Някви мнения за това DVD rw LG GSA 4166B Light Scribe?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 07 дек 2006 0:04

Ами защото технологиата на Light Scribe е такава и пише на празното място от диска.Ако си правиш пълни компилации като мен това няма да ти служи за нищо.Е аз направих един диск за да видя какво е и купих 5 диска за проба.Единия стана пълна компилация и не видях за какво става реч,на другия само снимка на дъщеря ми,като ме предупреждаваше ,с големи букви,че ще стане на часовник.И така стана.Другите 3 диска си висят чисто нови на рафта тук.Голям мерак за това тук,но лошото е че мерака е като диариата-Бързо идва и бързо си отива.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 07 дек 2006 0:15

Vasseto написа:...

Аз пъй гледах някъде че диска се объща и се пише не в/у данните ами в/у специално покритие... :roll:

With LightScribe; you just burn your data; flip the disc; then burn your label.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 07 дек 2006 0:26

Ами и аз това исках да кажа :idea: Диска се обръща и си пишеш картинката и няма нищо общо с това какво си записал отдолу и колко % е пълен :idea:

Иначе и отдолу можеш да ги "гравираш" ама си е ясно, че ще се прецака записа :idea:

П.П. Това е 100% сигурно, което казвам, а и Jerom, защото съм го пробвал и си работи прекрасно.

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Чет 07 дек 2006 10:08

Vasseto написа:...
Колега това е от страната на данните и както бях писал това са прекрасни часовници.Разбирате ме какво имам в предвид.

;) От страната на данните също може да се рисува. Може да се рисува само ако има подходящ за прогаряне слой - какъвто например е този за данни :)
Но специално за технологията LightScribe има специални носители, които са със слой за данни (от долната страна) и слой за рисуване (от горната). Записваш диска, обръщаш и записваш/рисуваш надписи и картинки върху горната повърхност.
Та даже има няколко цвята за горната повърхност (LightScribe версия 1.2) - изображението пак си е монохроматично, едноцветно, но пък може да си сортирате носителите по цвят!
Ето от тук можеш да видиш какво се предлага по белият свят. Аз лично нямам такава записвачка, а и носители не съм виждал по нашите магазини - може и да има ;)
Но нищо не ти пречи за си правиш и "часовници" похарчвайки едни носител и рисувайки от страната на данните ;)

Линкове за справка:
(на български):
PC World - бр. 4, 2006 / Хардуер: Гравиране на етикети върху CD/DVD: LightScribe срещу LabelFlash

(на английски):
Официален сайт: http://www.lightscribe.com/
Википедия: http://en.wikipedia.org/wiki/LightScribe
Въпроси и отговори: http://www.meritline.com/lightscribe-technology-faq1.html

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 07 дек 2006 19:14

Има си и носители доволно :wink: CD-R е около левче, а DVD-R са от порядъка 1.5-2лв :)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 08 дек 2006 2:06

Явно съм си купил едностранни дискове.HP DVD-R .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”