бора 1.9 тди 115 к.с. изхвърля водата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: бора 1.9 тди 115 к.с. изхвърля водата

Мнениеот bobitur » Пет 28 юни 2013 6:55

nasekomoto написа:колата я замерваха с тестера за изгорели газове и казаха че според тях всичко си е натед и няма газове в системата.За капачката купувах ама от тези ОРИГИНАЛНИТЕ от ауто - и първата направо се разпадна клапана за 100км остана вътре в разширителя а пружината му излета при развиването на капачката.Сега ще ходя да порше да си взема оригиналната и ще видя какво ще излезе ама то от капачки и разширители си платих половин ремонт на гарнитурата.Ще пробвам за последно и я вкарвам в бокса.Иначв за 300 км смесено каране ми изхвърля около 200 гр.

Пробвай с капачка от някой колега, тази която е купиш не се знае какво менте ще е.

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Нед 30 юни 2013 19:55

ще пробвам ако ли не в Събота в бокса

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 01 юли 2013 16:10

Пробвал се с куп капачки и все избива, аз бих приел, че просто налягането по някаква причина става високо и затова клапана отваря, а не че капачката е неизправна. Ако си намериш "прекалено изправна" със затапен клапан примерно, бъди сигурен че някой маркуч ще изпусне някъде по средата :biggrin . Въобще не е нормално изправна капачка да изпуска по този начин, това свръх налягане е недопустимо при нормална работа на ДВГ.

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Пет 05 юли 2013 11:11

напротив колега,просто боклуците които си купих бяха пълни ментета и се радвам че докато съм карал с тях не е станало нещо наистина сериозно.Първо въпросните капачки се навиваха ужасно трудно на разщирителя и отвиването беше почти невъзможно,второ не прилягаха плътно на разширителя и не щракваха както е характерно за оригиналната капачка.Сега си закупих оригинална от порше и съм карал от софия до бургас и обратно в доста прилични обороти и не е изхвърлила нито капчица антифриз а с предишните боклуци щях да наливам вода на всеки 200км на такова каране.Супер доволен съм че все пак реших да пробвам за последно преди да я отворя за гарнитура и резултата е на лице.Разговарях и с доста хора с този двигател и 90 процента от тях са го имали същия проблем с капачката и се е оправил по описания начин.Мерси на всички за съветите но просто и по сервизите не се навиваха да гарантират че е от гарнитурата на главата защото наличие на газове в системата НЯМА.За това и се забавих толкова с ремонта.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 05 юли 2013 20:02

Евала, жив и здрав бъди и безпроблемно шофиране :th_up !
nasekomoto написа:...и капачките и разширителя ги сменях поне пет имам вече.явно нещата утиват .....

Да беше казал още отначало, че не си пробвал с капачка, а с боклуци. Дано не съм прав в предположението си :smile !

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Пон 08 юли 2013 7:35

мерси за пожеланията безаварийни и на теб.За сега всичко си е ок.Карам доста като цяло но за сега нещата заспаха.

Върни се в “Дизелови агрегати”