Мнения относно покупка на Volvo V40 1.9 Дизел 2003 година

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги моля за мнения относно покупка!

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 20 юни 2013 18:42

Ето колега, една обява. http://www.mobile.bg/11371746034954169

Потребителски аватар
vladobe
Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
Двигател: General Electric F404-GE-402

Мнениеот vladobe » Чет 20 юни 2013 19:02

Това ми хареса много !

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 20 юни 2013 19:07

Предполагам си наясно ,че точно този е с турбина и..лабаво няма откъм поддръжка и разходи :c020

Потребителски аватар
vladobe

Мнениеот vladobe » Чет 20 юни 2013 20:17

Не се изразих правилно харесва ми точно този модел тази година :) иначе по слабият двигател без турбо ;-) Турбо не ми трябва :)

Потребителски аватар
vladobe

Мнениеот vladobe » Пет 21 юни 2013 18:27

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 21 юни 2013 21:30

какъв звяр, то няма 200 коня бе това е демо :mhihi

Потребителски аватар
vladobe

Мнениеот vladobe » Пет 21 юни 2013 22:45

alexx написа:какъв звяр, то няма 200 коня бе това е демо :mhihi

Колега ти ела с бегачката си на яз.Искър пък нека аз да съм със 170 конски сили...

mudancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mudancho » Съб 22 юни 2013 0:47

Здравей,първо добър избор за автомобилите за които питаш.
Аз съм бивш собственик на Волво като от обявата и мой много близък приятел има такова Субару,само че с 2.0 мотор 125коня.

Сега малко за Волвака - каран е 2 години от мен,като са изминати 60 000 км.
Двигателя,ако не знаеш е от Рено Лагуна/Меган DCI,също така се прави в един завод с Митсубиши Каризма. Като цяло мотора е много,много здрав,но периферията му страда доста. Обслужването ми струваше 600лв,за ролки (само една е всъщност),водна помпа и останалите ремъци,като ролката,ремъка и масления филтър са купувани оригинални от Мотопфое -иначе най-много да стъпи на 450лв. Динамиката е добра,не страда от липса на мощност. Дискове Brembo Max "рязани" предни с накладки оригинални Волво от Англия ми стъпиха на 320лв комплект.Предницата е елементарна - биалети,тампони на носачи,шарнири са на смешни цени - около 300-350 в Бг магазин,задницата също ми обявиха цени от 350лв за комплект 6 щанги. Мен ми се наложи да сменя биалети и шарнири - по 16лв биалетка и 20лв шарнир. Возията става,на дълъг път е много добре,градско е малко твърдичка.
Интериора е много добре направен,няма скърцания,тропания и т.н. Външния вид хваща окото - въпреки че е комби,го заглеждат разни от противоположния пол :D . Сега лошата част - турбината. Тия мотори на Рено няма един дето да е минал 200 000 км без да е пукал турбо - излезе ми 700лв от Англия,чисто нова,но тогава бях малко тъп и не видях,че има ремонтни комплекти по 180 долара (което е макс 300 лв(абе разлика си е).Другото,което може да те сполети е съединител и дюзи - нещо съвсем нормално,не само за Волво ,ами за всеки съвременен автомобил Common Rail. Съединител с маховик е 1100лв всичко,дюзите са по 250лв/бр. Разход - ами относително - зимата не ми е качвала в София повече от 8.5,извънградско около 5,5/6,най малко съм го докарвал София - Петрич - София 5,03 с мноого пенсионерско каране.

Сега Субаруто - то е на 3 години и към 50000 км.Внесена е от Германия и с TUV. До сега не е правено нищо,освен консумативи и 2 биалетки. Наистина много здрава кола,но не много готина отвътре (въпрос на вкус) и повечето екземпляри от Австрия и Германия са гнилочи :( .Другия голям минус е разхода - постоянно 4х4 под 11 е много трудно (като среден разход),но има добри газаджии,може да се пригоди на газ.Двигателя много спокоен,с нисък център на тежестта и е адски стабилен за такъв висок автомобил.Много добре катери и има понижаващи предавки,което си +,ако го караш екстремно.Обслужването на мотора,до колкото помня беше към 700лв първоначално.

Успех и се оглеждай,че е пълно с натруфени кофи! ;)

Потребителски аватар
vladobe

Мнениеот vladobe » Вто 25 юни 2013 14:01

mudancho написа:Здравей,първо добър избор за автомобилите за които питаш.
Аз съм бивш собственик на Волво като от обявата и мой много близък приятел има такова Субару,само че с 2.0 мотор 125коня.

