста не сериозно. Някой от турбините които рекламират са за Волво ама не пише нищо за какви марки и модели става ...
На повечето модерни автомобили им трябва сериозни промени в програмата на ЕКУто за да заработи правилно с турбина. Също така всеки автомобил е доста индивидуален и цените варират понякога с над 200%. Едно е да променяш кола която вече е заводски направена за турбо а съвсем друго е да модифицираш атмосферен двигател.

Абе изобщо малко съмнително ми изглежда с този уеб сайт хем за тунинг хем за ибей далавери.

Няма нищо съмнително :-) До сега имаме няколко успешни турбо конверсии и колите са в много добро здраве. Този тип турбо конверсия - малък надув и сток части си е съвсем нормално нещо и се практикува широко извън България. За съжаление у нас е широко разпространено схващането, че едва ли не турбото ще пръсне двигателя на парчета ако не се сменят частите, а това съвсем не е така. Ако налягането е в разумни граници и има добро охлаждане и правилна горивна смес и аванс нещата вобще не са страшни. Не сме токова глупави за да се залъгваме, че ще вземем парите на хората и ше им изпотрошим колите. Всичко е тествано и проверено. Натоварването върху вигателя не е голямо и при правилно подбрани части няма да има особени проблеми за двигателя. Мога да ви уверя, че повечето коли са направени да издържат на далеч по-големи натоварвания отколкото много хора смятат.
Не сме написали конкретни марки и коли, защото турбо може да се инсталра на доста от атмосферните коли. Когато дойдете при нас със конкретен автомобил ние ще направим необходимите тестове и ще ви кажем дали може или не може да се направи и на каква цена. Това с твърдите цени беше грешка от моя страна и за това сега няма конкретна цена, а тя се определя в зависимост от автомобила и желанията на клиента. Цените не са чак толкова ниски като се има в предвид, че не се подменят бутала и биели което оскъпва нещата двойно.
А това с пазаруването в ебей си е съвсем нормално. Там могат да се намерят много, части за силов тунинг, който не се предлагат в България. Така че аз не виждам нищо странно в това да се предлага такава услуга :)

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Сря 06 дек 2006 23:38

Абе извинявай ама не разбрах за гаранция някаква или на място на всеки по отделно :?:

MadCowTuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MadCowTuning » Сря 06 дек 2006 23:45

VR5 написа:Абе извинявай ама не разбрах за гаранция някаква или на място на всеки по отделно :?:

Гаранция на стара кола е трудно да се даде, но все пак ако има проблем, който очевидно е възникнал от грешни настройки или монтаж си поемаме отговорността.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 06 дек 2006 23:50

Гаранция - Франция както се казва, при силовия тунинг винаги има риск нещо да се счупи

Върни се в “Силов тунинг”