Автоморга "Лондон Сити" Пловдив некоректни търговци.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Автоморга "Лондон Сити" Пловдив некоректни търговци.
Здравейте колеги. Искам да споделя каква случка имах с гореспомената морга. Пиша това, защото това може да се случи на всеки. Купих от там табло за пежо 206. Цената беше 70лв. Уговорихме се при нужда да се върне. За целта да не се отваря, а продавача го маркира. Още почти веднага стана ясно, че проблема ни не е в таблото и ще трябва да върнем това от моргата. Добре, но тука дойде и изненадата-щели да ми удържат 20лв. за това, че съм го "разнасял" из града. Е сега кажете това нормално ли е? При положиние, че ако ти се наложи да върнеш в магазин нова част няма никакъв проблем. Призовавам всички колеги добре да внимават, като вземат части от морга зада не се окажат в моята ситуация. Пък аз знам, че тази автоморга за мен вече не съществува. Успех на всички. П.П. В крайна сметка ми върнаха всичките пари, но след като нещата тръгнаха на скандал.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Автоморга "Лондон Сити" Пловдив некоректни търговци.
Краси, виж сега, малко е специфична работата. Ако си взел таблото умишлено или не да видиш дали в него е проблемът мисля, че е напълно логично да има такъв развой на нещата. Не искам да ги защитавам или от сорта !!! Нямаше ли да е по-добре да се бяхте уговорили да го вземеш само за проба и ако не е в него проблемът да го върнеш и да ги почерпиш?
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Колега прочети внимателно пак какво съм писал. Всичко беше уговорено,само не и това, че ще ми върнат по-малко пари. Просто се опитаха да ме поставят пред свършен факт. А това кой ще черпя е друга бира.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Няма как да ти дадат гаранция за втора употреба част.. Аз съм имал също такъв проблем само че със друга морга.. Ставаше въпрос пак за табло.. Бяхме в една морга със един приятел харесах си едно табло от венто 96г.. На продавача му казвам че искам да го взема той и ако не работи да ми го смени със друга бройка защото имаше същата 1:1.. Той ми казва ами ако нещо му смениш вътре или откраднеш и ми го върнеш за неработещ какво да го правя.. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
не си само ти колега ! АВТОМИР пазарджик изобщо няма и да ти върнат парите,!това са мошенници 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Грешката на търговеца е, че предварително не ти е упоменал момента с 20-те лева. Или ти каза, ама ти бързаше?
Това с магазините и новите части също е относително.
За нова част на стойност 150 лева, с неясна съвместимост, ми се каза:
ок, но ако не стане ти я искаме в изряден вид и ще ти я изкупим обратно с % надолу.
Ако искаш...
Мислете стъпка напред, умението се постига с редовно губене на пари

Това с магазините и новите части също е относително.
За нова част на стойност 150 лева, с неясна съвместимост, ми се каза:
ок, но ако не стане ти я искаме в изряден вид и ще ти я изкупим обратно с % надолу.
Ако искаш...
Мислете стъпка напред, умението се постига с редовно губене на пари

- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Нищо чудно че са искали да те метнат колега,в тея морги има такива мошенници,а и цените са безбожно високи за части втора употреба 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
predat0r написа:... Той ми казва ами ако нещо му смениш вътре или откраднеш и ми го върнеш за неработещ какво да го правя..
Добре де а "той" как ще ти гарантира че таблото работи?
Имам приятел който има морга и смея да твърдя че е изключително коректен към клиентите си. Никога не съм имал проблем да подменя част взета от моргата. Няма как да са 100% сигурни че всичко е здраво. Все пак 90% от колите са със удар много рядко се среща автомобил в перфектно състояние с проблем в документите които не му позволяват регистрация.
Щом искат да имат клиенти трябва да са коректни към тях.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Уговорката за връщане е ако таблото не е изправно, а то явно е в ред. Ти си го взел за диагностика и го връщаш, щото твоето се е оказало изправно. Много ясно, че ще ти вземат пари. Даже минаваш тънко, повечето не биха го взели, ако е изправно и проблема е в теб и твоите мераци да спестиш от диагностика. Все пак, получил си информация, а тя струва пари. За мен ти си некоректен.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Световна практика е това англичаните му викат restocking fee демек такса за връщане един вид, в англия е много популярно, а те все пак са ЛОНДОН СИТИ
Това от практическа гледна точка, от морална мисля че колегата си е пълното право

Това от практическа гледна точка, от морална мисля че колегата си е пълното право

- stefan4o
- Контакти:
То готино така. Аз мога да отворя сервиз. Ще дойде някой с кола дето му прави даден проблем. Аз ще накупя нужните части, които ме съмняват и с проби ще установя коя е частта. После ще върна останалите 
Подкрепям мнението на Мунс - търговецът ти е продал изрядна вещ, която ти му връщаш, щото твоята работи, ама си искал да провериш... Нелепо е просто, не мислиш ли? Сега аз си продавам старата кола на части - ха си представи някой да си купи джантите ми, аз да му ги пратя, той да ги сложи... пък после да ми ги върне и да каже - ама то при мен не било биенето от джантите

Подкрепям мнението на Мунс - търговецът ти е продал изрядна вещ, която ти му връщаш, щото твоята работи, ама си искал да провериш... Нелепо е просто, не мислиш ли? Сега аз си продавам старата кола на части - ха си представи някой да си купи джантите ми, аз да му ги пратя, той да ги сложи... пък после да ми ги върне и да каже - ама то при мен не било биенето от джантите

- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Тоя ред в който пише, че са се уговорили да се върне при нужда само аз ли го виждам? 

- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Уговорката за връщане е ако таблото не е изправно, а то явно е в ред. Ти си го взел за диагностика и го връщаш, щото твоето се е оказало изправно. Много ясно, че ще ти вземат пари. Даже минаваш тънко, повечето не биха го взели, ако е изправно и проблема е в теб и твоите мераци да спестиш от диагностика. Все пак, получил си информация, а тя струва пари. За мен ти си некоректен.
Колега, не съм аз този който иска да спести от диагностика. Този, който правеше диагностиката ме прати да купувам друго табло. И съм пуснал темата за да заостря вниманието на хората пазаруващи по морги, а не да ме разпъвате на кръст.
- stefan4o
- Контакти:
Никой не те разпъва на кръст, колега. Може ли да споделиш още детайли? Като например - моргаджията знаеше ли, че таблото го вземаш с идеята да тестваш? Отделно - ти каза ли му, че дори и да е работещо пак ще му го върнеш? На мен ми е трудно да повярвам, че моргаджия ще ти даде някаква част, без значение каква, да ПРОБВАШ ДАЛИ Е ОТ НЕЯ ПРОБЛЕМЪТ ТИ, освен ако не сте яли и пили на една маса с него.
От цялата работа аз си правя извода, че ти си купил работещо и съвместимо с твоето табло и в даден момент решаваш да го върнеш. Монетата винаги има две страни. Постави се на мястото на другия

От цялата работа аз си правя извода, че ти си купил работещо и съвместимо с твоето табло и в даден момент решаваш да го върнеш. Монетата винаги има две страни. Постави се на мястото на другия

- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, виждам, че темата стана доста гореща. Мисля,че всеки може да си направи извода. Целта ми беше да обърна внимание на хората ползващи части от морги (а това е почти всеки от нас). Да знаят, че могат да платят нещо, което не са купили. Дано съм бил полезен на някой. Считам темата за приключена и повече коментари няма да пиша. Успех на всички. И умната.
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”