Indigo Blue MK4 V6 Look 19' BBS LM
- adr3nalinchy
- Автомобил: Volkswagen Golf MK4
- Двигател: AGU
Re: My Blue MK4 1.6 SR
Здравейте колеги и днес ми се налага да ви опиша пак някой нов проблем. Забелязах че при скорост от 140 км/ч предницата ми започва да тресе яката, мисля че може да е от биалетките пак се виждаха здрави вчера като свалих гумата. Някакви идеи ? 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Крива джанта?
- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Luciano написа:Крива джанта?
Или гума

- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
При крива джанта не съм сигурен,че на 140 ще тресе.Тресенето ако е от джанта не е ли от 80 до към 100 ?
- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Зависи много от кривината.Ако е малко крива,вибраций ще се усещат над 110 до към 150-60.
Имал съм случай от крива гума да ми тресе чак на 120,а преди тая скорост колата спи.
Отиди някъде и си направи един свесен баланс на гумите защото може и от това да е
ако има отклонение в баланс тежестите от 30-40 гр има възможност от това да тресе.
Чак когато вече си сигурен че не е от гуми и джанти,може да започнеш да търсиш причината другаде
(най често вътрешно каре)
Имал съм случай от крива гума да ми тресе чак на 120,а преди тая скорост колата спи.
Отиди някъде и си направи един свесен баланс на гумите защото може и от това да е

Чак когато вече си сигурен че не е от гуми и джанти,може да започнеш да търсиш причината другаде
(най често вътрешно каре)
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Как се креви 15-ка джанта, аз влязах в една дупка, сцепи х гумата и после нищо и нямаше и беше алуминиева. Така че едва ли е от нея!
- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
Всяка джанта може да се изкриви,независимо от размера й.Играят и други неща..не само къде е пропаднал,като например тая джанта колко пъти е била изправяна преди това,защото при всяко изправяне якостта на метала се понижава.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Sashko_Trg написа:Как се креви 15-ка джанта, аз влязах в една дупка, сцепи х гумата и после нищо и нямаше и беше алуминиева. Така че едва ли е от нея!
Сашо, аз знам за един, който падна от осмия етаж и е жив!
Айде метни се сега ти, да видим какво ще се случи!
- adr3nalinchy
Значи почвам да търся проблема в гумите или джантите, сега се сетих че смених местата на гумите от дясната страна предната беше по износена и я сложих отзад задната дясна беше чифт със предната лява и може би има някакъв проблем в предната дясна и затова са я сложили отзад. 

- Sashko_Trg
Имах предвид че просто гумата е много висока и тя поема целия удар и трудно можеш да я изкривиш особено желязна каквито са и неговите.
- adr3nalinchy
Проблема е бил в джантата, станала яйцевидна направо и не може да се изправи. Търся 1 бр. джанта 15 5х100 за голфа
Купих и накладки, които ще бъдат монтирани утре, поръчах и преден ляв подкалник ще ходя да го взема и него утре. В понеделник влиза в сервиз за смяна на консумативи и тампони на задните носачи. Може би първо ще я карам на стенд за да съм сигурен какво точно трябва да се смени.
Може и да се сдобия с джанти на, които още не им знам марката и модела даже не съм ги виждал 17'ки са с гуми от, които стават само 2 ако ми харесат и се разберем с човека за цената ще ги взема
Толкова пИдали има в тая държава с извинение, че няма накъде повече сложили резервна гума с джанта, която въобще не е за моята кола, ключа за гуми също беше по-различен (по-голям) от обикновенния абе абсолютни ..... нямам думи просто.
Купих и накладки, които ще бъдат монтирани утре, поръчах и преден ляв подкалник ще ходя да го взема и него утре. В понеделник влиза в сервиз за смяна на консумативи и тампони на задните носачи. Може би първо ще я карам на стенд за да съм сигурен какво точно трябва да се смени.
Може и да се сдобия с джанти на, които още не им знам марката и модела даже не съм ги виждал 17'ки са с гуми от, които стават само 2 ако ми харесат и се разберем с човека за цената ще ги взема

Толкова пИдали има в тая държава с извинение, че няма накъде повече сложили резервна гума с джанта, която въобще не е за моята кола, ключа за гуми също беше по-различен (по-голям) от обикновенния абе абсолютни ..... нямам думи просто.
- Sashko_Trg
Търси джанта някъде из и-нет, тук в града няма да намериш... пусни тук една тема че търсиш джанта и има голяма вероятност да намериш, ама за всеки случай върви погледни в моргата "пилчарника", пътя за шише джам, там ако няма, иди до Светлен ако ти се ходи там в моргата.
- adr3nalinchy
Летите джанти, които ви казах че ще гледам ги харесах много едната гума е спукана отстрани незнам дали може да се лепи другата може и да изкара един сезон другите две са нови джантите са от този модел или подобни 
Утре ще се пробват
Утре ще се пробват

- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Много красиви джанти.Аз дълго търсих такива,преди да си взема 17-ките и не можах да намеря.Много рядко се срещат в размер 5х100.
- adr3nalinchy
Свалени са от Bora мисля, че и те са 5х100. утре ще се пробват ако има с какво да направя снимки ще снимам и ще кача 
И до колкото разбрах марката и модела са O.Z. Superturismo ?

И до колкото разбрах марката и модела са O.Z. Superturismo ?