Ще направя ли правилен избор? BMW E46 320D 136 к.с.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Ще направя ли правилен избор? BMW E46 320D 136 к.с.
Добър вечер, искам да помоля за информация относно точно този модел на БМВ с този мотор? Чувал съм, някой други коментари, но реших и тук да попитам. Търсих сега в Нета има доста объркващо четиво от порядъка на 184 форумни страници. Надявам се, на помощ от Ваша страна.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Ще направя ли правилен избор? BMW E46 320D 136 к.с.
Проблемна електроника и турбо.. Имам познати които са много доволни имам и които едвам се оттърваха.. Забравих да кажа че и дебитомера често умира 

- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Ако сравняваш мотора с АFN-а сметките няма да излязат. Точно този двигател не е особено препоръчителен, също и не особено икономичен (всъщност БМВ никога не са правили икономични коли). По-новия 150 коня е по-препоръчителен... Като става въпрос за БМВ - силата им е в редовите шстаци, т.е. ако ще е дизел нека е 3 литровия шестак...
Подробности относно недостатъците на този двигател са надълго разисквани в БМВ форума, но общо взето са съсвързани с високи разходи и тежки ремонти (скъсан колянов вал поради спестена смяна на демферен маховик например).
Подробности относно недостатъците на този двигател са надълго разисквани в БМВ форума, но общо взето са съсвързани с високи разходи и тежки ремонти (скъсан колянов вал поради спестена смяна на демферен маховик например).
- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
БМВ няма хубав дизелов двигател...Ако ще е баварец-бензин да е. Имам добър приятел от Тетевен с същото Бмв каквото те интересува и теб,одеве му звънях да го поразпитам за Минусите на колата,но е на РД и утре ще се чуем,ще дам малко по-подробно инфо 

хаахахах,колко некомпетентно!БМВ имат едни от най добрите дизелови двигатели!Ако говорим за новите-най-добрите и икономични.
Относно този двигател по добрият избор е следващото поколение 2.0д 150кс
Относно този двигател по добрият избор е следващото поколение 2.0д 150кс
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Казвам, че колата не е за мен, а моят брат. Аз имам други виждания, за здрав мотор, но той си е харесал този вид, искам да събера колкото се може повече мнения, за добие и той представа за какво става въпрос.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
помпата е бош vp44 т.е умира внезапно и ремонта от порядъка на 400-500 лева (същата помпа е като на 2.5тди на фв), турбото е като на всяка друга, т.е няма спецефичен проблем там. Като цяло бмв 2.0д не е за препоръчване, 150коня страда от турбо и вече доста случаи има на задрали цилиндри и бутала. Както казаха колеги по-горе ако ще е е46 то да е 330 

- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Aprilia написа:помпата е бош vp44 т.е умира внезапно и ремонта от порядъка на 400-500 лева (същата помпа е като на 2.5тди на фв), турбото е като на всяка друга, т.е няма спецефичен проблем там. Като цяло бмв 2.0д не е за препоръчване, 150коня страда от турбо и вече доста случаи има на задрали цилиндри и бутала. Както казаха колеги по-горе ако ще е е46 то да е 330
И аз съм съгласен с това мнение. 330 е много по-добре. Независимо коя кола ще изберете, то гледайте да е поддържана, защото БМВ хич не обича да се пести от ремонти!
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
320Д 136 к.с. е вече старял като концепция и не е много икономичен и вървящ. 150 коньовият вариант е комън рейл и е много по-тих, икономичен и динамичен.
Ако имате възможност, загледайте 330Д (също комън рейл). Не съм се возил в по-приятен дизелов автомобил откъм пъргавина, еластичност и нисък разход. Има няколко варианта 184, 193 и 204 к.с. в зависимост от годините.
Но 136 к.с. е непрепоръчителен. Отваряй БМВ форума и чети наред
Старите Е46 (преди фейслифта) имат проблеми със задните ботуши - гният.
Другото е стандартното за всички Е39 и Е46 - кражба на огледала, волани
Частите не са евтини, окачването също - но пък е сравнително здраво, ако не си душманин.
Ако сериозно сте се насочили към Е46, препоръчително е да изчетете http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=330640
И другите важни теми в БМВ форума.
Ако имате възможност, загледайте 330Д (също комън рейл). Не съм се возил в по-приятен дизелов автомобил откъм пъргавина, еластичност и нисък разход. Има няколко варианта 184, 193 и 204 к.с. в зависимост от годините.
Но 136 к.с. е непрепоръчителен. Отваряй БМВ форума и чети наред

Старите Е46 (преди фейслифта) имат проблеми със задните ботуши - гният.
Другото е стандартното за всички Е39 и Е46 - кражба на огледала, волани

Частите не са евтини, окачването също - но пък е сравнително здраво, ако не си душманин.
Ако сериозно сте се насочили към Е46, препоръчително е да изчетете http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=330640
И другите важни теми в БМВ форума.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol ти каза,какво е за предпочитане!Лично за мен BMW е история
Повече такава марка кола втора употреба,няма да си купя!Има едно хубаво нещо,управлението и красивия дизайн!Всичко друго е пълен ташак!Е36 и Е46 са един дол дернки,като качество.За парите които струват се иска малко по голямо качество на сглобка и техника!

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Слави, зарежете тая работа. Неикономичен, тромав автомобил. Проблеми с електроника от всякакво естество, диференциали и т.н. Като добавим скъпата поддръжка и липса на място, минусите са прекалено много. 330d добре дават съвет някои колеги, но някой хранил ли го е?
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А някой карал ли е Е46 реално или на братчеда на леля му на зетя й брат и се е возил ?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
AmW написа:А някой карал ли е Е46 реално или на братчеда на леля му на зетя й брат и се е возил ?
По-скоро, второто ...

320D 150к.с. е за предпочитане пред 136к.с. а 330D е за предпочитане пред останалите две!
В крайна сметка който няма кинти да поддържа по-скъп автомобил, да си кара това за което реално има възможност!
В противен случей започват едни изказвания на едро, на едро как това било боклук, как онова се чупело и т.н. глупости ...
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
По горните двама спамаджии
Да сте наясно аз какво съм имал:Всички европейски марки!Та за тези БМВ-та съм имал и от двата модела 36 и 46.След грешката Е36 не трябваше да повтарям Е46.Обица на ухото
Държа да подчертая,че и двата автомобила бяха много запазени.Не съм си купил бараки.Най добрата кола която имах,беше Мерцедес!Но не откривам топлата вода,нали?След това спокойно мога да сложа,като качество-цена OPEL.Но BMW са далеч от цена-качество.Не знам за нова,но не става за кола на старо!!!

- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Ако трябва да се прави паралел между Е36 и Е46, то Е36 е доста по-сполучлив и здрав като цяло автомобил. Все още си пазя 320-ката (М52 от 1996), ами не мога да кажа, че е проблемна. Превъзхожда Е46 по няколко показателя имащи отношение към надеждността - ламарини (по дебели и с по-добро покритие), окачване, ел.система и качество на сглобката на пластмасориите вътре. Въобще като цяло по-здрав и пригоден за нашите условия автомобил. Ако се сравни с аналогичен Пасат от същите години не мисля, че БМВ отстъпва по качество. А за редовите бензинови шестаци просто няма какво да се каже освен, че са страхотни!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”