Skoda Rapid; Chevrolet или Ситроен С-елиз. Седани за по 30к

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете

Skoda Rapid или Chevrolet Aveo Седани за по 30к лв

Шкода
48
76%
Шевролет
5
8%
Ситроен
10
16%

Общо гласове: 63
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Skoda Rapid или Chevrolet Aveo Седани за по 30к лв

Мнениеот joro_kem » Сря 10 юли 2013 16:01

xploda написа:Хах, ОК, чакай включване от Джеръми Кларксън и компания

или от някой компетентен таксиджия :banghead

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 10 юли 2013 16:08

Шкодата е по-просторна, по-добре направена, има по-ниска загуба на стойност през годините и доста по-хубав и доказал се двигател. Освен това е и с доста по-добър дизайн (това е субективно). Естествено и по-скъпа.

Размерите на Шкода:
http://www.skoda.co.uk/models/rapid/dimensions
105 к.с.
250 NM @1 500 об./мин
Дължина 4483
Ширина 1706
Височина 1461
Междуосие 2602
Багажник: 548 литра
Място за раменете отпред 1418 мм
Място за раменете отзад 1428 мм

Авеото:

http://www.chevrolet.bg/avtomobili/novijat-aveo-4vrati/specifikacii.html
95 к.с. (-10 к.с.)
210 NM (-40 NM) @1 750 об./мин (+250 оборота)
Дължина 4399 (-8 см)
Ширина 1735 (+3 см)
Височина 1517 (+5 см)
Междуосие 2525 (-5 см)
Място за раменете отпред 1 358 мм (-6 см)
Място за раменете отзад 1 347 мм (-8 см)

Но в крайна сметка щом ти се струват тук некомпетентни мненията винаги можеш да отидеш при някой бакшиш с Авео, който със сигурност ще бъде най-компетентен по абсолютно всички повдигнати теми. Това от опит ти го казвам...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 10 юли 2013 18:57

С две ръце за Шкодата, това Авео прилича на панаирджийска сергия - лично мнение!
Ако беше Шкода vs Хюндай или Кия можеше и да спорим ама с/у това недоразумение на автомобил твърдо за Шкода!
Успех, парите са си твои :th_up

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 10 юли 2013 20:04

Да.Хюнадай и Киа също не са никак лоши,но това нещо с опулените фарове :no

edwin
Автомобил: Chevy Aveo
Двигател: 1.3 LT Eco Diesel 95 hp 2012

Мнениеот edwin » Пет 12 юли 2013 0:01

Мисля че почти повечето от коментарите против Авео са неоснователни. Това е компактна и доста здраво и добре зглобена кола! А в комбинция с 1.3 еко дизел двигателя и 6 скоростна кутия е просто оптималното попадение в тази класа. Имам този модел Авео, хачбек, и мога да кажа че колата е доста стабилна и реагира много добре на пътя. Интериора е също много добре обмислен и не най малко факта че борда (таблото) се слива с предните врати го прави още по стилен и още по просторен от Шкода Рапид. (Преди да купя Авео карах точно Шкода и определено качеството на последната е един вече отминал мит.. проблеми с ламбда сонда, окачване, термостат и други още неща плюс скъпи сървизи. И ако модела Рапид е толко добър и конкурентен, то защо той въобще не е включен тук в програмата на Skoda Sweden и в Скандинавия като цяло?! А за сметка на това новото Авео се купува тук, точно защото се доказа като най сигурното возило за този клас коли, с номинирани 5 звезди от NCAP (което никак не е маловажно!), безплатни сервизи в първите 3 години (Easy Driving),5 години освобождаване от пътен данък и пр. Плюс това доста добре напомпан турбо дизел с консумация 3.6 до 4.1 л на 100. Авео има също и опциите за ползване при шофиране Eco Drive и стабилизираша система ESP за зимни (дъждовни) периоди, като и блутут за автоматично включване на мобилният телефон през вградени микрофони и стереоколоните на автомобила (плюс USB, AUX като е още едно допълнение към останлото). Пак искам да почертая, конкуренцията в този клас е убиваща поне тук в Скандинавия, а Рапид все оше не е посмял да се покаже на пазара тук на север.. А не вярвм шведите да са по глупавите от нас или от които и други европейци. Така че аз препоръчвам Авео защото има доста предимтсва. Без естествено да коментирам много за Рапид, мога да кажа че вътре интериора ми се вижда като банален дизайн на остарял Голф или подобно, не пасва на изглеждащият иначе прилично отвън Рапид.. вътре специално на мен ми се струва че е нищо ново и иновативно. Съветвам те да направиш тест драйв и сам да почувстваш кое е точното возило ЗА ТЕБ. Защото все пак ти ще го ползваш и ти трябва да го харесваш и да те изпълва. Успех!:)
п.с. Тук 3 сезона Шевролет ти сменя безплатно от зимни на летни гуми и обратно. Незнам дали това го предлаата в Бг?

