Проблема се явява в това, че не дука студено.
Когато му задам най-високата температура си духа топло, като започна да намалявам постепенно температурата топлото намалява и започва въздуха да става хладък.
Помислих, че е изхабен фреона, отидох да го заредим в сервиз оказа се, че той е пълен. Не съм я оставял за ремонт, но майсторите там ме насочиха към блока за управление или клапата която регулира топло-студено.
Днес разглобих жабката и започнах да разглеждам какво се случва с този климатроник.
Зад клима.панела има едно сервомоторче което реагира като му задавам топло или студено. Като задам максимално топло то затваря докрай, като започна да намалявам температурата то започва да движи две "лостчета" (зелено и лилаво са при мен). Като достигне 26 градуса спира да ги движи и от 21 до най-ниската температура започва пак да ги движи. В интервала между 22-26 се чува друго моторче което се намира в дясно от вентилатора и то затваря и отваря една клапа. Забелязах, че в даден момент вероятно колата, като загрее се включват двата вентилатора отпред на радиаторите. При задаване на посока на въздуха от панела всичко си работи ОК духа си на стъкло, напред, в краката - както си му задам.
След което свалих центробежния вентилатор който е зад жабката. Той също си работи. В ляво от него има един радиатор по който се бяха налепили боклуци от някакви дунапрени или нещо подобно. Поизчистих ги колкото можах така без да го свалям и започнах да тествам. Като поработи малко климатроника вътре едната трабичка на радиатора става по-студена от другата, но незнам как да преценя дали достатъчно се изстудява.
VAG-COM показа на 2 от 3 пъти грешка на моторчето което регулира топлия и студения въздух.
Немога да преценя дали това е моторчето което движи зеленото и лилавото лостче. Принципно те стигат крайните си положения, а между тях си работи другото моторче.
Блока за управление незнам дали има смисал да го свалям при положение, че вероятно всички клапи се движат, пуска си вентилтора отпред.
Дайте някакви съвети??
Благодаря предварително и се извинявам ако има нещо което съм обеснил по объркващ начин.