Здравейте,
онзи ден развъртях едно зарядно за GSM в гнездото на запалката и светнаха искри, след което погледнах таблото с бушоните, където бушона липсваше, а таблото беше стопено в гнездото на въпросния бушон, на който са вързани радиото, запалката и централното заключване.
Въпросът ми е - трябва ли да сменя цялото табло за бушоните и лесна ли е процедурата, в смисъл - без поялник мога ли да се оправя сам?
Колата е VW Polo 1,6 AEE hatchback 1999г.
Благодарско!
Стопено табло с бушони Polo 1,6 AEE '99
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стопено табло с бушони Polo 1,6 AEE '99
Варианта да го оправиш сам е да намериш пиновете които отиват на този бушон и да махнеш кабелите и да сложиш подвижен бушон както е на газовите уредби ,но си пригледаи и ел.инсталацията- за да стопи бушона има хлабава връзка или на сд-то запалка или мотора на централното че после да няма изгоря ми колата от ел.инсталацията.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Доста неудобно за работа и зор иначе таблото заедно с релетата са на две щипки отстрани и издърпваш напред после клема по клема от едното в другото табло като трябва и кората отдолу заедно с жапката да си махнал че като е откачено таблото на провисне и да е по удобно за прехвърляне на буксите.
Последна промяна от anonimko на Чет 11 юли 2013 7:11, променено общо 1 път.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Топи се от менте- бушони. Греят и се топи пластмасата.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си китаиките които вървят в картонката където са всичките по два за нищо не стават дори и изгорял не може да го разбереш освен ако го замериш нищо че са прозрачни.
- 10 Cent
- Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
- Двигател: AMF 75hp
Голям зор ще е видяло че да се стопи чак толкова? Не са ли вързани много работи само на 1 бушон или тя колата си е така фабрично. Не съм поглеждал на моята как са точно.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
На нашите 9n е друга бира и там са много по-сложни нещата ние сме с 54 бушона вътре без да смятам тия отвън до аку-то а при 6n са 22 вътре и един навън на управлението на климатика.За топенето на бушона или гнездото му е достатъчна една хлабава връзка при колегата не ми се вярва да е на запалката а по вероятно на касетофона при връзването му са увили само кабелите и изолирали с изолирбан ,а не са ги споили и изолирали.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”