Молба за помощ от колеги,пазаруващи в и-бей.Въпроса ми е следния:
Харесъл съм си две неща от сайт на продавач.Втория предмет е с по-малка такса транспорт разбира се.Пазарувал съм не един път от и-бей,но до сега не ми се е случвало да пазарувам 2 неща от един продавач.Моля за инфо къде трябва да отида,след като съм поръчал първия продукт за да поръчам втория за да не плащам пълна такса шипинг за него.Благодаря
Пазаруване от и-бей
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пазаруване от и-бей
Никъде не може да отидеш да спестиш таксата транспорт .
Има продавачи в ебай които продават по следния начин:
продукта струва 12$, продавача обявява цена 1$ и 11$ транспорт. Ако вземеш две неща дали ще ти ги даде за 13 $ ?
Таксата транспорт всеки продавач си я измисля, това не е реалната цена на транспорта.
Има продавачи в ебай които продават по следния начин:
продукта струва 12$, продавача обявява цена 1$ и 11$ транспорт. Ако вземеш две неща дали ще ти ги даде за 13 $ ?
Таксата транспорт всеки продавач си я измисля, това не е реалната цена на транспорта.
пиши му мейл да го питаш дали може да ти ги шипне наведнъж и за колко, но гаранция дали ще го направи няма. Съответно и ти не можеш да имаш претенции към него. Единственото му задължение е да спази това, което е обявил.
Няма да даваш Buy it now, а add to basket, след което минаваш към плащане така вторият продукт от същият продавач би трябвало да се таксува с по-малката сума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobidi написа:Няма да даваш Buy it now, а add to basket, след което минаваш към плащане така вторият продукт от същият продавач би трябвало да се таксува с по-малката сума.
това е само ако е обявил по ниска цена на шипинга за следващ брой от продукта който продава ;)
примерно:
Shipping and handling /// Each additional item
GBP 1.38 /// GBP 1.36
mirror написа:bobidi написа:Няма да даваш Buy it now, а add to basket, след което минаваш към плащане така вторият продукт от същият продавач би трябвало да се таксува с по-малката сума.
това е само ако е обявил по ниска цена на шипинга за следващ брой от продукта който продава ;)
примерно:
Shipping and handling /// Each additional item
GBP 1.38 /// GBP 1.36
Моят случай е точно такъв.Благодаря за инфото!!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Двете неща еднакви ли са ?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
А защо просто не пишеш на продавача, вместо да гадаем?
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Намалението "Each additional item" е валидно ако купуваш повече от една бройка от едно и също нещо.
Единствения начин да получиш намаление е след разговор с продавача. При условие че той се съгласи, което много ме съмнява.
Единствения начин да получиш намаление е след разговор с продавача. При условие че той се съгласи, което много ме съмнява.

Инфо за тези,които могат да имат същия казус:питах продавача и той предложи и за двете стоки шипинга да е на стойността на един.Пазарувах и това наистина стана така.Все пак си мисля/не съм пробвал/,че там,където продавача е определил за всяка следваща покупка по-малък шипинг,то това се отнася не само за 2 еднакви стоки,а и за 2 различни.
Благодаря на всички отзовали се Колеги!
Благодаря на всички отзовали се Колеги!
Stif написа:Все пак си мисля/не съм пробвал/,че там,където продавача е определил за всяка следваща покупка по-малък шипинг,то това се отнася не само за 2 еднакви стоки,а и за 2 различни.
това не е така поради ред причини. Това важи само за конкретни аукциони, при които можеш да купиш повече бройки наведнъж, и в самия аукцион търговеца го е обявил като възможност. В определени случаи ако купиш различни неща, от различни аукциони, от един и същи търговец, може и да договориш отстъпки в шипинга, но в никакъв случай не е правило.
- hooligans
VWGT написа:Stif написа:Все пак си мисля/не съм пробвал/,че там,където продавача е определил за всяка следваща покупка по-малък шипинг,то това се отнася не само за 2 еднакви стоки,а и за 2 различни.
това не е така поради ред причини. Това важи само за конкретни аукциони, при които можеш да купиш повече бройки наведнъж, и в самия аукцион търговеца го е обявил като възможност. В определени случаи ако купиш различни неща, от различни аукциони, от един и същи търговец, може и да договориш отстъпки в шипинга, но в никакъв случай не е правило.
А ти вместо да пишеш глупости, можеше да прочетеш докрай!
- hooligans
Ами колегата си е свършил работата. А това, че не е редно да искаш отстъпка няма да го коментирам.
Всичко е въпрос на договорки между продавач/купувач.
Всичко е въпрос на договорки между продавач/купувач.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”