Polo 6N1 1999 AER - блокирано стъкло
Polo 6N1 1999 AER - блокирано стъкло
Още съм нов в направление VW Polo, затова ще помоля за снизхождение ако не поставям "правилно" проблема си. Конкретно: блокирал "комфорт модул" и изгоряло моторче за предните стъкла. Не се дига лявото стъкло. Майстора ми иска 200 лв. Да смени моторчето с втора употреба и да ремонтира модула. много ли е, малко ли е. За мен е много, но дали съм прав. Мога ли да намеря нещо по-поносимо.Моля за съвет.
Последна промяна от polo45 на Пон 24 юни 2013 21:33, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Re: Polo 6N1 1999 AER - блокирано стъкло
Е как модула ще е прецкан като не всига само едното стъкло?
Махай кората и чисти. Ако не стане ,втора ръка и сменяй.200лв ще му даваш... :д
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Махай кората и чисти. Ако не стане ,втора ръка и сменяй.200лв ще му даваш... :д
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 6N1 1999 AER - блокирано стъкло
Свали кората и виж водачите на стъклото, едни пластмасови планки, които свързват стъклото и релсите, стъклото блокира, защото застава на криво. 15 лв. едната в Авто +, аз смених и двете, 30лв. Разглобих си го сам, но ми взеха 15 лв. за сглобяването. Надявам се да няма следващ път, но вече мисля, че мога да извърша цялата процедура сам. Старее пластмасата и се пука, стъклото тръгва накриво и цепи и другия водач и блокира. Ако го мъчиш, моторчето нагрява и се задейства защитата му и спира. Трябва да го изчакаш 5-10 минути да изтине и пак си тръгва. Като слагаш стъклото си намери и друг човек да го държи в затворено положение за да се фиксира, докато ти завиваш болтовете на планките.
Ако имаш проблеми с бравите ме питай, как да ги отремонтираш, там пък се чупят други чаркове, особено зимата.
Къв е тоя комфорт модул, тва да не е космически кораб.
Ако имаш проблеми с бравите ме питай, как да ги отремонтираш, там пък се чупят други чаркове, особено зимата.

Къв е тоя комфорт модул, тва да не е космически кораб.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”