Сега малко за Волвака - каран е 2 години от мен,като са изминати 60 000 км.
Двигателя,ако не знаеш е от Рено Лагуна/Меган DCI,също така се прави в един завод с Митсубиши Каризма. Като цяло мотора е много,много здрав,но периферията му страда доста. Обслужването ми струваше 600лв,за ролки (само една е всъщност),водна помпа и останалите ремъци,като ролката,ремъка и масления филтър са купувани оригинални от Мотопфое -иначе най-много да стъпи на 450лв. Динамиката е добра,не страда от липса на мощност. Дискове Brembo Max "рязани" предни с накладки оригинални Волво от Англия ми стъпиха на 320лв комплект.Предницата е елементарна - биалети,тампони на носачи,шарнири са на смешни цени - около 300-350 в Бг магазин,задницата също ми обявиха цени от 350лв за комплект 6 щанги. Мен ми се наложи да сменя биалети и шарнири - по 16лв биалетка и 20лв шарнир. Возията става,на дълъг път е много добре,градско е малко твърдичка.
Интериора е много добре направен,няма скърцания,тропания и т.н. Външния вид хваща окото - въпреки че е комби,го заглеждат разни от противоположния пол :D . Сега лошата част - турбината. Тия мотори на Рено няма един дето да е минал 200 000 км без да е пукал турбо - излезе ми 700лв от Англия,чисто нова,но тогава бях малко тъп и не видях,че има ремонтни комплекти по 180 долара (което е макс 300 лв(абе разлика си е).Другото,което може да те сполети е съединител и дюзи - нещо съвсем нормално,не само за Волво ,ами за всеки съвременен автомобил Common Rail. Съединител с маховик е 1100лв всичко,дюзите са по 250лв/бр. Разход - ами относително - зимата не ми е качвала в София повече от 8.5,извънградско около 5,5/6,най малко съм го докарвал София - Петрич - София 5,03 с мноого пенсионерско каране.

Сега Субаруто - то е на 3 години и към 50000 км.Внесена е от Германия и с TUV. До сега не е правено нищо,освен консумативи и 2 биалетки. Наистина много здрава кола,но не много готина отвътре (въпрос на вкус) и повечето екземпляри от Австрия и Германия са гнилочи :( .Другия голям минус е разхода - постоянно 4х4 под 11 е много трудно (като среден разход),но има добри газаджии,може да се пригоди на газ.Двигателя много спокоен,с нисък център на тежестта и е адски стабилен за такъв висок автомобил.Много добре катери и има понижаващи предавки,което си +,ако го караш екстремно.Обслужването на мотора,до колкото помня беше към 700лв първоначално.

Успех и се оглеждай,че е пълно с натруфени кофи! ;)

Колега много полезно инфо! Благодаря ти сърдечно! Аз съм семеен тип и слабо ме интересува вече интериора надживял съм газариите. Важното е автомобила да вози хубаво и да е надежден и от тук - Моят автомобил е SUBARU FORESTER определено, но дилемата при мен е дали с турбо или без :)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 25 юни 2013 14:55

От гледна точка на радостта от шофирането турбото е един много голям плюс!От финансова гледна точка по-добре без него.Субаруто си е автомобил и половина, само много внимателно оглеждай задните вежди, праговете и долната част на вратите за ръжда!
Успех :th_up

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Вто 25 юни 2013 15:09

Здрасти колега.Една година съм имал таква Волво не останах много очарован ,с Рено мотор е. За тези които не знаят първият дизелов двигател,производство на Волво се слага на S60/S80 D5 е мотора-по старите са с Рено а още по-старите с VW.Това се отнася само да дизала.Като цяло не е лош автомобил ако е запазена и гледана взимай смело.За Субару Форестер мога да кажа само хубави работи.Две години съм имал такава служебна и е чук,мога до утре да я хваля :mrgreen

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 25 юни 2013 19:55

forski написа:От гледна точка на радостта от шофирането турбото е един много голям плюс!От финансова гледна точка по-добре без него.Субаруто си е автомобил и половина, само много внимателно оглеждай задните вежди, праговете и долната част на вратите за ръжда!

Еее....това да не е 626..... :Mr Green Fun Много по добре са откъм антикорозионна защита.Въпросът е дали му харесва разхода.Щото колегата по горе е написал 11 среден разход......среден.Градско си е чисто 13-14 на 100.Според мен си е за турбо.Турбините не са като на немските коли.Трудна работа да се прецака при правилно масло.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 25 юни 2013 21:56

Вълчан написа:
forski написа:От гледна точка на радостта от шофирането турбото е един много голям плюс!От финансова гледна точка по-добре без него.Субаруто си е автомобил и половина, само много внимателно оглеждай задните вежди, праговете и долната част на вратите за ръжда!

Еее....това да не е 626..... :Mr Green Fun Много по добре са откъм антикорозионна защита.Въпросът е дали му харесва разхода.Щото колегата по горе е написал 11 среден разход......среден.Градско си е чисто 13-14 на 100.Според мен си е за турбо.Турбините не са като на немските коли.Трудна работа да се прецака при правилно масло.

Той да я огледа обстойно човека, нищо че не е 626 :biggrin
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=68877

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”