Поло 97г. Задна чистачка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Mo19
Автомобил:
Двигател:

Поло 97г. Задна чистачка

Мнениеот Mo19 » Сря 03 юли 2013 7:45

Здравейте,
От известно време насам не пръска задната чистачка... Полото е 97г., три врати.
Когато натисна лостчето, моторчето помпи, течността отива някъде, но не и на задното стъкло! Махнах кората на задната врата, там е сухо, махнах маркучето отиващо към дюзата и не стига до него при натискане на лостчето. Надух с уста и въздуха свободно си минаваше през маркучето... Явно някъде се е прекъснало. Четох някъде, че имало няква кора близо до задната лява панта на багажната врата, където имало няква снадка и това бил по-честия проблем, че се разкачало маркучето там.. За жалост не знам как се разглобява, а и в купето не ми мирише на лятна течност...Моля по-опитните за съвети.

Поздрави!

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло 97г. Задна чистачка

Мнениеот Somi » Сря 03 юли 2013 14:51

Мръдни мокета зад заден ляв стоп там е снатката наи вероятно е изпаднал маркуча върви с снопа кабели дето отива на горе ще се ориентираш.

Mo19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mo19 » Чет 04 юли 2013 7:37

Благодаря! Дано е там проблема, но неискам да си представям ако там е проблема, каква каша се е получила :) след като изцъсках поне 150мл. течност :)))) Ще проверя и ще пиша!
Поздрави!

Mo19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mo19 » Чет 04 юли 2013 12:16

Такаа :) След известна борба с колата :) едно счюпено "копче" и ръчка на лосчето дето освобождава лявата страна на задната седалка, така че да легне напред, и отместване на левия мокет зад стопа се оказа, че за да стигна до тая снадка следва да разглобя и пластмасата, върху която лежи кората на багажника, да разглобя и махна кората на задна лява колона (преди това да откача механизма на задния ляв колан), и да махна болта със скобата, която крепи задната лява част на задната седалка. Това ми позволи да мръдна достатъчно задната лява кора, тъй като нямам задни врати там има само една голяма кора с подлакътник и видях маркуча...да беше се извадил и след като го вкарах обратно на мястото му го "укрепих" с изолирбанд тъй като нямах миши опашки... сега пръска даже имам чувството по-силно :eek чак ми мята на горния край на багажната врата и на тавана :biggrin явно трябва да се регулира дюзата... Но поне работи :) Сглобяваш и си готов, потта и сеира са за околните :)
Мерси за съвета относно това къде да търся :th_up

Потребителски аватар
vezo
Автомобил: Polo 6N
Двигател: 1043cm3 AEV 1996

Мнениеот vezo » Съб 21 дек 2013 20:50

Колеги,
В момента в КАУФЛАНД продават единична чистачка 28см за задното стъкло на Поло 6N.
Просто съобщавам, защото този размер много трудно се намира.
Цена около 5 лева.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”