MK4 TDI from Търговище
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: MK4 TDI from Търговище
И така, малко да раздвижа темата, като цяло за това време не съм направил нищо особено, днеска смених пружините с ейбах, изпаднаха ми много тънко намерих ги в продавалника за 70 лева и нямаше как да ги купя, оня не знаеше колко струват реално :). Другото което е че смених стопове с черна хела, един приятел се прибираше от Испания и ги намери от една блъсната 4-ка и ми ги подари.
Следващото нещо което мисля скоро да правя е да я вкарам в бокса за пребоядисване на предницата(2-та калника и капака) защото капака е в много лошо състояние и няма как, а за цялостно просто нямам толкова пари. Гледам че се продава едно синьо рекаро за горе долу добра цена и ако се задържи повечко време докато събера пари може и него да купя. :)
Следващото нещо което мисля скоро да правя е да я вкарам в бокса за пребоядисване на предницата(2-та калника и капака) защото капака е в много лошо състояние и няма как, а за цялостно просто нямам толкова пари. Гледам че се продава едно синьо рекаро за горе долу добра цена и ако се задържи повечко време докато събера пари може и него да купя. :)
- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Браво Сашко
с пружината вече е друга бира
я кажи доволен ли си от возия,стабилност,външен вид или очакваше друго

я кажи доволен ли си от возия,стабилност,външен вид или очакваше друго

- Sashko_Trg
Единствено ми харесва само стойката, като стъбилност не е това което очаквах цялага кола се люлее и не ми допада, като твърдост е идна идея по-твърдост. С окачването ще докарам същата стойка ама и на него ще му дойде времето.
- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
Екстра е Саше 

Sashko_Trg написа:Единствено ми харесва само стойката, като стъбилност не е това което очаквах цялага кола се люлее и не ми допада, като твърдост е идна идея по-твърдост. С окачването ще докарам същата стойка ама и на него ще му дойде времето.
Люлеенето ще отпадне след като сложиш едни хубави амортисьори.

- Sashko_Trg
Директно мисля да слагам койлове за по-нататък, това с пружините е простотия !
- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
Абе играч как може да не съм видял,че има тема за бегачката
Набързо прочетох всички мнения и следя с интерес темата,Стойката вече е скандална 

Sashko_Trg написа:Директно мисля да слагам койлове за по-нататък, това с пружините е простотия !
Зависи какво искаш и каква е целта на занятието. Не мисля,че слагането на Айбах пружини е простотия.

- Sashko_Trg
То не е простотия ами е това люлеене не ми харесва, ти казваш че ако сложа амортисьори работата ще се получи, в такъв случай по-добре да сложа едно окачване и да свършва всичко. Като цяло гоня стойка и ме кефи как се влиза в завоите с окачването, колата не мърда в завоя, единственото гадно е това друсане което се получава, ама ще се търпи, не е чак толкова зле, не искам да съм LOW, просто да смъкна колата да изкара стойка общо взето.
За твоите цели и според мен е по-добре да си намериш хубаво регулируемо. Стойката пак си зависи и от вкуса,за пътното поведение съм също с двете ръце "за". Ако обаче ти харесва сегашната стойка и не държиш да регулираш височината,мисълта ми беше,че само амортисьори ще ти стигнат да постигнеш целите си.А и като цяло този вариант ти е най-изгоден финансово(чай да не правя сметките вместо теб
). А и вече си купил добри пружини. 

- Sashko_Trg
Така е прав си, ама едни ама едни спортни амортисьори струват колкото едно окачване, а 2-ра употреба няма да взема, защото не ги знаеш в какво състояние са ! А за койлове за Ta-technix съм чувал хубави отзиви, за по-добро от това няма смисъл, вече отиваме на KW i KONI които са по 2000 лева и нагоре.
Зависи от амортисьорите,зависи и от окачването. На втора употреба окачване амортисьорите му пак са си втора употреба. Замислял съм се и вероятно ще го осъществя някога да си взема просто чисто нови пружини и чисто нови амортисьори. От финансова гледна точка не е много изгодно,но пък ефекта според мен би си струвал. Неслучайно производителите препоръчват замяната на пружините да става на две замени или на една замяна на амортисьорите.
Не те навивам,нито разубеждавам...просто ти давам различни гледни точки. А ако можем да се видим някой път при Ивчо,тогава ще поговорим за това повечко.
Не те навивам,нито разубеждавам...просто ти давам различни гледни точки. А ако можем да се видим някой път при Ивчо,тогава ще поговорим за това повечко.

- Sashko_Trg
При кой Ивчо? В спортното окачване които не се реголира ме дразни че колата седи много неравномерна, задницата е много надолу, а предницата стърчи нагоре, имам един приятел пак с 4-ка и е с такова окачване и ми седи много грозно, единственото хубаво нещо е че това окачване не друса толкова колкото койловете.
Този,който е на страничните ти прозорци.
Усмивката показва,че имаме еднаква визия за стойката на четворките. Това мен пък ме спира да сложа стандартно спортно окачване на колата си,именно защото така би изглеждала колата. Има варианти също,при които не е задължително окачването да е регулируемо,за да има колата въпросната стойка.

- Sashko_Trg
Емиии не знам, може би трябва повече търсене, ама с това окачване става по-лесно, те не напразно са ги измислили тея окачвания.