Здравейте, имам въпрос към аудиторията! Карам Венто от доста време, и реших да го сменя, по ред причини. Спрях се на един Б4, седан, 1.8, 90 к.с. Интересува ме, какви прилики и разлики има с Вентото, и дали си заслужава?
Ако някой пожелае, бих дал и линк към обявата!
Мнение за модел Б4
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Мнение за модел Б4
Какви точно прилики и разлики търсиш? В смисъл Пасат е по-висок клас автомобил от Венто/Голф. Респективно малко по-широк отвътре и отвън, с малко повече пространство за шофера и пътниците. Моторизацията е идентична като цяло. Поддръжката не е по-скъпа от на Венто, понеже цените на консумативите и често сменяните части са почти идентични. Не си ли се возил никога на Пасат?
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
На тоя модел не съм се возил, доста е идентичен с Вентото,поне вътре в купето не виждам разлики. Въпросът ми е, кои са му предимствата, и съответно недостатъците, съпоставен с Вентото?
- stefan4o
- Контакти:
Не ме разбра правилно. Има разлика в купето със сигурност. Просто не си се возил отзад, за да я разбереш. Предимствата и недостатъците започват и свършват с размерите на колата. Може би е малко по-добре обезшумена от Венто и според мен дотам. Реално това са два почти еднакви автомобила само дето единият е малко по-голям от другия.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
agumba написа: Спрях се на един Б4, седан, 1.8, 90 к.с. Интересува ме, какви прилики и разлики има с Вентото, и дали си заслужава?
Каква е причината да смениш вентото? Както каза stefan4o, пасата е по-широк. Млако по-добре обезшумен, вози една идея по-добре. Съответно и разхода е примерно с литър отгоре ако говорим за еднакви мотори. Като поддръжка и консумативи - цените са почти еднакви. Има доволно много части и нови, и употребявани. Ако имаш конкретни въпроси - питай, имам преки впечатления и от двата автомобила.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма смисъл от такъв "ъпгрейд"
ако вентото ти е читаво за какво да купуваш Б4 и тепърва да го обслужваш като е на 90% същата кола?
ако вентото ти е читаво за какво да купуваш Б4 и тепърва да го обслужваш като е на 90% същата кола?
- agumba
Winner25 написа:agumba написа: Спрях се на един Б4, седан, 1.8, 90 к.с. Интересува ме, какви прилики и разлики има с Вентото, и дали си заслужава?
Каква е причината да смениш вентото? Както каза stefan4o, пасата е по-широк. Млако по-добре обезшумен, вози една идея по-добре. Съответно и разхода е примерно с литър отгоре ако говорим за еднакви мотори. Като поддръжка и консумативи - цените са почти еднакви. Има доволно много части и нови, и употребявани. Ако имаш конкретни въпроси - питай, имам преки впечатления и от двата автомобила.
Вентото почва да сдава багажа по силовото предаване - кутия, съединител. Иначе, двигателят му е един път, не харчи масло, има тяга, и т.н.Затова и се спирам на кола с подобни параметри, със същия двигател, а също имам и 4 джанти със зимни гуми, почти нови, 14 цола, които мисля да ползвам и на другата кола.
От тия пасати, виждам и модификации с двигатели 1.6, 101 к.с., предполагам вече се касае за пълна инжекция, какво ви е мнението за тях, добри и лоши страни?
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
по муден от 1.6.Аз до скоро имах б4 2.0 150 коня ама комби.... супердоволен от вървене, разход поддръжка и т.н.Като цяло няма да сгрешиш, просто намери не ръждясал екземпляр.
- stefan4o
- Контакти:
agumba написа:
Вентото почва да сдава багажа по силовото предаване - кутия, съединител. Иначе, двигателят му е един път, не харчи масло, има тяга, и т.н.Затова и се спирам на кола с подобни параметри, със същия двигател, а също имам и 4 джанти със зимни гуми, почти нови, 14 цола, които мисля да ползвам и на другата кола.
Ще трябва да те разочаровам. Венто и Пасат Б4 ползват различни размери гуми. Не че не може да ги ползваш, ама ще големеят малко

Заради една кутия (около 100 лева втора ръка) и един съединител (около 150лв. с отстъпката) не си заслужава да хвърлиш здрав автомобил (визирам ако ходовата част е ОК, няма ръжда и моторът е читав). Това е личното ми мнение по въпроса. Тоя Пасат б4 не си мисли, че ще е идеален и, че неговият съединител и/или кутия няма шанс да са за смяна

- agumba
stefan4o написа:agumba написа:
Ще трябва да те разочаровам. Венто и Пасат Б4 ползват различни размери гуми. Не че не може да ги ползваш, ама ще големеят малкоИ малко ще те послъгва километражът.
Заради една кутия (около 100 лева втора ръка) и един съединител (около 150лв. с отстъпката) не си заслужава да хвърлиш здрав автомобил (визирам ако ходовата част е ОК, няма ръжда и моторът е читав). Това е личното ми мнение по въпроса. Тоя Пасат б4 не си мисли, че ще е идеален и, че неговият съединител и/или кутия няма шанс да са за смянаПогледни реално на нещата имам предвид, говорим за 20-годишни бараки все пак.
Далеч съм от мисълта, че ще е идеален пасата, просто, сега-засега, се ориентирам в нещата. А иначе, скоростната кутия и съединителя са само най-фрапиращите неща, които накланят везните към смяна. Тапицерията на купето, особено на тавана, ще иска оправяне, уплътненията на врати и прозорци отиват към изгаряне, което е логично, предвид годините му, лаковото покритие започна да се бели откъм шофьорската врата, по прагове и калници се появиха, засега малки, гнезда на ръжда, и т.н. Все дребни неща, които обаче, се събират, и стават големи.
Извинявам се, но не разбрах, за двигателя 1.6, 101 к.с., дали е по-добрия избор, пред 1.8, 90 к.с.? Също така, се замислям и за Б5, мисля и там да се поровя, дали ще си заслужава?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Извинявам се, но не разбрах, за двигателя 1.6, 101 к.с., дали е по-добрия избор, пред 1.8, 90 к.с.?[/quote]
За Пасат не

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
От трън на глог.За какво обезшумяване,тяга и т.н!Това сие +/-20 годишни коли!Какви препоръки ще търсиш за 20 год.кола?Това дето ще вземеш,ще е същата бракма като твоята!Само,ако си късметлия и намериш бастун,ама не немски,а български
отзад в багажника!И е на 98000км от някое село в Родопите.Защото внос на такива автомобили,няма от години!

- agumba
H2O написа:От трън на глог.За какво обезшумяване,тяга и т.н!Това сие +/-20 годишни коли!Какви препоръки ще търсиш за 20 год.кола?Това дето ще вземеш,ще е същата бракма като твоята!Само,ако си късметлия и намериш бастун,ама не немски,а българскиотзад в багажника!И е на 98000км от някое село в Родопите.Защото внос на такива автомобили,няма от години!
Е, не всички можем като тебе, да си позволим 2-3 годишна, или нова кола, нали? Ако нямаш какво да кажеш по същество по въпросите на темата, просто се въздържай, не сме чак толкова глупави, че да не знаем, кое по-хубаво, и кое не! Може и по-глупави да сме, но чак толкова не!

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Не казвам,че си глупав
Просто темата е глупава!Не можеш да търсиш съвети,колко е лош или добър един автомобил на 20 год!Така само спам,ще събереш
А,ако си умен колкото казваш,ще разбереш посланието ми 

- agumba
H2O написа:Не казвам,че си глупавПросто темата е глупава!Не можеш да търсиш съвети,колко е лош или добър един автомобил на 20 год!Така само спам,ще събереш
А,ако си умен колкото казваш,ще разбереш посланието ми
Хайде сега, да обобщя, какво съм разбрал! Не казваш, че съм глупав, ама видиш ли, пускам глупава тема, сиреч, все пак съм глупав, щото иначе няма как да пусна глупава тема, нали? И къде точно направи това гениално прозрение, че не питам за някакво гъзарско изпълнение от 200 коня, или пък за последните модели, това ли? И какво трябваше да питам, хайде, посъветвай ме?
Само за твое сведение, не съм питал колко е лош или добър даден модел, а за особености, които не знам, и които биха ме насочили в дадена посока. Не съм всезнайко, особено в областта на колите, тъй че, всяка информация ще ми е от полза, даже и глупавата!

Ако още не си разбрал, трябва да направя тая рокада от зор, а не, щото си нямам друга работа, или грижи. Иначе, смятах да търкалям вентото поне още година-две, за да посъбера за нещо по-така, но явно, така е било писано. Затова и се дразня, от такива съвети, като твоите, просто нямам нужда от тях! Ако имаш да кажеш нещо конкретно, давай, ще го приема с удоволствие, но те моля, да си спестиш занапред обобщенията!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”