Проблем при смесване на 2 вида масло с еднакъв вискозитет
Проблем при смесване на 2 вида масло с еднакъв вискозитет
Здравейте колеги, имам следния проблем:имах останало 1 литър масло Bardahl 10в40 и го смесих в една туба със същото количество Кастрол Магнатек 10в40.И двете масла преди смесването си имаха цвета на ново масло бистро и светло на цвят кехлибарено.След като ги смеих и "разджурках" яко тубата получената смес се оказа с почти черен цвят, все е дно е масло на поне 4к.км.Пмислих си че е от сериозното тръскане и го оставих така един ден, сле дкоето днес проверих отново същото нещо.Да уточня че и двете масла с гарантиран произход и с двете поотделно съм карал и никакви проблеми.Този кастрол след като от него отсипах 3 литра за предната си смяна няма никакви проблеми.Тубата е с изцяло немски текст, донесена ми лично от Германия, но пише че имало някакви молекули вътре които пречат на износването при студен старт и други разни рекламни трикове.Та въпроса ми е смея ли да налея тази смес в двигателя или да не рискувам и да го хвърлям?
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Re: Проблем при смесване на 2 вида масло с еднакъв вискозите
Слагал съм 4различни марки с еднакъв визкозитит и няма проблем.
Изключително много държа на колата си- да разбирам ли че трябва да го хвърлям?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Смятай кви боклуци са :D На доста хора съм виждал да смесват масла(марки) и да си им остават цветовете.Или са яко натряскани с някви добавки или нещо от сорта.Но щом преди моята кола(2ката дето имах) я карах доста години с 15в40 и последните 2 я карах с 10в40 при смяната от 15 на 10 не чаках да се източва много маслото и нямаше проблеми....
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Според мен нищо няма да й стане на колата.
За съжаление, явно някои от добавките са били несъвместими и... ще си имаш масло, но няма няма да се възползваш от подобрителите му.
За съжаление, явно някои от добавките са били несъвместими и... ще си имаш масло, но няма няма да се възползваш от подобрителите му.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А някое от маслата да е с "моликот" - 

моликот? Не знам какво значи това, в крайна сметка ще имам 2 литра масло 10в40 за смазване на ръждясали болтове примерно-оферта си е 40 кинта за смазки
.От цялата работа разбрах че така или иначе съм го прецакал, както и да е за друг път ще внимавам.
"За съжаление, явно някои от добавките са били несъвместими и... ще си имаш масло, но няма няма да се възползваш от подобрителите му." - това като че ли е най-логичното обяснение.

"За съжаление, явно някои от добавките са били несъвместими и... ще си имаш масло, но няма няма да се възползваш от подобрителите му." - това като че ли е най-логичното обяснение.
- rumqna_sekulova
- Автомобил: VW Polo 96
- Двигател:
Колега,евтиното винаги излиза скъпо.. аз не бих рискувала с толкова сериозно нещо!
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Не видях нито едно обосновано мнение :).
Имам позната - технолог на масла в голяма фирма. Питал съм я няколко пъти "При смесване на масла с еднакакъв вискозитет нещо може ли да им се случи?" и отговорът винаги е "НЕ" :). Вие си правете изводите!
Имам позната - технолог на масла в голяма фирма. Питал съм я няколко пъти "При смесване на масла с еднакакъв вискозитет нещо може ли да им се случи?" и отговорът винаги е "НЕ" :). Вие си правете изводите!
The Red Guy написа:Не видях нито едно обосновано мнение :).
Колега това го знам и съм смесвал няколко пъти Мотул и Яко или Мотул и Кастрол. но този път направо шах с пешката, замислям се дали тази молекул акоято уж я има в Кастрола да не е направила "реакцията".Така или иначе няма да го сложа това нещо в двигателя, но причинта си остава неизвестна за мен.А маслата и двете гарантирано са повече от истински.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Никакъв проблем и при смяната на цвета. това е просто химическо образувание. нищо няма да ти стане на двигателя. наливай смело 

Пробвал съм няколко пъти при смяна на нови масла.Никакъв проблем при еднакъв вискозитет.Виж при мешане на пълна синтетика и минерално може и да има проблем.... 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Няма никакъв проблем дори и при смесване на пълна с полу синтетика или с минерално!Не би трябвало да имаш проблем с основното свойство и предназнаение на маслото.Другия вариант е да купуваш 4л. ново масло и един филтър и да спиш спокойно 

Колеги взех ново масло, така, че темата може да се захлопва.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”