проблем с уреда кадето показва колко бензин има
проблем с уреда кадето показва колко бензин има
здравеите колеги от 2-3 дена уреда за бензина не показва ни6то стрелката е заковала на нулата.ако някои знае какво може да е станало да пи6е благодаря ви предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:

Взимаш старо табло, и менкаш бензиномера ,аз моето го взех за 50 лв, незнам сега колко са, а само за маитапа, преди това в ауто + ми казаха магическата сума от 600 лв... за табло..

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
При мене е по-интересно, тъкмо мислех да пускам тема. След като се наложи в "БОШ сервиз" да почистят бенз. помпа на ултразвук /мислех, че съм за нова/, показанието за количество гориво се "ошашка". При пълен до горе резервоар уредчето показва с 2 мм под максимума - а преди си показваше нормално. Не че често ми се случва резервоара да е до горе... Показанието просто вече не е вярно - добре, че поне показва по-малко от действителното. Когато остане по-малко бензин /примерно - първото деление над червеното/ стрелката започва да пада до нула. Гася, давам пак на контакт - пак показва, че има толкова бенз. Минавам 100 метра /при дупки - дори по-малко/ и стрелката е пак на "нула"... Мн. гадно...
Срещу не съвсем скромна сума в "БОШ сервиз" получих възможността да премеря с мултицет съпротивлението /от пълен до празен/ на моя поплавък и на 2 други, чисто нови поплавъка - беше еднакво.
Момчетата решиха, че проблема е в таблото, сглобихме всичко обратно /с моя поплавък/ - промяна, естествено - никаква.
На мен ми се струва механичен проблем - възможно ли е при слагането на помпата обратно в кошницата, или при измиването на кошницата нещо да е застанало "накриво" и да пречи на поплавъка?

Срещу не съвсем скромна сума в "БОШ сервиз" получих възможността да премеря с мултицет съпротивлението /от пълен до празен/ на моя поплавък и на 2 други, чисто нови поплавъка - беше еднакво.

На мен ми се струва механичен проблем - възможно ли е при слагането на помпата обратно в кошницата, или при измиването на кошницата нещо да е застанало "накриво" и да пречи на поплавъка?
- FLAIR
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: SR 1999
Re: проблем с уреда кадето показва колко бензин има
MAG написа:здравеите колеги от 2-3 дена уреда за бензина не показва ни6то стрелката е заковала на нулата.ако някои знае какво може да е станало да пи6е благодаря ви предварително
Поплавакът е вързан с един писец, който се движи върху нещо като нарисувано съпротивление (или реостат). С течение на времето писецът "изчегъртва" това съпровивление и то прекъсва, в следствие на което показанието умира (личен опит). Плочката с реостатното съпротивление (размер 3,5 см / 1,25 см, приблизително) не се продава отделно, върви в комплет с поплавака.
За да си сигурен обаче, че е точно това, трябва да намериш мястото, където влизат кабелите за тази джаджа в резервоара (обикновено се пада от горната страна, под задните седалки). Измъкваш буксата и събираш двата кабела. Ако всичко е наред, стрелката трябва за 4-5 сек. да се отклони до макс. За всеки случай погледни схемата на колата ти, има доста линкове, за да си сигурен за цветовете на кабелите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с уреда кадето показва колко бензин има
FLAIR написа:MAG написа:Ако всичко е наред, стрелката трябва за 4-5 сек. да се отклони до макс. За всеки случай погледни схемата на колата ти, има доста линкове, за да си сигурен за цветовете на кабелите.
Това не важи за всички табла.На моя Голф дори се опитах да окъся двата кабела без никаква реакция от таблото.Трябва просто да си е с точните съпротивления

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”