Трудно включване на скорости - топъл двигател. Решено!
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трудно включване на скорости - топъл двигател. Решено!
Здравейте,
В нашия а и в никой друг форум не е дискутиран този точно въпрос и затова пускам тема за да чуя мнения и евентуално реални впечатления.
Питането е по повод на съвет който получих да изтегля около 150-200 мл от казанчето на спирачната течност и на нейно място да сипя смес от 1:1 от спирачна течност (DOT 4) и глицерин.
Това е с цел да се подобри работата на горната помпа (като чрез глицерина се сгъсти течноста), която няма течове, но при студена кола и време съединителя отделя на 3-4 пръста над пода а като се стопли (и колата и времето) и започва да отделя много ниско а при включване на задна ме бъркат с джип УАЗ.
Не съм нясно дали не е опасно (макар, че в основата си течността е глицерин) за работата на спирачната система и дали изобщо може да се очаква някакв ефект?
На вероятните въпроси и препоръки да сменя помпата ще отговоря предварително, че имам желание, но на 3те места където я карах за проверка и съвет ми казаха че няма нужда за сега (на последното ми дадоха и въпросния съвет за смесването).
Спирачната течност е сменена миналото лято - Textar от Ауто+ (ако има значение)
Колата е Голф '97 AFN
В нашия а и в никой друг форум не е дискутиран този точно въпрос и затова пускам тема за да чуя мнения и евентуално реални впечатления.
Питането е по повод на съвет който получих да изтегля около 150-200 мл от казанчето на спирачната течност и на нейно място да сипя смес от 1:1 от спирачна течност (DOT 4) и глицерин.
Това е с цел да се подобри работата на горната помпа (като чрез глицерина се сгъсти течноста), която няма течове, но при студена кола и време съединителя отделя на 3-4 пръста над пода а като се стопли (и колата и времето) и започва да отделя много ниско а при включване на задна ме бъркат с джип УАЗ.
Не съм нясно дали не е опасно (макар, че в основата си течността е глицерин) за работата на спирачната система и дали изобщо може да се очаква някакв ефект?
На вероятните въпроси и препоръки да сменя помпата ще отговоря предварително, че имам желание, но на 3те места където я карах за проверка и съвет ми казаха че няма нужда за сега (на последното ми дадоха и въпросния съвет за смесването).
Спирачната течност е сменена миналото лято - Textar от Ауто+ (ако има значение)
Колата е Голф '97 AFN
Последна промяна от stenliivanov на Нед 18 авг 2013 11:38, променено общо 2 пъти.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Безопасно ли е смесване на спирачна течност и глицерин?
Знам ,че може да прозвучи дразнещо ,и аз съм за смяна на помпата ти
и не си прави експерименти със спир.течност 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Е къв е тоя извънземен автомобил, дето му се чудиш дали да смениш спирачната помпа? Инак няма проблем да сипеш глицерин.
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
samo_pechka написа:Знам ,че може да прозвучи дразнещо ,и аз съм за смяна на помпата тии не си прави експерименти със спир.течност
Аз с такова намерение ходих по майсторите ма ме "върнаха"

muns61 написа:Е къв е тоя извънземен автомобил, дето му се чудиш дали да смениш спирачната помпа? Инак няма проблем да сипеш глицерин.

Че аз няма да я сменям няма(самостоятелно) - ма не знам що тея дето това работят ми викат че си въобразявам че помпата е за смяна (поне не за сега)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък при подобен проблем смених сиединител и оттогава вече няма проблем :). Даже веднъж на загрял мотор не успях да изключа задна та се наложи да гася
. Майсторите казаха нещо от рода на: омекнал притискател и оттам ниското отделяне.
Какво се цели със сгъстяването на спирачната течност?

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Ivelin написа:Аз пък при подобен проблем смених сиединител и оттогава вече няма проблем :). Даже веднъж на загрял мотор не успях да изключа задна та се наложи да гася. Майсторите казаха нещо от рода на: омекнал притискател и оттам ниското отделяне.
Високо налягане !
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами то е мистерия и затова съм се забалтал защото като е по-хладно ето както е последните дни - нямам хич проблем и от там логиката на моя "съветник", че при по топло време по причина, че течността става по рядка и че може би помпите вече не са в идеално състояние и от там ако се смеси течността с глицерина да се сгъсти течнотта която е в кръга на помпите за да има по добра реакция на помпите.
Според думите на майстора, който ме съветва така да направя винаги когато рециклирали помпи ги, след поставянето им обрантно на колата слагали такава смес течност и глицерин 1:1 за по добър резултат.
Според думите на майстора, който ме съветва така да направя винаги когато рециклирали помпи ги, след поставянето им обрантно на колата слагали такава смес течност и глицерин 1:1 за по добър резултат.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да, сгъстяваш течността и уплътняването на избасаните гумички се подобрява. Ами зимата?
Ако си сръчко, смени си само гумичките. Ако не - сервиз.
Ако си сръчко, смени си само гумичките. Ако не - сервиз.
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Сръчко съм, но което не разбирам не го пипам. Така поне не правя нещата по-зле.
Според майстора това е за лятото а преди зимата ще смени помпата защото според него постепенно нещата ще стават по зле вероятно, но за сега нямало смисъл.
Притеснението ми е дали изобщо да го правя това като временна мярка да не стане някой фал и да се изтрепа по пътищата. Или да карам така и да сменям помпата (мисля че ще почна от горната).
Странното е че има помпи от 70 до 350 лева направо съм същисан

