Намерих едно самолетно двигателче руско-МК 16 и от инфото в интернет разбрах,че работи с диетилов етер,рициново масло и газ за горене 1:1:1.Беше доста,доста клеясало,блокирало и пр.но го изчистих и раздвижих и сега е перфектно...само,че не съм го палил,като проблем се оказа етера-никъде в Казанлък няма и не мога да намеря.
Молбата ми е,ако има някой,който се занимава с авиомоделизъм,или пък по друго направление има въпросния ДИЕТИЛОВ етер (има и др етери,но точно този трябвало) ще съм му благодарен да ми продаде (подари,ако има мерак) или поне да ме насочи от къде да си взема в района на Казанлък или Стара Загора.
Диетилов етер
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Диетилов етер
Авиомоделисти в Казанлък - колкото искаш. Все някой може да ти помогне.
Пък ако се запалиш по моделизмите, още по-добре!

http://modelistika.com/index.php
Пък ако се запалиш по моделизмите, още по-добре!

http://modelistika.com/index.php
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
за МК-17 дават смес от:
керосин, медицински етер и рициново масло в равни части.
генерално това е дизелче...
керосин, медицински етер и рициново масло в равни части.
генерално това е дизелче...

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
ПУСОНИИИИ МК17-СКИИИ МАЛИИИИИИИИИИИИииИИии ...
мисля, че още имам бутало и биела за такова нещо някъде да се мотат от преди няколко години. Първия двигател, който разглобих
70:30 диетилов етер и от аптеката рициново масло...
Ако помня правилно беше C2H5OC2H5.. :D
7 Години съм се състезавал с такива изроди. На какви степени на сгъстяване сме ги карали. Еле па пусончето ми за комбати :( ЕХХХ!!!! 15 години назад във времето :(
мисля, че още имам бутало и биела за такова нещо някъде да се мотат от преди няколко години. Първия двигател, който разглобих
7 Години съм се състезавал с такива изроди. На какви степени на сгъстяване сме ги карали. Еле па пусончето ми за комбати :( ЕХХХ!!!! 15 години назад във времето :(
-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Намерих едно самолетно двигателче руско-МК 16 и от инфото в интернет разбрах,че работи с диетилов етер,рициново масло и газ за горене 1:1:1.Беше доста,доста клеясало,блокирало и пр.но го изчистих и раздвижих и сега е перфектно...само,че не съм го палил,като проблем се оказа етера-никъде в Казанлък няма и не мога да намеря.
Молбата ми е,ако има някой,който се занимава с авиомоделизъм,или пък по друго направление има въпросния ДИЕТИЛОВ етер (има и др етери,но точно този трябвало) ще съм му благодарен да ми продаде (подари,ако има мерак) или поне да ме насочи от къде да си взема в района на Казанлък или Стара Загора.
Звънни в Хим Спектър - София. Има етер. Николай се казва човека.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Vizor написа:ПУСОНИИИИ МК17-СКИИИ МАЛИИИИИИИИИИИИииИИии ...

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Врътката за компресията само натиска "черната тапа" за да сгъстява мотора, не е закачена за нея, така че при отвиване е нормално нищо да не става - тапата се връща самичка от компресията. Самата тапа трябва да се движи - доста стегнато, но все пак трябва само от компресията да си се връща до положение да опре в болта....
- feikot
Не се движи,значи ще трябва да я размърдам.Благодаря.
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
разглоби целия мотор и му направи една гарнитурка хубава нова.. изчисти го с кореселин и пали :D Витла не знам от къде ще си намериш. Аз си ги правех ръчно.. зависи каква стъпка искаш да имат.
Другото интересно е самото палене.. аз лично до последно си ги палех с два пръста.., което не го препоръчвам на никой :D
Другото интересно е самото палене.. аз лично до последно си ги палех с два пръста.., което не го препоръчвам на никой :D
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Направи си регистрация в http://modelistika.com/search.php?searchid=885050 и се свържи с моделистите от Казанлък. Етер може да си набавиш от спрей за палене на умрели двигатели. Витло - 7х4 инча. 7 - диаметър, 4 - стъпка. Тук-там се намират още оригиналните от комплектите МК-16 и МК-17.
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
От форума на моделистика можеш да потърсиш и Георги Янев от Бургас. И във фейсбук можеш да го намериш.. очила и катинарче :D Мисля, че може да пази още нещо скатано, а последно имаше струг и произвеждаше доста от нещата.. обзаведоха се след като си тръгнах :(
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре, колегата да отиде на летището в Казанлък-пътя за с.Овощник, и да се срещне с авиомоделистите на място ,там!Техните сбирки са всяка събота от седмицата.
Ще обменят идеи за двигателчето, пък и ще види техниката в този бранш, къде се намира в момента...
Ще обменят идеи за двигателчето, пък и ще види техниката в този бранш, къде се намира в момента...
- feikot
Ходих един ден до там,но както винаги се случва,колкото пъти съм минавал,винаги е имало хора,но не и тогава.Ходих и при Милен от АвиоДелта,но и него го нямаше. По принцип е сериозна краста и даже ме е страх да пробвам,защото винаги прекалявам
но ми мерак да го запаля и да видя че работи.
Четох и за самото палене
задължително с дебели кожени ръкавици

Четох и за самото палене

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
И така става...
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател: