Температура на голф 3 2е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
misho_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Температура на голф 3 2е

Мнениеот misho_kr » Чет 20 юни 2013 7:03

Колеги смених си термостата понеже на дълго не загряваше добре и зимата умрях от студ щото нямаше парно така.Но и сега в града вдига 90 градуса и като тръгна на дълго температурата пада на 75-80 градуса.Температурния датчик е сменен и той,некви идеи защо е така?

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Re: Температура на голф 3 2е

Мнениеот Stoi » Чет 20 юни 2013 7:44

На дълго ако ти пада на 75-80 си идеален !. Имай в предвид , че и уреда на таблото ти не показва в повечето случай съвсем точно. Моя при напълно изправни датчици , термостати и т.н на таблото показва 70 градуса при каране извън града.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 20 юни 2013 8:39

Стойко, не е идеален, брат! :confused
Просто такива са термостатите, дето купуваме! :banghead
Знаеш, че почти всеки ден минавам около 45км по магистралата...
Навремето, когато си смених термостата, стрелката се колебаеше плавно м/у 88*С и 95*С (второто - в града, в задръстванията). Толкова беше и при изкачване и спускане на Беклемето на 2-3 пъти.
И така цели 2 месеца!
Сега по магистралата съм на 84-85*, в Пловдив рядко вдига над 97-98*, но очаквам след още някой месец да разшири още интервала и пак да го сменям :icon_lol
Мишо, ако в задръствания също не вдига над 90*, значи вероятно скалата ти покзва с едни 5* по-малко (може и в датчика да е причината) и попадаш в моя интервал ;)
Но това не е толкова страшен проблем, де! Няма да имаш грижи.
Просто не е идеалната ситоация.

Потребителски аватар
misho_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот misho_kr » Чет 20 юни 2013 13:45

аа в задръствания си качва до 91-92 гр.и тогава се включва и перката,значе уреда си показва точно

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 20 юни 2013 14:28

radotom написа:Стойко, не е идеален, брат! :confused
Просто такива са термостатите, дето купуваме! :banghead
Знаеш, че почти всеки ден минавам около 45км по магистралата...
Навремето, когато си смених термостата, стрелката се колебаеше плавно м/у 88*С и 95*С (второто - в града, в задръстванията). Толкова беше и при изкачване и спускане на Беклемето на 2-3 пъти.
И така цели 2 месеца!
Сега по магистралата съм на 84-85*, в Пловдив рядко вдига над 97-98*, но очаквам след още някой месец да разшири още интервала и пак да го сменям :icon_lol
Мишо, ако в задръствания също не вдига над 90*, значи вероятно скалата ти покзва с едни 5* по-малко (може и в датчика да е причината) и попадаш в моя интервал ;)
Но това не е толкова страшен проблем, де! Няма да имаш грижи.
Просто не е идеалната ситоация.

аз като бях малък преди време, като си купих голфа така си бях заиграл в началото смених три термостата. Скъпи , евтини , средни...все тая . С други температурни датчици все тая също ! Поне при мен ефект от други термостати каквито и да са те няма ! Спокоен съм от това, че като меря температурата в разширителния съд при 70 на таблото термометъра показва 80 . И при мен на 90 на таблото включва перката и наистина са си 90 градуса. Просто на 70 на таблото не са 70 в действителност ! . Така, че ....то си е и до кола. Кой какъвто му е късмета :D Аз термостат вече няма да сменям...на по шибано място просто няма как да го заврат :icon_lol

Потребителски аватар
misho_kr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот misho_kr » Чет 20 юни 2013 22:52

оо за мястото да не говорим :Mr Green Fun а може би си прав-кой какъвто му късмета :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”