Климатик спира HDMI сигнал?
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Климатик спира HDMI сигнал?
PC към TV PHILLIPS с кабел HDMI->HDMI. Всичко върви ОК, но като пусна климатика сигналът се губи. По-точно, когато самия климатик включва и изключва сигналът се губи точно за секунда-две след, което си се връща от самосебе си. Видеото на компира е 5670 с последни драйвери. Самия компир също. В смисъл ъпдейти и т.н. ОС - Уин 7 64бит. TV е с последния фърмуеър. Същия проблем го прави и когато е пуснат сателита. Местих контактите - никаква разлика. Самите HDMI кабели и на сателита и на компира са по 1.5 метра, куча марка някакви за 5-6лв. Мога да взема и по-скъпи, но само ако има сигурни доводи, че е от кабела.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Климатик спира HDMI сигнал?
Нещо ти се случва по токовете, един от ХДМИ уредите "кляка" и "ХДМИ здрависването" ти трае 2-3 сек - потърси нещо по захранванията
- xploda
- Двигател:
Компира, телевизора, сателитния приемник и рутера са вързани на един обикновен разклонител. Ако взема някакво APC ще има ли ефект или ще е същата работа?
По принцип проблема е, че контакта на горните неща и на климата са на една линия. Реално изтеглихме кабели за контакта на климата от контакта на горните неща. Изобщо не съм си представял, че може да има подобни проблеми
По принцип проблема е, че контакта на горните неща и на климата са на една линия. Реално изтеглихме кабели за контакта на климата от контакта на горните неща. Изобщо не съм си представял, че може да има подобни проблеми

- Чудомир
Аз не съм електротехник и не мога да ти обясня (без да стана за смях) какъв ти е точно проблема. Предполагам нещо фази...а...у...Като за начало махаш климата от другите уреди...Нататък....да кажат "електриците"
П.С. Много лесен тест се сетих, ако имаш уред, който индикира hdmi handshake. При мен това го прави усилвателя, показва чрез мигащо HDMI на екрана, че се здрависват. Така чрез подходящо навръзване на уредите ще може да го засечеш. Почти съм сигурен, че е това, и ако е така, то още по-сигурен съм, че проблема ти е от ПЦто. Какво ти е захранването? И сега не казвай ATX ;-)
П.С. Много лесен тест се сетих, ако имаш уред, който индикира hdmi handshake. При мен това го прави усилвателя, показва чрез мигащо HDMI на екрана, че се здрависват. Така чрез подходящо навръзване на уредите ще може да го засечеш. Почти съм сигурен, че е това, и ако е така, то още по-сигурен съм, че проблема ти е от ПЦто. Какво ти е захранването? И сега не казвай ATX ;-)
- xploda
- Двигател:
Не, не, то климатика си е на физически отделен единичен контакт. Само дето кабелите за него са изтеглени/удължени от другия единичен контакт на който с удължител са включени отделните неща.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако е осъществимо е ясно че най-доброто решение /и препоръчително/ е техниката да не е в един токов кръг с климатика,но щом сте взели ток за него от контакта за другите неща предполагам е нямало алтернатива ! При пускането на компресора климата дърпа много ток и се получава голям пад който е причината за явлението с връзката !
- xploda
- Двигател:
Ще се повторя, но пак да питам. Ако взема от тези разклонители, къде са с филтри и защити няма ли да компенсира този спад? Или направо UPS да взимам?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тези разклонители със защитата пазят от голям ток,за падане няма да свършат работа,ако ти се дават пари за UPS вече не би трябвало да имаш ядове 

- Чудомир
Едно бързо търсене за "спад в напрежението" на немски води до препоръката за UPS, който да е Line interactive или online. Най-евтиното решение е стандбай, което май няма да ти свърши работа.
http://en.wikipedia.org/wiki/Uninterruptible_power_supply
http://en.wikipedia.org/wiki/Uninterruptible_power_supply
- xploda
- Двигател:
Online, online казаха да е:
Line-interactive му трябва време да реагира и реално пак ще има прекъсване. Много малко, но достатъчно да ме издразни.
Оnline UPS ще се купува де. Така и така от толко време им се точа, а сега, а утре, тъкмо имам оправдание вече
А прекъсването го няма вече, след като преместих климата на друг контакт, който явно е на отделен кръг/линия
Благодаря на всички отговорили

UPS би помогнал, донякъде, ако е Line-interactive, и изцяло, ако е Online. Line-interactive моделите основно AVR-а им трябва да реагира, а това не става мигновено.
Line-interactive му трябва време да реагира и реално пак ще има прекъсване. Много малко, но достатъчно да ме издразни.
Оnline UPS ще се купува де. Така и така от толко време им се точа, а сега, а утре, тъкмо имам оправдание вече

А прекъсването го няма вече, след като преместих климата на друг контакт, който явно е на отделен кръг/линия

Благодаря на всички отговорили

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Само от любопитство колко голям е климатика?Виждал съм осезаем спад при тръгването на 17ка конвекционален.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
12-ката е е зорлем 1200W и то при режим отопление и - 10 отвън. Може да вземеш един мултицет, да го включиш на обхват 250V променливо напрежение и да го ръгнеш е свободен контакт на разклонителя. Виж какво напрежение имаш при изключен климатик, после включи климатика и гледай какво се случва като тръгне компресора.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Той е 1200 вата в номинален режим а в пусков режим е най малко 5 пъти по голям смятай какъв пад ще има за част от секундата.Сега що някое от захранванията не успява да смогне да погаси тоя пад можем само да гадаем,най вероятно некачествена изработка.Моя комп е с някакво нз кво захранване но примигвания на лампите във буря не му влияят стига на де са прекалено дълги.
- xploda
- Двигател:
Тц. Няма да стане така номера. Препоръчайте някой токаджия за Младост 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”