Борак ASZ ..Blow 0ff 3dition...

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Shocked
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
Двигател: ASZ

Re: Сив Борак ASZ

Мнениеот Shocked » Пон 10 юни 2013 22:38

10 Cent написа:ПС.Само внимавай че с тези седани след време и на не много усилена музика много дрънчи задницата.

Аз затова смятам да си купя още една кора (между багажника и купето) и да си я направя по някакъв начин отворена, а на пластмасата на подлакътника да отлея някакъв ефектен бас рефлес, че сега съм постоянно с отворена седалка и два предни прозореца... като гледам как се раздува чак ме хваща страх и обмислям нещо, но все още не съм решил окончателно. Иначе от свиренето не мога да се оплача :Mr Green Fun

Ето една снимчица от днес...
Изображение

Междо другото прегледах тези капаци брембо, но както и да ги завартя все са така стоящи... няма да ги барам, аз и без това чакам след смяната на оригиналните дискове да сложа нещо по-добро :smile

За дрънченето се чудя дали това няма да е добро решение на проблема ?
http://caraudio-bg.com/Ground%20Zero%20GZDM%20800-GOLD
Бях говорил с един приятел, който ми разказа за някакъв си магнит, който обирал вибрациите и никакво време за монтаж и място не заемал, но така и не можах да разбера какъв е този прословут магнит. :gruebel

Потребителски аватар
10 Cent
Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
Двигател: AMF 75hp

Мнениеот 10 Cent » Вто 11 юни 2013 21:10

Това ми прилича по скоро на материал за звукоизолация от колкото да предвазва от дрънчене багажникът. Нали когато убади басът се получава движение на въздухът в двете посоки и вибрации от самата каса .Това движение на въздухът е породено от мембраната на говорителят. Следователно за да не дрънчи трябва да има някъкви отдушници или и аз незнам какво.Може и да се получи с този отдушник за бас рефлекса който си замислил. По принцип когато се прави каса професионално изпълнение за някакъв багажник мисля че се смята точно колко оптимално голям да е говорителят според обемът на багажникът (поне така съм чувал). :drunk

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Вто 11 юни 2013 22:14

10 Cent написа:Нали когато убади басът се получава движение на въздухът в двете посоки и вибрации от самата каса .Това движение на въздухът е породено от мембраната на говорителят. Следователно за да не дрънчи трябва да има някъкви отдушници или и аз незнам

Попринцип вече доста годинки си натрупах стаж и си изградих представа за аудиоозвучението естествено затова кутията е изчислена точно, колега. :icon_razz
Точно за тези отдушници ти казах, че сега си ползвам седалката и прозорците :biggrin :mhihi :mhihi Те ще се направят, но досега само с звукоизолация не съм се занимавал и ми казаха, че тя ще помогне малко или много, а и че е добре да се сложи.
В момента издирвам този явно не толкова прочут магнит, който ще бъде спасителят на това положение :biggrin
:beer

sevisevi16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sevisevi16 » Пет 28 юни 2013 19:11

Колега, бората е страхотна. Ако ти се занимава би ли направил едно клипче да чуем басс-а от това ГЗ. :love.vwclub :bowdown

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Съб 13 юли 2013 10:24

С удоволствие, колега :) В момента обаче изникна малък проблем... :cry Един приятел колко ми навикваше да сменя пустите кабели и предпазител, но аз все нямах време и се получи това. Погледнах връзките на кабелите и всичко е 6... не знам как се е получило така и сега чакам да ми донесат 50 кв. кабели и хубав предпазител за да предотвратя появата на такъв проблем отново.
Прикачени файлове
ads.jpg
farove.jpg
Май дойде време за смяна и на фаровете... Бората се сдоби с чисто нов ксенон, който трябваше да свети по-добре от другите крушки-сигурно вече 10 на брой, които смених и все не светеха както трябва... но съм пред дилема, защото виждам, че има някакъв колега от форума, който рециклира фаровете. Чудя се дали ще си заслужава...

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 13 юли 2013 11:56

Капаците на спирачките просто трябва левите да станат десни, а десните леви и готово icon_idea

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Съб 13 юли 2013 14:03

Ето клипчето което поиска колегата.(да поясня само преди да получа забележки е че задните седалки ги няма защото са изпрани , усилвателя е 475 в. Рмс и да се извиня за неизмитата си кола :smile :mrgreen :love.vwclub
http://www.youtube.com/watch?v=C8GHIo1Kc_I&feature=youtu.be

golfmk1 написа:Капаците на спирачките просто трябва левите да станат десни, а десните леви и готово icon_idea

Ще ги разменя ! В момента нямам никакво време за тях и както се вижда на клипа даже колата не съм си измил :biggrin ... 12 часа на работа няма кога да й обърна внимание... до събора трябва да оправя всички неприятни забележки причинени от зимата, чее... :Mr Green Fun