edwin

Мнениеот edwin » Пет 12 юли 2013 1:56

Авеото е с италянския 1.3 мултиджет

Aveo за европейскиат пазар е с Eco Tech турбо дизел, от фамилята изпитани дизели на Опел.
Плюс това, забравих да добавя, двигателя е със старт/стоп функция за пестене на гориво при напр. шофиране в градски условия. Тук има добро инфо, погледни все пак.

https://media.gm.com/media/za/en/gm/news.detail.html/content/Pages/news/za/en/2010/Chevrolet/09_08_aveo_rs_paris.html

"Up-market blue backlighting features on the centre console while the whole of the front cabin is enveloped in a wrap-round fascia. This can be colour-coded and flows from the dash into both the driver's and front passenger’s doors. Aveo customers will appreciate the quality materials used in the interior as well as multiple storage spaces in the centre stack and the modern audio system with USB, aux-in and Bluetooth functionality.

Reflecting the little Chevrolet’s sporty personality, Aveo has been engineered to provide involving handling, a characteristic which stems partly from its tight body frame integral (BFI) structure where high torsional rigidity has been achieved - among the stiffest in the small car segment.

The new Aveo's chassis has been fine tuned to satisfy European tastes with a ride and handling ratio that combines comfort with responsiveness. Electronic power steering (EPS), Electronic stability control (ESC) and ABS brakes will be standard".

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 12 юли 2013 7:19

Интересно какво прави собственик на Авео от Гьотеборг в българския ФВ форум ... :gruebel

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 12 юли 2013 8:59

Не бих дал толкова пари за такъв автомобил, пък макар и нов. Да не говорим, че може сигурно и някоя Джета на склад да се намери за близки на тези пари. Лично аз бих взел нещо на година-две с повече екстри, а защо не и по-висок клас.
Не трябва да се пренебрегва и обезценяването, което май при Шевролет е най-голямо.

edwin

Мнениеот edwin » Пет 12 юли 2013 13:11

myrshavija написа:Интересно какво прави собственик на Авео от Гьотеборг в българския ФВ форум ... :gruebel

Tова което правя е да отговоря на човек който е задал конкретен въпрос. Задал го е е тук в ФВ форум за съжаление.

Да не говорим, че може сигурно и някоя Джета на склад да се намери за близки на тези пари.

Момчето има конкретен въпрос, не го интересува Джета и дали можело да се намери на склад друго нещо.
За какво обезценяване говориш на Авео, след като не виждам цената никак така бързо да и пада, било тук или в други страни. Най малко пък в Бг да се случи така. Не създавайте митове, моля. Технологията на колата е немска, двигателя е немски Екодизел на Опел. Колата е по добра от много други френски, италиански, корейски и дори немски! Предлага неща на собственика които за други марки ще има доста да им пълниш джоба ако си ги поръчаш. Авео се продава в цяла Европа и пазара и расте постоянно, това е така както и факта че имат специално пригодени модели за тук, което ги прави съответно търсени. Незнам за Рапид да е е така.. поне за в момента. Карал съм и Шкода и ФВ преди, много пари които се дават само за марката, иначе нищо специално.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Re: Skoda Rapid; Chevrolet или Ситроен С-елиз. Седани за по

Мнениеот dj_nako » Вто 16 юли 2013 14:25

Добавил съм нов участник в анкетата. Параметрите му са аналогични на другите представители на седан модификации за по 30 000лв. Важна особенност при него е ,че сглобката е във Испания.

