Здравейте, по-конкретно ме интересува дали е възможно подгревните свещи да се включват и при по-висока околна температура, понякога ми изпада олио и го смесвам с дизела, и при първия старт(обикновено, рано сутрин) има леко замисляне преди да запали. Дали ще е възможно с ВАГ-КОМ или по друг начин да направя подгрева като на по-старите дизели. Имам приятел с ресторант и той ми дава периодично по 10-20литра олио, нямам количества олио и затова няма смисъл да изграждам система за алтернативно гориво.
Мерси!

1Z може ли подгревните свещи да се включват винаги?
- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
1Z може ли подгревните свещи да се включват винаги?
Последна промяна от KARMANN на Нед 23 юни 2013 13:34, променено общо 1 път.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Може ли подгревните свещи на мотор 1Z да се включват вин
Копче,силово реле и малко жица ще свършат работа :D
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Има начин. Но ме тревожи ,че не казваш в какво съотношение го смесваш и какви километри се минават на ден , щото нямаш система за подгрев. Ще си докараш проблем , ако съотношението е кофти и колата се кара на къси разстояния
- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
Съотношението е 50:50, даже повече в полза на дизела, защото взимам по 10-20 литра олио месечно, а през останалото време съм на чист дизел. Олиото го смесвам 1:1 с дизел и добавям в резервоара, в който си има поне още 15-на литра чист дизел, но въпреки това първия старт е с леко замисляне преди да стартира мотора, после пали от раз. Ако има начин с ВАГ-КОМ да си направя свещите да подгряват и при по-висока температура бих ги направил, иначе допълнително реле и кабели не искам. Смятам да карам със смесено гориво(ако има суровина) до Септември и после чак напролет.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Направи си копче да прекъсваш темп. датчик така ще го караш да подгрява на макс. време, но след това си го нормализираш, че е възможно да гори повечко колата.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Не искам да обърквам колегата но все пак колата когато е на "чист дизел" както казваш пали ли по-лесно на студен старт? Става въпрос да нямаш въздух в системата или тайминга на помпата да е малко назад.
- KARMANN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1Z може ли подгревните свещи да се включват винаги?
Колата пали много лесно, когато няма олио в нафтата. С добавеното олио пак пали, но върти 2-3 секунди, а когато е само с нафта пали моментално. Нямам оплаквания към момента, просто си помислих, че ако свещите подгреят малко ще пали по-добре, но и така да си остане си е добре.
Благодаря за отделеното внимание!
Благодаря за отделеното внимание!
Върни се в “Дизелови агрегати”