Пасат Б5 АФН Проблем с палене и вървеж
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 АФН Проблем с палене и вървеж
Здравейте колеги. Сутринта колата запали и вървешв нормално, до първото гасене. След това като я запалих забелязах, че се изфорсира сама до 2000 оборота за около секунда и веднага се нормализираха оборотите. Реших че без да искам съм натиснал педала за газта, уви не беше така, започна всеки път като я паля да се изфорсира сама до 2000 оборота за 1 секунда и след това се нормализират оборотите. Вървежа също е мн зле, усеща се на всички скорости, най-осезаемо на по-високите, като без значение колко е натиснат педала за газта, колата набира еднакво зле. Някакви идеи или насоки? Не съм я закачал още на ваг ком да видя за грешки, надявам се до утре да си оправя лаптопа и да я закача. Благодаря на отзовалите се! 

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Пасат Б5 АФН Проблем с палене и вървеж
първо я закачи на ваг-ком и после ще му мислим.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Имах същия проблем и тема за него :) Заповядай - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=337844
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
pEsHkyY написа:Имах същия проблем и тема за него :) Заповядай - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=337844
мерси много колега, сега прочетох темата която си дал, както и темата препратка, и останових същото :) Междувременно преинсталирах лаптопа (нещо което иначе нямаше да направя скоро

- pEsHkyY
Честно казано не съм пипал нищо от както стана това (вече 1 година). Карам и проблема не се е появявал просто малко по-късно след инцидента, я оставих, по-късно я запалих и от тогава няма проблем, явно е било моментно блокиране. Също да добавя, че после като се прибрах нямаше записани грешки в компютъра, което ми беше странно... Нека по-компетентните ти дадът информация за твоята грешка и дано и ти се разминеш възможно с най-малкото. За цена мисля, че в една от двете теми имаше и беше около 100лв. 

- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
мерси много колега :) ще чакам и някой друг да пише, също и дали след свалянето и зачистването/смяната му, трябва помпата да се центрова наново?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами нормално ли е да се изфорсира до 1100-1200 оборота като я паля и веднага си ги нормализира ?
- pEsHkyY
Прочети моя пост по-горе с темите в него и сам ще си отговориш. Явно не си фен на проверяването на цялата тема преди да пишеш такива въпроси ..... 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е в клапан N109.На мира се на помпата.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен колеги, свалих клапанчето, с доста зор бих казал, така беше спекан, че нямаше развъртане. След това накисване в бензин и поизтъркване, монтирах го на колата и нямах повече проблеми :) За всеки случай проверих и цените на клапанчето - 162 лева оригинален от автохит, също от там 260 лева на бош, а имаше и един евтин вариант от елит кар - 30 и няколко лева. Благодаря на отзовалите се колеги. 

- pEsHkyY
Радвам се, че всичко е наред колега. При мен явно е бил малко зацапан и се е оправил самичък
безаварийно 

Върни се в “Дизелови агрегати”