Passat B 6 2006г. проблеми

Техническа и сервизна информация за Passat
dragomir.yastrev
Автомобил:
Двигател:

Passat B 6 2006г. проблеми

Мнениеот dragomir.yastrev » Пон 24 юни 2013 13:30

Здравейте преди няколко месеца си купих пасат Б6 2006г. като цяло съм много доволен от него но естествено имам малки забележки който много ме дразнят. Та първият проблем е че по незнайни причини спря да ми показва на бордовия комп. за колко километра нафта имам изписва ми постоянно че ми остава гориво за 100км. което не е вярно защото почти винаги зареждам около 30л. и това е от няколко месеца нивомера за гориво работи но не може да ми изчисли нищо на бордовия комп. Другият ми проблем е че ми светна оранжевата лампа за AirBag-a. До колкото прочетох може да е от много неща но най вероятното е някаква ( спирала на волана ).. Много бих се радвал някой ако се е сблъсквал с тези проблеми да ми помогне със съвет как да ги реша !!!

gamble
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Passat B 6 2006г.

Мнениеот gamble » Пон 24 юни 2013 21:44

При тези бъкани с електроника коли първо си иска диагностика (ваг-ком или както е сега новото VCDS). Направи една диагностика и качи/копни грешките тука, така ще е по-лесно да си блъскаме главите :smile

dragomir.yastrev
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Passat B 6 2006г.

Мнениеот dragomir.yastrev » Вто 25 юни 2013 8:00

До една седмица трябва да ми пристигне кабела и ще постна грешките.

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Re: Passat B 6 2006г. проблеми

Мнениеот ltolev » Сря 26 юни 2013 8:30

А защо реши, че е от спиралата на волана, или може би все пак някой е прочел колата с ВАГ-КОМ? Ако е така, ок, но причините да светне лампата на еърбега могат да са много. Най-често/според мен/ това се получава от някоя от буксите под предните седалки.

dragomir.yastrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir.yastrev » Сря 26 юни 2013 10:38

От сервиза на (VW В.Търново) ми казаха че е спиралата но аз не съм сигурен че е това защото този проблем стана когато
возих един баят голям на пасажерската седалка и я блъснах силно назад и след 10 минути ми светна лампата, прегледах кабелите под седалката не видях нещо скъсано или извадено (но си личеше че е правено нещо но не знам какво ) за това си поръчах кабел за да мога да съм сигурен че това е проблема. А също така не споменах че ми падна и акумулатора и го заредих върнах го обратно и тогава се обърка компютъра, И спя да ми показва вярно за колко км. гориво имам.

Hustle
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот Hustle » Чет 27 юни 2013 1:11

Колега, относно еърбега при много бмв-та от приятели и познати знам, че става така с пасажерския еърбег. И фактът, че това се е случило след като си возил по-тежък човек, според мен сочи към същия проблем - казват че има някакъв "кантар" в седалката, който се прецаква при упражняване на по-голяма тежест върху нея. След като си нямал удар и не ти е отварян бегът, според мен трябва да видиш дали има и на нашите пасати такъв "кантар" и как се поправя.

Поздрави и успех :th_up

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Нед 30 юни 2013 16:19

актът че ми писка за колан дори като сложа дедето на седалката си означава че има в нея нещо, което си е доста чувствително. дали то е проблемът - друга тема.

Потребителски аватар
b60_460
Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
Двигател: BXE 2006

Мнениеот b60_460 » Чет 18 юли 2013 22:39

И в двете предни седалки си има сензори за тегло чиято задача е да регистрират ако някой седи там и да сигнализират ако не си е сложил колана.На мен вчера ми светна лампата за колана защото бях сложил торбичка с 3 банана върху пасажерската седалка :mhihi .След като я махнах торбичката пробвах и с натиск в движение и пак се разписка.
Преди време и на мен ми светна лампата на еърбега-оказа се , че маратонките които съм превозвал под седалката са бутнали щекера и са прекъснали контакта.Оправи се след изчистване на грешката ама тая кола има доста еърбеци и без диагностика само може да се гадае от кой точно е.
Относно показанията на борд компа - пак без диагностика няма да се разминеш.Само дано да е грешка в системата а не някой проблемен датчик.Успех и късмет :th_up

{Vw}KyKaTa
Автомобил: vw passat b4
Двигател: 2.0 116 k.s.

Мнениеот {Vw}KyKaTa » Пет 19 юли 2013 10:58

Колега ,относно тоя уред за горивото и км. там мисля че проблемът е грешка в компютъра отвиржи акомулатора за 5-10 мин да си изчисти грешките и би трябвало да стане направи го дори и да не стане няма да навреди поне ще изчисти всички дори малки грешки :) дано съм помогнал !!!! :):):)

Върни се в “Passat”