Голф 4 1.4 мотор '99г.-питане???
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Re: Голф 4 1.4 мотор '99г.-питане???
Дефинирам "нормална скорост": 90-95 км/ч., на пета предавка, 2600 об./мин. В началото на цитираното ми изречение от теб съм написал на газ, на бензин не съм я засичал
До сега никога не ми е давала разход на газ в каквито и да е условия по-малко от 7.5 л./100 км.

-
- Автомобил:
- Двигател:
На газ или не, разходът е висок. Преди да даваш примери с колата си, виж каква е причината да гори толкова. На жена ми 21-годишното 2Е гори 8/100 газ при спазване на ограниченията извънградско(до 90км/час). И съвсем не е в перфектно здраве, нито настроена както трябва газовата.
- boyan.chav
- Контакти:
Благодаря за съвета! Поради каква причина казваш, че разхода ми е висок: твое лично мнение, че 1.4 двигател на Г4 трябва да гори под 7.5 л./100 км. газ при тези условия; от хорски приказки на по кафе; личен опит? Аз го казвам от двегодишен личен опит. До сега не съм чул или прочел тук във форума на някой разхода да му падне 6-6.5 л./100 км. при тези условия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Фолксвагените с мотор 1.3-1.4л, които съм карал, падат под 6/100 бензин извънградско, а тези с двулитров мотор под 7/100. Това е бензин. Ако на газ увеличението на разход спрямо бензина е над 10%, за мен има нещо нередно.
Вече споменах, че двулитров голф с богата смес на газ гори 8/100 газ ... той така смърди на газ отзад, че на всеки е ясно, че част от газта не се изгаря - следователно може да гори по-малко при същата динамика ... но това предстои да го докажа, след като му оправя празния ход, заради който е богата сместа ... но това няма много общо с темата.
Вече споменах, че двулитров голф с богата смес на газ гори 8/100 газ ... той така смърди на газ отзад, че на всеки е ясно, че част от газта не се изгаря - следователно може да гори по-малко при същата динамика ... но това предстои да го докажа, след като му оправя празния ход, заради който е богата сместа ... но това няма много общо с темата.

- boyan.chav
- Контакти:
Окей, значи предполагаш на основа на твой личен опит с различни автомобили на бензин и един на газ, който недоказано още, може да гори еди-колко си. Мерси за разясненията, но автора на темата изрично е написал, че иска мнения от хора, които имат или са имали такъв автомобил с ГИ 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”