Проблем при смесване на 2 вида масло с еднакъв вискозитет
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: Проблем при смесване на 2 вида масло с еднакъв вискозите
Ползвай го за смазване на това-онова 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
toshara написа:Ползвай го за смазване на това-онова
за смазване на веригата на бензинова/ ел. резачка за дърва е супер.
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Здравейте Колеги,
Има лесен начин за проверка на съвместимост на различни масла.
Смесват се еднакви количества в епруветка, която се загрява до около 60-70 градуса по целзий – като по време на загряването равномерно се разбърква.
От това какво се получи след теста зависи дали маслата могат да се смесят или не:
- ако двете масла станат на хомогенна течност – маслата могат да се смесват без проблеми;
- ако течностите се пресекат(стават на гагалки) или се разделят на компоненти – маслата са несъвместими.
Теста е лесен и не изисква много време, правил съм го много пъти при смесване на хладини масла.
Поздрави!
Има лесен начин за проверка на съвместимост на различни масла.
Смесват се еднакви количества в епруветка, която се загрява до около 60-70 градуса по целзий – като по време на загряването равномерно се разбърква.
От това какво се получи след теста зависи дали маслата могат да се смесят или не:
- ако двете масла станат на хомогенна течност – маслата могат да се смесват без проблеми;
- ако течностите се пресекат(стават на гагалки) или се разделят на компоненти – маслата са несъвместими.
Теста е лесен и не изисква много време, правил съм го много пъти при смесване на хладини масла.
Поздрави!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за спама, но подобен тест се прави за съвместимост на антифриз, само че чашката със сместа се слага във фризера.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Някой пресечени масла виждал ли е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
"гагалки"
- И аз тва се чудех хаха
п.с. всички масла могат да се смесват, пълна и с минерално и т.н. без проблем
- И аз тва се чудех хаха

п.с. всички масла могат да се смесват, пълна и с минерално и т.н. без проблем

Добре ами аз да попитам .... значи като купих колата тя работеше супер тихо даже един приятел като дойде да я види вика абе а запали да я чуя бе аз му викам ,че е запалена
и после източих старото масло което беше много ама много черно и го смених с ново Мотул купено от тук от форума обаче веднага след смяната забелязах,че колата стана малко по шумна и също така 5 000 км по-късно маслото в двигателя е със същия цвят като това в тубата .... бистро та чак да си пийнеш от него .... грам не е черно ! Нещо ми е съмнителна целата работа . Колата ми е бензинова като от 1500 км я карам и на газ щото преди нямах ! Маслото е 5/30 Мотул 504.00-507.00 ! Дали да го не сменя и аз маслото ? Оригиналното дето си и сипват в завода мисля,че е Кастрол 5/30 !
П.С. Колата ми не е изгорила и милиметър съдейки по щеката за тия 5 000 км !

П.С. Колата ми не е изгорила и милиметър съдейки по щеката за тия 5 000 км !
-
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип от 5-30 това масло, би трябвало да стане черно както предишното ти. от къде купи колата? това масло с тези спец. става черно почти веднага ако е оригинално разбира се..
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
IRRITATING написа:Някой пресечени масла виждал ли е
Аз не.
офф: изобщо тука е пълно с алхимици. то не беше:
масло в нафта
олио в нафта
спирт в бензин
спирт в нафта
бензин в нафта и обратното
последното дето четох беше за глицерин в спирачна..........
пичове колите ли си мразите?
барут в хидравлична съм намислил да пробвам

Колата е от Италия маслото е от тва хубавото уж оригинално нали е от форума тук ! Ама снощи като писах пак отидех да го видя и пак си беше светло и бистро ! Даже като си го намажа по пръстите като че почват да скърцат ,а не да се парзалят !

-
- Автомобил:
- Двигател:
bmwww написа:Колата е от Италия маслото е от тва хубавото уж оригинално нали е от форума тук ! Ама снощи като писах пак отидех да го видя и пак си беше светло и бистро ! Даже като си го намажа по пръстите като че почват да скърцат ,а не да се парзалят !![]()
![]()
интересна история. най вероятно да е оригинално но за мене мотул е 1 от най прехвалените масла. по добре си купи от германия по ибей примерно. има вече и с доставки до бг и ти излиза пак на същите пари като тук или по евтино. бих ти препоръчал това масло: http://www.ebay.de/itm/ADDINOL-5W30-5l-MV0530LL-GIGA-LIGHT-vollsynthetisches-Leichtlauf-Longlife-Ol-/321033405386?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item4abf1503ca
то е на база пао, пълна синтетика и има и доставка до бг

Аз по принцип си имам една поговорка .. нема по добро от оригиналното ... за това мисля другия път да сипя от това дето наливат в завода ... ама не съм сигурен Кастрол 5/30 или 10/30 е макар,че в книжката пише и двата визкозитета ,че може !
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е важно какво масло е, важно е от къде го купуваш и дали е оригинално. наливай каквото искаш. само дето си правих труда да пиша тука..
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
bmwww написа: 5 000 км по-късно маслото в двигателя е със същия цвят като това в тубата .... Колата ми е бензинова като от 1500 км я карам и на газ щото преди нямах !
Маслата в дизеловите двигатели почерняват веднага но това не важи за бензиновите осовено ако са и на газ,там може много време да си стои с "оригиналния" цвят,то е като да гориш в една печка дърва и въглища-разликата е огромна !
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”