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Вто 16 юли 2013 19:11

Току-що представиха Рапид Spaceback, видя ли го? Аз лично, ако трябваше да избирам между тези в анкетата бих взел този новия Рапид с 1.6тди 90к.с.
Аз съм твърде пристрастен спрямо Шкода, но все пак:
При покупка на нова кола едва ли мислиш веднага за препродажба, но все пак загубата на стойност при Шкодата е много по-малка(наскоро английско проучване постави Октавия на първо място по запазване на стойността) дизела с 90к.с. все още не се предлага, но до месец би трябвало да започне да се продава. По-слабата версия е много по-удачна за мен, поради по-ниските данъци. Във всички автомедии пишат против пластмасите на Рапид, а и като цяло на всички бюджетни автомобили - спряо старите автомобили са по-добре, а и едно е да е съвсем нова сглобка, а друго е да е дандуркано 10-15-20 години по нашата пътна мрежа.
По предразсъдъци аз бих избягвал френските дизели, въпреки че новите поколения по-нищо не отстъпват на германските еквиваленти, времето все още не ги е изпитало.
Ако последващите разходи към нов автомобил не са ти никакъв проблем, съветите за 2-ра ръка направо ги прескачай, но за мен са прекалено ненужни, а и загубата на стойност първата година е главоломна, от друга страна получаваш една потенциално безпроблемна кола с гаранция от поне 2 години и 100 000км, което е огромно предимство. Но така или иначе ти би трябвало да да си си направил сметките.
Първият плюс на Шкодата пред Шевролета е по-високият клиренс - тези Шевролети са много ниски, а предния навес е огромен, което е минус при нашите пътища, таблото на Шевролета ми се струва твърде разпиляно - на Шкодата не е първа красота, но поне всичко си е на мястото, а не забутано някъде си.
Ситроена на мен много ми допада на външен вид, рекламната кампания доста го хвали - не знам си колко милиона тестван.
Лично аз бих изключил Шевролета и на негово място бих сложил новата Дачия Логан, разбира се ако не си от онези, които само като чуят Дачия и възкликват "О, Дачия? Голем кенеф", е аз имим наблюдения и над дизелова и бензинова от стария модел и съм доста впечатлен - за по над 150 000км на всяка не са правени никакви ремонти освен смяна на кашкавалените кормилни накрайници за по 10лв/бр.
Отиди, карай, и което ти хареса повече и ти е по-изгодно трябва да е твоят избор.

edwin

Мнениеот edwin » Сря 17 юли 2013 20:32

Според мен Ситроен изглежда по добре от Шкода. Ако само сравняваме двете. Иначе специално аз съм си направил избора, карам Авео Дизел турбо 1.3.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 юли 2013 21:13

Ако караше Шкода, дали нямаше така разгорещено да препоръчваш нея? На мен това ми е по-интересно. Иначе ни стана ясно, че си направил своя избор. Неслучайно го удебелявам :th_up

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 17 юли 2013 21:59

темата е тръгнала по лайняната река, ама без гребла според мен... впрегнахме доста задружни усилия да улесним колегата при избора му, ама май ударихме на камък. утре ша вземе да добави още един-два варианта за тези пари и глей кво става...
п.п. ти ще купуваш ли кола всъщност, колега?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 17 юли 2013 22:22

Явно резултатът от гласуването не му хареса на колегата и реши да нулира резултатите, но логично пак натам отиват... :mhihi

Колкото и да пита и да добавя обаче, единственото, което ще постигне така като гледам, е че все по-малко хора ще продължават да пишат в темата.

Жив и здрав да си колега - купи си каквото ти харесва и си го карай със здраве! Хау!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”