Голф 4 1,6 ср 99 г. Проблем със скоростите
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
- Контакти:
Голф 4 1,6 ср 99 г. Проблем със скоростите
Здравейте колеги,не съм писал до сега тема и се извинявам ако има нещо,днес на един светофар на Бул. Сливница спрях и ми светна зелено и пробвах да вкарам първа но не стана,скоростния лост се едно беше откачен,викнах приятел изтегли ме до моят квартал Обеля и паркирах,когато дигнах капака и видях че едното лостче на кутията се е откачило,беше излезнало от ябълката и видях че на самата ябълка има нещо като гумичка,въпроса ми е какво следва от тук на татък да направя моля изкажете си опита и мнението!Благодаря предварително и се извинявам отново ако има проблем или неяснота!Забравих да кажа,колата ми е Голф 4 1,6 ср 99 г. DUU-мисля че беше кутията!
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Голф 4 1,6 ср 99 г. Проблем със скоростите
Не нормално гумената втулка да излезе сама от ябълката.Причини:
1.Износване на гумената втулка(малко вероятно);
2.Някакво заяждане на лостовата система в посока към скоростната кутия(след мястото на излязлата втулка).Ако не е там -проблем в избирача(над кутията) или в самата кутия.
Вкарай гумената втулка обратно на мястото и ,и пробвай дали пак ще излезе.Ако отново се извади-пробвай на ръка дали лесно се движи механизма в посока към кутията.
1.Износване на гумената втулка(малко вероятно);
2.Някакво заяждане на лостовата система в посока към скоростната кутия(след мястото на излязлата втулка).Ако не е там -проблем в избирача(над кутията) или в самата кутия.
Вкарай гумената втулка обратно на мястото и ,и пробвай дали пак ще излезе.Ако отново се извади-пробвай на ръка дали лесно се движи механизма в посока към кутията.
-
- Контакти:
По-принцип гумичката или гумената втулка се е скъсала,излезнала е от самата (ябълка) и сега не мога да сложа привода и пада,явно трябва нов привод с гумичката но не можах да намеря такъв комплект,ако можете колеги и знаете нещо по въпроса пуснете някакви снимки и ориентировачна цена.За ориентир,като погледнете през вдигнати я капак ще видите приводите на скоростната кутия,най от пред има закривен привод или засукан,е точно този ми е проблемният само че дясната страна се е откачила.Ако можете пускайте мнения.Благодаря!
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Здравей колега,
Предполагам, че говориш за № 27
12лв. е оригинално във VW
Поздрави!
Предполагам, че говориш за № 27
12лв. е оригинално във VW
Поздрави!
-
- Контакти:
Точно това е колега,много благодаря!!А дали се продава само гумичката,или то върви комплект ?
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
Golf4o7546 написа:Точно това е колега,много благодаря!!А дали се продава само гумичката,или то върви комплект ?
Във VW - само к-т.
-
- Контакти:
Много благодаря!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”