Ето ги фаровете от по-близо:
Изображение

Изображение

Изображение

Мисля си ако не стане с рециклирането да мина на такива:

http://shopping.bg/fk-automotive-kristalni-farove-volkswagen-bora

Гледам да страня от циганските изпълнения и да сложа по изчистени фарове, въпреки че с тея моите добавки малко на там кривнах :cry

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Чет 08 авг 2013 14:18

Да се похваля с новата си придобивка. Приятелката ми много ме обича и ми направи много приятна изненада като ми подари тези две красавици. На някой може да не му харесват, но лично аз съм очарован от дизайна и работата им... направо се родих след старите хели.
Изображение
Изображение
Изображение

Сега се глася за халогенчета, но не знам дали тези са добри...не ми се дават 700 лв за Хела, :biggrin а ще е по-красива с тях.
Изображение

От днес предната броня я свалих за правене, че от толкова закачане се напука и надра цялата... а от В6 така и не намерих :mad Ще се поодреже малко и ще се дооправи.
Изображение

Сега съм впуснат в голямото търсене за тези нещица, но до тук без резултат и накрая ако цената е нормална може и нови да се закупят.
Изображение

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002

Мнениеот FELIPE » Чет 08 авг 2013 17:02

:mhihi Искам и аз такава приятелка :th_up ...иначе колега виж в моята тема халогените,аз се отказах да ги вземам ,защото си имам,но ако нямах като тебе бих се замислил,тамън левия си е точно какъвто трябва да бъде и няма да пречи на охлаждането на кулера.

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Съб 10 авг 2013 11:34

Фаровете са супер. :th_up

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Вто 20 авг 2013 23:52

Предната, задната броня, лайсните на вратите и решетките, заедно с маската бяха пребоядисани и резултата е на лице.За някои това ще са дребни детайли, които е безсмислено да се боядисват, но зимата се местя и всичко по колата трябва да е 10 х.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След оправянето на тези детайли чакам да ми донесат халогените и да видим как ще светнат :smile
Междувременно перката на климатика ми се прави на интересна и показа огромен луфт, който я прави отвратително шумна... и изкочи странно "кюфкане" което ми казаха, че ще е най-вероятно от някоя ролка или ремък, та затова тези дни я вкарвам в гаража и сменяме всичко, което е съмнително.

Потребителски аватар
zarka.zlobarka
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU
Контакти:

Мнениеот zarka.zlobarka » Чет 22 авг 2013 22:21

Браво, много сте бързи.
Видях колата на живо, запознах се и с нейния собственик. Потвърждавам Бората е много лачена и добре поддържана, с доста интересна визия. :th_up Продължавай в същия дух и дано се навиеш да я докараш на някой събор да и се порадват и другите съфорумници. :smile
Успех с ремонтите.

Потребителски аватар
KoKu
Автомобил: E38 ALPINA
Двигател:

Мнениеот KoKu » Чет 22 авг 2013 22:49

Колега,би ли споделил по какъв начин си захванал капаците Брембо към спирачните апарати ?

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Съб 24 авг 2013 8:31

KoKu написа:Колега,би ли споделил по какъв начин си захванал капаците Брембо към спирачните апарати ?

Мога аз да ти отговоря, с какво съм ги захванал, а именно http://servina.net/p_14_5358

Потребителски аватар
Shocked

Мнениеот Shocked » Нед 25 авг 2013 10:58

zarka.zlobarka написа:Браво, много сте бързи.
Видях колата на живо, запознах се и с нейния собственик. Потвърждавам Бората е много лачена и добре поддържана, с доста интересна визия. :th_up Продължавай в същия дух и дано се навиеш да я докараш на някой събор да и се порадват и другите съфорумници. :smile
Успех с ремонтите.

Благодаря ти за хубавите думи, Алекс :smile Много се радвам , че се запознахме и че имах честа да видя.. дори да се повозя в Dona P. Просто... :screwy това се убедих , че има коли, които се правят с вкус и внимание към детайлите , и че тя е наистина перфектна :beer , а за съборите ще се постарая на следващия по - близък събор колата да е готова и да дойда. :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub

Apokaliptiko написа:
KoKu написа:Колега,би ли споделил по какъв начин си захванал капаците Брембо към спирачните апарати ?

Мога аз да ти отговоря, с какво съм ги захванал, а именно http://servina.net/p_14_5358

Можеш да ги захванеш и със черен силикон (салам). Аз съм много доволен и нямам проблеми с него, само в началото като правиш по-големи разходки с колата ще понамирисва отвън на лошо :biggrin , но бързо спира да мирише. :th_up

Върни се в “Моят Volkswagen”