Добър вечер, колеги!
Дросела на голфа, който е с мотор AEX, е нещо развален. Оборотите играят — най-вече на газ.
Майстора го гледа и каза, че моторчето е здраво, но графитените писти са заминали. Той каза, че могат да се правят, но според него е по-добре подмяната на целия дросел...
Та може ли да се прави и имали смисъл от ремонт? Ако да — каква е цената за ремонта?
Ако не може да се прави — колко струва дросел втора употреба? Нов знам, че е към 400+ лева и няма как да взема такъв, затова най-вероятно ще търся втора употреба. Ако някой колега има за продан да пише на ЛС.
Голф 3 1.4 AEX 97 г. дросел смяна или ремонт?
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Re: Голф 3 1.4 AEX 97 г. дросел смяна или ремонт?
Ако са ти изтрити(наранени) пистите на платката, тя може да се подмени с друга, но ако са изтрити четките, които са на оста на дроселовата клапа, не се продават 

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
cheatereye написа:Ако са ти изтрити(наранени) пистите на платката, тя може да се подмени с друга, но ако са изтрити четките, които са на оста на дроселовата клапа, не се продават
Май за пистите на платката говорим, защото майстора каза, че може да се прави, но според него няма да издържи много. Ако се подменя платката каква е цената?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Или нов дросел или втора ръка,молейки се да се окаже по-здрав от твоя.
Тая платка с пистите поне аз не съм видял да се продава отделно
Тая платка с пистите поне аз не съм видял да се продава отделно

- cheatereye
Преди време, когато рециклирах, моята моноинжекция на Голфч0. Си поръчах ремонтният комплект от ето този сайт http://www.merkury-bg.biz/Catalozi/CD%20katalog/Injection/TPS.pdf
- Bai Sando
То добре,ама за неговия дросел дали се предлагат?Иначе тия са все за моноинжекции като гледам
Когато преди години сменях за АЕЕ-то (то и неговия е същият) не се предлагаха само пистите вътре,и трябваше да поръчам нов който беше майка си и баща си

Когато преди години сменях за АЕЕ-то (то и неговия е същият) не се предлагаха само пистите вътре,и трябваше да поръчам нов който беше майка си и баща си

- cheatereye
Не мога да ти отговоря на този въпрос
Трябва да се пита във офиса, дали предлагат за този модел, иначе единственият вариянт е втора употреба, и то всичко да стане на място, за да може да го върне, ако е развален!

- ivanovkbg
cheatereye написа:Не мога да ти отговоря на този въпросТрябва да се пита във офиса, дали предлагат за този модел, иначе единственият вариянт е втора употреба, и то всичко да стане на място, за да може да го върне, ако е развален!
Мда, това е май единственият вариант, но като знам, че на тези мотори точно тоя дросел им е проблем...
По-принцип ако имам възможност бих си купил направо нова, но 400+ лв не мога да отделя :(.
- cheatereye
За това и никои не го прави, това си е 1/3 от цената на колата
грубо казано ! Потърси, тук във форума или пусни тема в подраздела КУПУВА или огледай в ПРОДАВА, не мога да ти кажа за точна цена, но 30-50 лв ще трябва да приготвиш.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Дай номер, може да изпадне нещо в Ебай.де
Понякога пускат ОЕМ части на прилични цени
Понякога пускат ОЕМ части на прилични цени

- Bai Sando
Моя стария май е на село,ако се сетя да го изровя мога да му напиша номера.
Иначе от 1.0/1.4/1.6 многоточковите инжекциони по 50/60/75 коня са с еднакви дроселови клапи.
Ако търсиш втора употреба,като инфо ти го казвам.Иначе вървят от 60 до 100 лв.Нов около 400
Иначе от 1.0/1.4/1.6 многоточковите инжекциони по 50/60/75 коня са с еднакви дроселови клапи.
Ако търсиш втора употреба,като инфо ти го казвам.Иначе вървят от 60 до 100 лв.Нов около 400

- ivanovkbg
Ще търся втора употреба — то е ясно. Няма как да дам 400+лв за нова, както каза колегата, то това е е половината кола...
На бензин се ядваше — пак играеха, но поне не гаснеше. На газ положението е доста по зле и съм принуден да търся решение...
Оборотите играят най-вече ако държиш спирачката, има моменти когато на място работи нормално без да играят, но има и такива в които стрелката не може да застане мирно :D.
Номерът на дросела от къде мога да го видя?
На бензин се ядваше — пак играеха, но поне не гаснеше. На газ положението е доста по зле и съм принуден да търся решение...
Оборотите играят най-вече ако държиш спирачката, има моменти когато на място работи нормално без да играят, но има и такива в които стрелката не може да застане мирно :D.
Номерът на дросела от къде мога да го видя?
- cheatereye
Това със държенето на спирачката и играенето на оборотите хмммм... малко ми навява мисълта да нямаш проблем с хидравликата, която влияе на оборотите ?! Нека колегите, който са по навътре в нещата да обеснят. Дали не беше скусана мембрана на серво усилвателя, от където се взима и вакума... Може и да греща ?!
- ivanovkbg
cheatereye написа:Това със държенето на спирачката и играенето на оборотите хмммм... малко ми навява мисълта да нямаш проблем с хидравликата, която влияе на оборотите ?! Нека колегите, който са по навътре в нещата да обеснят. Дали не беше скусана мембрана на серво усилвателя, от където се взима и вакума... Може и да греща ?!
То нещо скърца при завиване — мен ме съмнява рейката. Скърца като гума в гума :D.
П.с...
Здравейте, колеги!
Щях да поръчвам дросел от един колега от форума и вчера реших да направя последен тест на моята. Взех от познат здрав дросел и тръгнах да го пробвам. Сложихме дросела, обучих ме го и познайте — пак същата работа. Тогава, майсторчето ме пита дали съм сменял делко. Казах му, че аз не съм, но предния собственик май го е сменял... Та нещо си поигра с него и всичко заспа. Върнахме моят дросел и о чудо, оказа, че е работещ. Сега проблеми с оборотите нямам!
Последно избутана от ivanovkbg на Нед 28 юли 2013 21:10.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”