Здравейте,
Преди няколко месеца си сложих Омегас Ево от представителството на ЛандиРенцо на Ботевградско. Искам да попитам какъв би трябвало да бъде разхода на такъв тип кола и двг. Защото моята минава 300 км с 40л газ преко сили. Също да изкажа възмущението си от настройването на колата. Първо си платих, чинно колкото трябваше, но се надявах на безпроблемност, но уви. Сега ще ходя да ми я настроят за 3ти път. Първо при монтирането на системата ми казаха, че са я настроили малко по богато?! Тогава колата минаваше с 40 литра газ 300км, което е около 13/100. Всичко ще е песен, но този разход поне половината ми е винаги извън-градско, не ми се вижда нормален. За това отидох за донастройка. Записах си час, отидох, чаках разбира се 30 мин, защото бяха заети. След това дойде едно момче, и за 5 мин. на място и с климатик намали порциите газ за ниските обороти и ми каза, че съм готов. Резултата е 250 км като от тях поне 100 са извънградско и колата едвам върви от толкова бедни смеси. Въпроса ми е толкова ли сложно нещо се изисква, няма ли пък да се появят свестни газаджии и колко трябва да си платиш за да ти извършат услугата адекватно? Пък да не говорим какво им е мнението като им кажа, че в бъдеще колата ще бъде ремапната.
1.8Т Passat Landi-Renzo
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Re: 1.8Т Passat Landi-Renzo
Колега, преди да сложиш газта какъв ти беше разходът?
Нито защитавам, нито упреквам сервиза (аз също съм с ГИ от там), но ако имаш проблеми на бензин, не очаквай газта да ги реш - висок разход; дебитомер; дросел; датчици; свещи и т.н.
Нито защитавам, нито упреквам сервиза (аз също съм с ГИ от там), но ако имаш проблеми на бензин, не очаквай газта да ги реш - висок разход; дебитомер; дросел; датчици; свещи и т.н.
-
- Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
- Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG
Колата няма изявен проблем, не мени обороти, не тресе, ускорява равномерно, няма записани грешки.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Тогава остава да продължиш да ходиш, докато я настроят...
На мен 48 литрова бутилка (събира 40-42л. газ) заминава за 400-480 км., с много променливи.
Аз, мой приятел и двама колеги на работа с 1.8Т са с монтирани инжекциони там и са супер доволни.
На мен 48 литрова бутилка (събира 40-42л. газ) заминава за 400-480 км., с много променливи.
Аз, мой приятел и двама колеги на работа с 1.8Т са с монтирани инжекциони там и са супер доволни.
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
моя разход на гас е 320км с 30 литра гас което прави 9.2 на 100км
градския варира към 14-15литра 

-
Точно и моята бутилка е 49 литра и събира 40-42 литра. И заминава за средно 250 км и макс 350, не че ми е за 1-2 литъра ама ме дразни да зареждам през 2-3 дни. В Понеделник им давам последен шанс, ако не май ще трябва да търся някой по кадърен да ми я настрои.
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
ходи първо при някой да я погледне как е на бензин и после ходи при тия с газта 

- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също си слагах там ГИ-то и ходих 3-пъти щото ми светеше чека за бедна смес. Винаги са ми настройвали колата в движение.И до сега вече 2 години няма проблеми.
-
От вчера съм с нова карта, настройвахме я и в движение. Ще видим резултатите.
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
какво стана с настройките колега?
-
Всичко е нормално за сега. За момента последното засичане е 130км само в София за 20 лева. Засичано празно-празно. Не че, успявам да я смъкна под 10/100 извънградско (около 110-120 каране), ама пак е по-добре от бензин.
Върни се в “Автогазови уредби”