Колко газ Ви харчат колите:
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
само да кажа че , разхода е без климатик , защото не ми работи . ако и с клма сигорно ще е 20/100 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Заредих на произволна газстанция за 10 лв по 1.16=8.6 литра газ с тях изминах точно 101 километра.
Ходих до Цигов Чарк (язовир Батак) зверско катерене с КЛИМАТИК по балкана и после спускане на 4-та и чат-пат спирачки.По борд ми даде 9 среден разход и пак позна понеже имах около половин литър газ като заредих.
А на тия боклуци от Еко-то мога да им пожелая да го ДУ*АТ
Ходих до Цигов Чарк (язовир Батак) зверско катерене с КЛИМАТИК по балкана и после спускане на 4-та и чат-пат спирачки.По борд ми даде 9 среден разход и пак позна понеже имах около половин литър газ като заредих.
А на тия боклуци от Еко-то мога да им пожелая да го ДУ*АТ

- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Днеска заредих от петрол 10,50лв = 8,600л газ изминати 110км = 8л/100км разход до морето и обратно средна скорост 100км/х на места и до 40 че има големи дупки 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Поредно замерване - Шел, 26.75 л/217 км, 60 извън, 157 градско с климатик, 12.32 смесен разход. Пробите продължават - Еко са наред.
Здравейте,
Скоро сложих газов инжекцион Ланди на Туарег 3,2 240кс.и за 1месец съм ходил 10 пъти за регулиране на газовото поради висок разход, който в най -добрия случай до сега е 18,5 л.газ/100км.
Ще съм благодарен на всеки ,който сподели впечатления за разхода на такъв или подобен автомобил.
Скоро сложих газов инжекцион Ланди на Туарег 3,2 240кс.и за 1месец съм ходил 10 пъти за регулиране на газовото поради висок разход, който в най -добрия случай до сега е 18,5 л.газ/100км.
Ще съм благодарен на всеки ,който сподели впечатления за разхода на такъв или подобен автомобил.
Последна промяна от krumned на Вто 02 юли 2013 19:32, променено общо 1 път.
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
krumned написа:Здравейте,
Скоро сложих газов инжекцион Ланди и за 1месец съм ходил 10 пъти за регулиране на газовото поради висок разход, който в най -добрия случай до сега е 18,5 л.газ/100км.
И какъв е автомобила, с такъв разход да не е ниско летяща совалка V8-мак?
-
Cимeoн Лaзapoв
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAXA
градско 11/100 с климатик и умерено задръствания. Извънградско около 7.5/100 с до 120-130км/ч. Колата е Голф 4 1.4 16В с нов газов инжекцион Тамона - Прогас. Засичал съм го вече няколко пъти и най-гадната газ е на еко, след това на омв и шел. Най-добре е на петрол спортната газ
, след това на лукойл и ромпетрол става.
Това като съвет имам много км на газ с няколко различни коли от няколко години и резултатите са такива като понякога е имало разлики до 30% в пробега, прекъсвания и т.н. ненужни глупости. И пак е хубаво да се избягват малките френчайзни станции защото там пак не се знае кое как е.
, след това на лукойл и ромпетрол става.
Това като съвет имам много км на газ с няколко различни коли от няколко години и резултатите са такива като понякога е имало разлики до 30% в пробега, прекъсвания и т.н. ненужни глупости. И пак е хубаво да се избягват малките френчайзни станции защото там пак не се знае кое как е.- Bai Sando
Ей го,при това със 17-ки

Това на газ да е с кило от горе понеже борд компютъра го изчислява на бензин.
Но нямам нерви да карам с толкова и да разбера колко е,но разхода е бил 7/100 газ с 90 км/ч доста пъти.

Това на газ да е с кило от горе понеже борд компютъра го изчислява на бензин.
Но нямам нерви да карам с толкова и да разбера колко е,но разхода е бил 7/100 газ с 90 км/ч доста пъти.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
А АЕК и AKL принципно като разход дали са еднакви?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
16/100 - къси разстояния градско , само с климатик
- Bai Sando
При мен с климатик на къси разстояния удря 13-14,на дълго пада на 9.
Иначе би трябвало АКЛ да е малко по-икономичен от АЕК,все пак е малко по "жив" в ниските,което не те кара да го цедиш до 4000 оборота та да отлепи
Иначе би трябвало АКЛ да е малко по-икономичен от АЕК,все пак е малко по "жив" в ниските,което не те кара да го цедиш до 4000 оборота та да отлепи
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Има коли са по-икономички като се развъртят..жив пример е АДР-а от стария чешит(без променливата фаза на разпределителния вал).
- _DIESEL_POWER_
- Автомобил: Golf GTI
- Двигател: 300++hp
Голф 1.8Т 250+ к.с. газово Романо ОБД (изключителна система,разхода ми е близък с този на бензин, вървежа доста добър също)
13-14/100 смесен, това е разход както карам обикновенно, т.е. винаги се придвижвам доста по-бързо от средностатистическия участник в движението. Засякох и разход извънградско когато карам като масово движещите се по пътя 9/100
. Градско с нормално каране не мога да дам 
Забравих да наприша, в момента нямаме време на настроим колата по внимателно със широколентова сонда и дино евентуално, за да постигнем оптимално ниво на разход/вървеж и за сега карам на по-богати смеси.
13-14/100 смесен, това е разход както карам обикновенно, т.е. винаги се придвижвам доста по-бързо от средностатистическия участник в движението. Засякох и разход извънградско когато карам като масово движещите се по пътя 9/100
. Градско с нормално каране не мога да дам 
Забравих да наприша, в момента нямаме време на настроим колата по внимателно със широколентова сонда и дино евентуално, за да постигнем оптимално ниво на разход/вървеж и за сега карам на по-богати смеси.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Тъкмо ми свърши газта, заредена на "Еко" - 26.750 л - 40 извън 173 градско, почти без климатик. 12.55 смесен разход. Чудя се вече коя газстанция да пробвам...
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
5км извънградско, а останалото градско пак ли се брои за "смесен" разход?
Върни се в “Автогазови уредби”