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрaвей колегa ,
Мисля че нямaш проблем с помпите , aко те не сa нaред педaлa потъвa и не отделa съединителя или потъвa плaвно и постепенно при нaтиснaт съединител aко ме рaзбирaш кaкво ти кaзвaм - усещa се !
По скоро се нaсочи към съединителя - притискaтел ?
Имaм същия проблем с моятa колa - нa много топло отделя по - кофти и от тaм не включвa чисто скорости . Обaче си кaрaм вече 6 години тaкa докaто не ми писне :-) Aко беше помпa дaли ще устискa 6 години - ти кaк мислиш ?
Успех в рaзрешaвaнето нa проблемa !
Мисля че нямaш проблем с помпите , aко те не сa нaред педaлa потъвa и не отделa съединителя или потъвa плaвно и постепенно при нaтиснaт съединител aко ме рaзбирaш кaкво ти кaзвaм - усещa се !
Имaм същия проблем с моятa колa - нa много топло отделя по - кофти и от тaм не включвa чисто скорости . Обaче си кaрaм вече 6 години тaкa докaто не ми писне :-) Aко беше помпa дaли ще устискa 6 години - ти кaк мислиш ?
- stenliivanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stef4osg написа:Здрaвей колегa ,
Здравей и благодаря колега - всяко мнение е ценно!
Наистина нямам проблем с потъване на педала и не потъва при постепенно натиснат съединител. Има малко омазняване на педала, което усетих само на пипане тази вечер, но нямам загуба на течност. Питал съм дали не е съдеинител, но теста с ръчната за сега минава без проблем и споре майстори след като отделя толкова ниско не бил износен. Мисля си просто дали не е повреден не знам. Днес пак не хърка само съвсем леко се чу при задна а не беше студено. Интересното е, че дори и при напълно загряла кола и при многократно потегляне и спиране по светофарите пак нямаше проблем - странна работа.
- samo_pechka
Аз все още съм на мнение , че проблема е в помпата , просто има каналче от корозия по дъното и когато натискаш педала ,част от спир.течност минава зад буталцето и се получава недонатискване (пълно),щото гумичката не успява да уплътни .Почти винаги язвата е в началото и затова при натиснат докрай педал ,не изтърва (щото е уплътнила добре в края) .Забележи- помпи с този проблем не е зад. да текат 
Сега да добавя и причините за корозията : нередовна смяна на спир. течност , в резултат поема влага,тя пък в по-голямо кол. се утаява на дъното.

Сега да добавя и причините за корозията : нередовна смяна на спир. течност , в резултат поема влага,тя пък в по-голямо кол. се утаява на дъното.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:Аз все още съм на мнение , че проблема е в помпата , просто има каналче от корозия по дъното и когато натискаш педала ,част от спир.течност минава зад буталцето и се получава недонатискване (пълно),щото гумичката не успява да уплътни .Почти винаги язвата е в началото и затова при натиснат докрай педал ,не изтърва (щото е уплътнила добре в края) .Забележи- помпи с този проблем не е зад. да текат
Няма какво да добвя, много точна диагноза!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрaвейте ,
Точно сегa схвaнaх зaщо нa по - новите коли ги прaвят плaстмaсови тези помпи . A може и дa е комбинaция от проблеми ?
Точно сегa схвaнaх зaщо нa по - новите коли ги прaвят плaстмaсови тези помпи . A може и дa е комбинaция от проблеми ?

- samo_pechka
Пластмасови ли ? Вах мааму и пинтийлък
може да бъдеш 110% сигурен , че не заради корозия или др е сложен , а само и само да стане по-йофтено и по-калпазанската ( т.е. да държи кратко време и пак на сервиз
) Има достатъчно материали дет' държат на агресивни химикали и среди
пък те..Но нека не забравяме точната първопричина за проблема - нередовната смяна на спир.течност
а то е мн опасно явление, освен дето предизвиква корозия по системата, човек може да остане без спирачки - получават се балончета от пара , все едно не е обезвъздушена системата 

Върни се в “Дизелови агрегати”